Annonce
Struer

Se billederne: Det voldsomme vejr har forvandlet campingplads til 'badeland'

Fiskerhusene ved siden af campingpladsen. Foto: Morten Stricker
Hos Humlum Fiskerleje & Camping er der blevet holdt øje med vandet natten igennem, og her ser man altså kun én løsning på problemet med den megen vand på land fra fjorden.

Humlum: Der er lige nu mere badeland end campingplads over det hos Rikke og Lasse Lützen-Laursen, der har Humlum Fiskerleje & Camping.

Fodboldbanen er dækket godt og grundigt af vand og parkeringspladsen ligeså. Vejen ned til havnen og et godt stykke op langs fiskerhusene, som ligger ved campingpladsen, er under vand, og det våde element har også arbejdet sig et stykke ind på selve campingpladsen.

- Tager du det hele med, så er det halvdelen af området, der er dækket, fortæller Rikke Lützen-Laursen og fortsætter:

- Hvis det bliver en 20-30 centimeter mere, så bliver det kritisk, for så kommer det helt op og rammer nogle af campingvognene, så lige nu holder vi bare vejret og håber det bedste.

Fiskerhusene, som er ved siden af pladsen og allerede står under vand, kan man ikke komme ind i, som tingene er nu, men der vil være skader at finde, når dørene igen kan åbnes.

- Der er trægulv i dem, så det er ikke så godt, siger Rikke Lützen-Laursen og fortæller, at det er private, som ejer husene.

Annonce

Hvis det bliver en 20-30 centimeter mere, så bliver det kritisk, for så kommer det helt op og rammer nogle af campingvognene, så lige nu holder vi bare vejret og håber det bedste.

Rikke Lützen-Laursen, indehaver, Humlum Fiskerleje & Camping

Det værste scenarie

Campingpladsens eget lille hus nede på havnen står også under vand, så det skal affugtes og væggene males på ny.

- Der er vandet næsten en meter oppe indvendigt, forklarer Rikke Lützen-Laursen:

- Det er vi desværre lidt vant til, men så slemt, som det er lige nu, har det ikke været siden Egon (storm i 2015, red).

Rikke Lützen-Laursens forslag til at undgå, at vandet bliver presset op fra fjorden og ind på land, er en prop i ved Thyborøn.

- Vi ønsker os 700 millioner kroner, så vi undgår det her. Det er den eneste løsning, og det vil betyde så meget, siger hun.

Det bedste scenarie er nu, at vandet stopper og trækker sig tilbage igen.

- Det værste er, at det stiger over 30 centimeter, for så skyller det ind over minigolf, legepladsen og begynder at gå ind på pladsen og i al vores el, og så har vi problemer, og så kommer det til at koste, fortæller Rikke Lützen-Laursen.

Det er der ikke udsigter til, men de lokale campingplads-indehavere sover p.t. ikke meget om natten.

Her plejer så ikke lige at være vand. Foto: Morten Stricker
Fodboldbanen er der ikke meget tilbage af oven vande. Foto: Morten Stricker
Foto: Morten Stricker
Foto: Morten Stricker
Foto: Morten Stricker
Foto: Morten Stricker
Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Øjenåbner: Håndtryk var så vigtigt

Landet over er kommunerne ved at gennemføre de Grundlovsceremonier, man nu skal, for at udlændinge kan blive danske statsborgere. En del af ceremonien er det meget omtalte håndtryk, som har fyldt rigtigt meget. Ikke mindst det jo synliggør, at nogle gerne vil være danskere, men de alligevel ikke er så meget danske, at de vil give håndtryk til en person af det modsatte køn. Undertegnede har derfor hidtil opfattet denne ceremoni som noget symbol-politik, som vi egentlig godt kunne være foruden, da det kun er med til at tydeliggøre de kulturelle og religiøse forskelle, der også er i vort eget samfund. Det var så derfor noget af en øjenåbner at være med til den første Grundlovceremoni på rådhuset i Lemvig, hvor en ukrainsk statsborger ville være dansker efter 16 år i et land, som han vil bo i resten af sine dage og gerne vil være en rigtig del af. Der blev givet håndtryk. Et fast et af slagsen. Og under den efterfølgende hyggesnak med et glas mellem de officielle deltagere og ukraineren og hans fraskilte hustru, så lagde de to ukrainere megen vægt på, at det var en stor oplevelse for dem at være med til denne ceremoni, og ikke mindst håndtrykket var vigtigt for dem. - Det gør, at vi føler, vi bliver personligt modtaget i Danmark, og vi ikke blot får et stykke upersonligt papir. Det her gør, at vi føler os rigtigt velkomne. Det var så noget helt andet end det skriveri, der hidtil har været om det håndtryk. Det blev altså opfattet som noget rigtigt godt og var et vigtigt symbol. Ikke på forskelle, men på ligeværdighed og en velkomst. Og hvorfor blev den fraskilte hustru så ikke også dansker, selv om hun talte stort set perfekt dansk? Hun havde holdninger til blandt andet de goder, det danske demokrati giver. Hun kunne udtrykke, at demokrati er så naturligt for danskerne, at mange slet ikke opfatter, at det er noget, man skal kæmpe for andre steder i verden - også i hendes hjemland. Ændring af regler har gjort, at da hun var under uddannelse for at være en del af det danske samfund, kunne hun ikke leve op til kravene om fuldtidsarbejde i en ubrudt årrække. Så nu må hun vente i mindst tre år yderligere, før hun kan blive dansker. Regler er somme tider for firkantede.

Holstebro

Unge bakker op om Bronxparty

Annonce