x
Annonce
112

Lastbilchauffør nåede at advare: Hasarderet overhaling endte i uheld

Arkivfoto: Morten Stricker.

Thyholm: To personbiler var mandag morgen involveret i et færdselsuheld, som muligvis kunne være endt meget skidt, hvis en lastbil ikke havde advaret den ene bilist. Det oplyser politiet.

Part ét, en 26-årig mand fra Sinddal i Nordjylland, kørte i nordlig retning på hovedvejen ved Barslev på Thyholm.

Her foretog han ifølge politiet en hasarderet overhaling af lastbilen, der kørte foran ham.

Lastbilen signalerede derfor til bilen, der kørte sydpå, og som lastbilen kunne se, at part ét muligvis ville ramme i overhalingen.

Part to, en 53-årig kvinde fra Thy, der kørte i sydgående retning, nåede at sætte farten ned på grund af advarslen fra lastbilen. For at undgå sammenstød trak hun ud i rabatten, men det samme gjorde den 26-årige. Kvinden trak derfor ind på vejen igen, og det endte med et sammenstød mellem de to.

- Heldigvis kun med materiel skade på grund af kvindens meget hurtige reaktion, for det kunne være gået meget galt, siger Lilian Jensen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Den 26-årige mand fra Sinddal modtog to sigtelser, en for kørsel i frakendelsestiden samt en for at køre i et ikke-indregistreret køretøj.

Ulykken skete klokken 06.56 mandag morgen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce