Annonce
112

Lastbilchauffør nåede at advare: Hasarderet overhaling endte i uheld

Arkivfoto: Morten Stricker.

Thyholm: To personbiler var mandag morgen involveret i et færdselsuheld, som muligvis kunne være endt meget skidt, hvis en lastbil ikke havde advaret den ene bilist. Det oplyser politiet.

Part ét, en 26-årig mand fra Sinddal i Nordjylland, kørte i nordlig retning på hovedvejen ved Barslev på Thyholm.

Her foretog han ifølge politiet en hasarderet overhaling af lastbilen, der kørte foran ham.

Lastbilen signalerede derfor til bilen, der kørte sydpå, og som lastbilen kunne se, at part ét muligvis ville ramme i overhalingen.

Part to, en 53-årig kvinde fra Thy, der kørte i sydgående retning, nåede at sætte farten ned på grund af advarslen fra lastbilen. For at undgå sammenstød trak hun ud i rabatten, men det samme gjorde den 26-årige. Kvinden trak derfor ind på vejen igen, og det endte med et sammenstød mellem de to.

- Heldigvis kun med materiel skade på grund af kvindens meget hurtige reaktion, for det kunne være gået meget galt, siger Lilian Jensen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Den 26-årige mand fra Sinddal modtog to sigtelser, en for kørsel i frakendelsestiden samt en for at køre i et ikke-indregistreret køretøj.

Ulykken skete klokken 06.56 mandag morgen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Verdensmesterskabet får ikke lov at smuldre i Struer

Hvis bokseren Dina Thorslund skal miste sit verdensmesterskabsbælte, så lad os håbe, at det kommer til at ske i bokseringen mod en dygtigere modstander, og ikke fordi økonomi og teknikaliteter spænder ben for hende. Da hun for nylig brød med sin hidtidige promotor, det tyske Team Sauerland, stod hun alene tilbage med opgaven at arrangere og finansiere en mesterskabskamp. Det er en stor opgave, som rækker et godt stykke ud over de færdigheder, man slider sig til i et træningslokale, og derfor har bokseren brug for hjælp. Verdensmestre i individuelle publikumssportsgrene findes der ikke mange af i Danmark. Derfor er det en præstation, som har skabt opmærksomhed. Og Struer Kommune har været både dygtig og flittig til at udnytte den potentielle profilering, der ligger i at have en verdensmester i byen. Derfor har kommunen naturligvis også en interesse i, at det fortsat er tilfældet. Og netop derfor ser kommunen også velvilligt på mulighed for et samarbejde - eller en støtte. Detaljerne er endnu ikke klare, men borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) giver i dagens avis udtryk for, at der skal findes en løsning. Nok så vigtigt er det signal, som erhvervsmanden Peter K. Kristensen sender i et læserbrev i dagens avis. Han opfordrer til at støtte projektet og melder sig samtidig klar til selv at gøre det. Det er vigtigt, at dem, der har mulighed for at ændre noget, ikke bare støtter økonomisk med et sponsorat, men også råber lidt og op fortæller om, hvor vigtigt det er at have noget at være fælles om og stolte over. En opbakning som den, erhvervsmandens sender i sit læserbrev, er derfor uendeligt meget værd. Det er uholdbart, hvis bokser og træner selv skal stå for det administrative. Det kan måske lykkes en enkelt gang, men hvis Dina Thorslund skal have mulighed for at koncentrere sig om sporten, må hun finde en ny promotor. Og den opgave er langt nemmere, hvis hun kan demonstrere solid opbakning i baglandet. For selvfølgelig skal verdensmesterskabet forsvares. Og selvfølgelig skal det foregå i Struer denne gang.

Annonce