Debat

”Det med lærerne” er ikke noget rigtige politikere, kommentatorer og journalister gider at beskæftige sig med

Mikael Busch

På kant: “Hold kæft med jeres pis - og kom i arbejdstøjet!”

Disse opbyggelige ord var professor Niels Egelunds følsomme budskab til landets lærere i august 2014, da de skulle til at arbejde efter den dengang nye folkeskolereform.

Der lyder lignende toner i dag fra en aktuel folketingskandidat med forbløffende pressetække: “Alt det her med skolelærere må I sgu holde op med”, udtalte Klaus Riskær Pedersen for nylig.

Man kan mene meget om Riskær, men han har en veludviklet sans for folkestemninger og tidsånd. Hans fornemmelse for undervisernes ringe status er derfor ganske tankevækkende. Det er næppe heller tilfældigt, at den skarpe iagttager Henrik Qvortrup har skrevet en hel bog om Helle Thornings centrum-venstre regering stort set uden at nævne de usædvanlige overenskomstforhandlinger i 2013. Dengang lærerne i den grad blev kørt over og lockoutet. “Det med lærerne”, sagde Ole Krohn og de andre kommentatorer hyppigt under det sidste overenskomstdrama. Som var der tale om en ukendt sygdom, som ikke helt er til at forstå. I hvert fald ikke noget, man orker at sætte sig ind i.

Nej, ”det med lærerne” er ikke noget rigtige politikere, kommentatorer eller journalister gider at beskæftige sig med.

0/0
Annonce
Læserbrev

Miljø. Ryd op ved Høfde 42

Læserbrev

Ulven. Umuligt at sikre store naturarealer

Leder For abonnenter

Godt set af Jyden i Bur

Leder For abonnenter

Valgplakater eller ej

To valg står for døren. Partimedlemmerne har haft rigtig travlt med at hænge valgplakater op til begge valg, så i denne tid er der ekstremt mange valgplakater, når man bevæger sig rundt ikke blot i bybilledet, men også når man kører på landevejene, hvor landmænd har lagt jord og halmballer til nogle meget store nogle af slagsen. Der er kamp om de bedste placeringer, og der konkurreres flittigt i at gøre dem så iøjnefaldende som muligt, og det ses ofte ved, at der hænger et meget stort antal plakater af den samme kandidat inden for et lille område. Har det nogen effekt? Ja, det kan jo nok diskuteres længe, men det kan ikke afvises, at det påvirker usikre vælgere, hvis der hænger et meget stort antal plakater for den samme kandidat, da det jo giver det indtryk, at der er en voldsom opbakning. Skal vi afskaffe dem? Nej, der er en god dansk valgtradition, som sætter kulør på den demokratiske proces. Men derfor kan man jo godt diskutere måden, det gøres på. Og det gør nogle så. Valgplakaterne giver ofte anledning til debat. Senest har det socialdemokratiske byrådsmedlem Lars Stampe fra Holstebro, været ude med, at der er for mange, og at de er lavet af miljøfarligt plastik. Han vil have dem samlet på dertil indrettede standere, så de ikke pryder hver en lygtepæl. Har han ret i, at de er produceret af miljøfarligt plastik, så er der en del partier, der har et problem, da de i deres valgkamp har fokus på netop miljøet og bekæmpelsen af overforbruget af plastik. Har man det som budskab, så må man selvfølgelig gribe i egen barm og finde et andet materiale til disse plakater. Problemet med de gamle af træ og pålimede plakater var jo, at et regnvejr kunne være særdeles hård ved disse plakater. Men skal der være dertil indrettede standere til plakater? Det ville i givet fald tage det "sjove" af plakaterne. Det er jo netop fantasien, der gør, at det kan være morsomt at se på plakaterne. Selvfølgelig skal de ikke hænge ulovligt, hvor der er mange, der hænger alt for tæt på vejkryds med risiko for trafiksikkerheden. Men skulle det hele sættes i system, så går det spændende af det, og så kan man lige så godt lade være. Vi ser ofte en kritik fra nogle partier om, at der er andre, der breder sig alt for meget. Det er klart, da der er små partier med få medlemmer til at gøre arbejdet og få penge til at betale, der føler sig trynet af de store med mange medlemmer og dermed penge og plakater. Men det er jo lige som spillets regler. Og når reglerne overholdes, så er plakaterne en del af den danske valgkultur.

Læserbrev

Ytringsfrihed. Fjernelse af blasfemiparagraffen - et udslag af politisk opportunisme

Læserbrev

EU. Ja til EU's kerneværdier – nej til fælles EU-skatter

Læserbrev

Valg. Now you see me, now you don't

Annonce