Annonce
Lemvig

Ledere af ny kostskole: Det skal være et rart sted at være

De to ledere af hf-kostskolen i Nørre Nissum, Annelis Strange Hansen og Karen Haahr med lederen af hf-uddannelsen i Nørre Nissum, Tina Gade, i rødt til højre.  Foto: Johan Gadegaard
Lederne af den nye hf-kostskole i Nørre Nissum glæder sig til at starte den første kostskole i Danmark de seneste 40 år
Annonce

Nørre Nissum: 42 kostskoleelever er rykket ind i Nørre Nissum.

- Derudover har vi 18, der fortsat bor på kollegium. De skulle ikke flytte, fordi vi nu får kostskole, men fremover vil det være kostskolen, man bor på. Vi har i alt 160 på hf-uddannelsen, kunne uddannelsens leder Tina Gade fortælle, mens de nye studerende rykkede ind på deres værelser.

Tina Gade glæder sig til, at de mange nye unge bliver en del af livet på uddannelsesstedet og i lokalsamfundet.

- Det er en måde på at bringe flere unge til Lemvigegnen. Det kniber jo med, at vi selv kan fylde vore uddannelser op med egne unge.

Til at lede dagligdagen er ansat Karen Haahr og Annelis Strange Hansen. Begge med erfaring fra efterskoler og meget andet lærer-arbejde. Men nu glæder de sig til at være med til at starte den første kostskole i landet de seneste 40 år.

Annonce

På egne ben

- Der er jo ingen, der lige har erfaring i at starte en kostskole, så der er vi på egne ben. Men selvfølgelig er der en masse erfaringer fra andre kostskoler, som vi også kan bruge her, siger Annelis Strange Hansen.

Man havde valgt at lade eleverne flytte ind fredag, fordi man så startede med en weekend, der udelukkende kunne bruges på det sociale, så de unge kan læse hinanden, stedet og egnen at kende, inden selve introduktionen af undervisningen startede mandag.

- Det skal være et rart sted at være. De unge skal trives her. Mange har gået på efterskole, men det her er alligevel noget andet, fordi de er blevet ældre. Her kan de også trække sig tilbage på eget værelse, og det er vigtigt, de har indrettet sig godt, da de jo skal være her i to-tre år, var de to ledere enige om.

De glædede sig lige så meget som eleverne.


Det skal være et rart sted at være. De unge skal trives her. Mange har gået på efterskole, men det her er alligevel noget andet, fordi de er blevet ældre.

Karen Haahr og Annelis Strange Hansen, ledere af den nye kostskole


- Vi vil gøre meget for, at der bliver et godt studieliv med aktiviteter, som de studerende gerne vil være med til. Selvfølgelig skal vi nu gøre vore erfaringer, så vi finder ud af, hvad der dur, og hvad vi kan gøre anderledes.

De to glæder sig over, at der er så stor opbakning og interesse på uddannelsesstedet i Nørre Nissum.

- Vi kan trække på andre ansatte, og der er også lærerstuderende, der kan gå ind og tage opgaver. Der vil altid være en vagt, som de studerende kan komme i kontakt med, hvis der opstår problemer, og der er nogle, der kan bakke op i aktiviteter, siger Karen Haahr og Annelis Strange Hansen.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce