Annonce
Ulfborg/Vemb

Det lokale supermarked styrer mod ny rekord-omsætning

Bestyrer Rene Martinsen glæder sig over, at ABC Lavpris i Ulfborg nu styrer mod nyt rekord-regnskab. Foto: Jan Briks
ABC Lavpris i Ulfborg kommer ud af indeværende regnskabsår med en fremgang på 10,5 procent i omsætning. Det skyldes blandt andet den stigende mængde turister, forklarer bestyrer Rene Martinsen.

Ulfborg: De sidste par år har sommerhusudlejningen i Vestjylland sat den ene rekord efter den anden. Det kan mærkes hos ABC Lavpris i Ulfborg, der 30. september afleverer regnskab.

For supermarkedet i Ulfborg, der i sommers kunne fejre 30 års jubilæum, har rekordgode tal på bundlinjen.

- I det her regnskabsår har vi fået en fremgang på 10,5 procent. Det er første gang i den tid, jeg kan huske, at omsætningen har været så høj, fortæller bestyrer Rene Martinsen, der har arbejdet i butikken i Ulfborg siden 1993.

Han vil ikke ud med det præcise tal, men fortæller, at omsætningen i år kommer til at ligge på mellem 85 og 95 millioner kroner. Årsresultatet vil han ikke udtale sig om.

Onsdag i påsken var den største dag nogensinde for butikken - rent omsætningsmæssigt. Og juli blev den største måned nogensinde.

- Det er fordi, der er så godt gang i sommerhusudlejningen. Og mange af turisterne kommer igen, fortæller Rene Martinsen, der er godt og grundigt stolt af tallene.

Annonce

Den lokale

Supermarkedet har i skrivende stund 13 fastansatte og 27 ung-arbejdere. Det er dem, der har løbet ekstra stærkt i det forgangne regnskabsår.

- Og så har vi en super indkøbsafdeling på hovedkontoret i Tarm, som har lavet nogle gode tilbud, siger han.

Butikken i Ulfborg er desuden begunstiget af, at flere af landsbysamfundenes små købmænd over årene har måttet lukke - senest købmanden i Stadil. Dertil kommer Fakta-lukningen i Ulfborg sidste år.

- I takt med at de små butikker lukker, har vi i højere grad fået rollen som "den lokale købmand", og vi tager os også tid til at tage snakken med kunderne, siger han.

Opgravning og p-problemer

Gennem butikkens 30-år lange levetid, har specielt én udfordring været større end de andre.

- Det var da hovedgaden for tre år siden blev gravet op. Det kostede en million kroner i omsætning - bare i juli måned, siger han.

De sidste to år har butikken dog vækstet år for år. Sidste år med fire procent i omsætning.

Nu håber butikken, at der snart kan blive til en udvidelse af parkeringspladsen:

- Det er vores største problem lige nu, at der ugentligt er tidspunkter, hvor man ikke kan parkere ordentligt. Så det håber vi og tror på, at der kan blive råd til snarest, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

112

Stjal dåseøl og mad fra båd

Annonce