Annonce
Holstebro

Det lysner så småt: Ingen nedlukninger - sogn har pludselig incidens på 1449

Genrefoto: Morten Stricker
Hverken kommunen eller dets sogne kan ånde lettet op endnu, men igen lørdag undgik man nedlukninger.

Holstebro: Det kan se ud til - lørdag den 15. maj i hvert fald - at det går den rigtige vej for Holstebro Kommune.

Den testjusterede incidens daler fortsat, siden den nåede sit hidtil højeste niveau i torsdags med 183,9. Passerer man 250, skal kommune lukke en lang række funktioner.

Lørdagens testjusterede incidens fra Statens Serum Institut viser 163,4. I går hed tallet 174.

Annonce

De seneste syv dage er der registreret 156 smittefælde blandt kommunens borgere. Ni personer er testet positive siden i går.

Selvom kommunen som helhed nu bevæger sig længere og længere væk fra grænseværdien for en nedlukning, er to sogne fortsat i overhængende fare for sådan en situation.

For sogne gælder der andre kriterier: Man må ikke have en incidens over 500, en positivprocent over 2,5 og 20 smittede personer de seneste syv dage - passerer man de tre værdier, må sognet lukke skoler og foreningsliv.

Nørrelands Sogns incidens hedder lørdag 483, positivprocenten 2,6 og 39 personer er testet positive. Dermed var sognet yderligere to tilfælde fra at skulle lukke.

Måbjerg Sogn har en incidens, der passerer grænseværdien (523), men såvel positivprocenten (2,1) som antal smittede (17) er fortsat på den rette side af en ikke-nedlukning.

At man som sogn skal opfylde tre kriterier for at skulle lukke, er et af kommunens mindste sogne et eksempel på.

Det seneste døgn er der nemlig kommet tre tilfælde til i Sir. Sognet tæller blot 207 personer, er kommunens næstmindste sogn og var indtil lørdag smittefrit.

De tre tilfælde betyder dog, at incidenstallet skyder til vejrs med 1449 og positivprocenten ligeså - 4,69. Med tre smittede personer er der dog "milevidt" til at opfylde det tredje og sidste kriterie med 20 smittefælde de seneste syv dage.

Lignende gør sig gældende i Nees Sogn i Lemvig Kommune med en incidens på 1292 og en skyhøj positivprocent på 13,2 - selvom "blot" fem personer er konstateret smittet de seneste syv dage.

Både Lemvig Kommune og Struer Kommune har betragteligt lavere testjusterede incidenstal på henholdsvis 29,9 og 84.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Belgierne er klar med gestus mod Danmark: Verdens bedste landshold vil hylde Christian Eriksen

Annonce