Annonce
Struer

Se billederne: Det voldsomme vejr har forvandlet campingplads til 'badeland'

Fiskerhusene ved siden af campingpladsen. Foto: Morten Stricker
Hos Humlum Fiskerleje & Camping er der blevet holdt øje med vandet natten igennem, og her ser man altså kun én løsning på problemet med den megen vand på land fra fjorden.
Annonce

Humlum: Der er lige nu mere badeland end campingplads over det hos Rikke og Lasse Lützen-Laursen, der har Humlum Fiskerleje & Camping.

Fodboldbanen er dækket godt og grundigt af vand og parkeringspladsen ligeså. Vejen ned til havnen og et godt stykke op langs fiskerhusene, som ligger ved campingpladsen, er under vand, og det våde element har også arbejdet sig et stykke ind på selve campingpladsen.

- Tager du det hele med, så er det halvdelen af området, der er dækket, fortæller Rikke Lützen-Laursen og fortsætter:

- Hvis det bliver en 20-30 centimeter mere, så bliver det kritisk, for så kommer det helt op og rammer nogle af campingvognene, så lige nu holder vi bare vejret og håber det bedste.

Fiskerhusene, som er ved siden af pladsen og allerede står under vand, kan man ikke komme ind i, som tingene er nu, men der vil være skader at finde, når dørene igen kan åbnes.

- Der er trægulv i dem, så det er ikke så godt, siger Rikke Lützen-Laursen og fortæller, at det er private, som ejer husene.

Hvis det bliver en 20-30 centimeter mere, så bliver det kritisk, for så kommer det helt op og rammer nogle af campingvognene, så lige nu holder vi bare vejret og håber det bedste.

Rikke Lützen-Laursen, indehaver, Humlum Fiskerleje & Camping

Annonce

Det værste scenarie

Campingpladsens eget lille hus nede på havnen står også under vand, så det skal affugtes og væggene males på ny.

- Der er vandet næsten en meter oppe indvendigt, forklarer Rikke Lützen-Laursen:

- Det er vi desværre lidt vant til, men så slemt, som det er lige nu, har det ikke været siden Egon (storm i 2015, red).

Rikke Lützen-Laursens forslag til at undgå, at vandet bliver presset op fra fjorden og ind på land, er en prop i ved Thyborøn.

- Vi ønsker os 700 millioner kroner, så vi undgår det her. Det er den eneste løsning, og det vil betyde så meget, siger hun.

Det bedste scenarie er nu, at vandet stopper og trækker sig tilbage igen.

- Det værste er, at det stiger over 30 centimeter, for så skyller det ind over minigolf, legepladsen og begynder at gå ind på pladsen og i al vores el, og så har vi problemer, og så kommer det til at koste, fortæller Rikke Lützen-Laursen.

Det er der ikke udsigter til, men de lokale campingplads-indehavere sover p.t. ikke meget om natten.

Her plejer så ikke lige at være vand. Foto: Morten Stricker
Fodboldbanen er der ikke meget tilbage af oven vande. Foto: Morten Stricker
Foto: Morten Stricker
Foto: Morten Stricker
Foto: Morten Stricker
Foto: Morten Stricker
Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Hvad mener du om sexisme-debatten?

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Annonce