Annonce
Struer

Det kommer til at gå endnu bedre end forventet i banken

Hvidbjerg Bank tjener endnu mere end forventet på både konverteringsbølgen og et voksende antal bolighandler. Arkivfoto: Morten Stricker
Hvidbjerg Bank opjusterer og forventer nu et resultat på et sted mellem 25 og 30 millioner kroner i 2019.

Thyholm: Hvidbjerg Bank A/S opjusterer endnu engang forventningerne til resultatet for 2019. I stedet for et resultat i intervallet fra 20 til 25 millioner kroner, forventer Hvidbjerg Bank A/S nu et resultat, som bliver fem millioner kroner bedre i intervallet mellem 25 og 30 millioner kroner.

En forbedring af det forventede resultat, som er så højt, at Hvidbjerg Bank har givet besked til både Nasdaq Copenhagen A/S og Finanstilsynet. Banken oplyser i den forbindelse, at opjusteringen primært skyldes høj aktivitet i banken afledt af stor efterspørgsel på konvertering af realkreditlån, mange bolighandler og en fortsat pæn kundetilgang. Derudover har banken haft positivt afkast på sin obligationsbeholdning og på sine aktier i sektorejede selskaber, ligesom en fortsat god udvikling i bankens eksponeringer med lave nedskrivninger til følge medvirker til, at banken nu kan løfte forventningerne for resten af året. Hvidbjerg Bank A/S udmeldte i forbindelse med fremlæggelse af årsrapporten 2018 en forventning til årets resultat for 2019 i intervallet 13 til 18 millioner kroner.

Med et forventet salg af bankens aktier i Sparinvest blev disse forventninger opjusteret til et resultat i invervallet mellem de 20 og 25 millioner kroner i juni, og det er dermed anden gang Hvidbjerg Bank opjusterer forventninger i løbet af blot et par måneder inden bankens halvårsrapport bliver offentliggjort 15. august.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det kan ikke blive 100 procent

Flere ældre overlever ikke det uheld, at de taber en cigaret, og så går der ild i tøjet eller sengen, og det får fatale konsekvenser i form af dødsfald. Senest skete det i denne uge i Holstebro i en plejebolig. Det får debatten til at køre på, om man skal forbyde denne rygning, så man undgår disse uheld. Selv en snarrådig indsats fra plejepersonalet var ikke nok til at forhindre dødsulykken i Holstebro. Der er sket mange begrænsninger af rygning de sidste år, og det er sket af hensyntagen til andre, der ikke skal udsættes for passiv rygning. Derfor er rygning forbudt flere og flere steder i det offentlige rum, og den udvikling stopper sandsynligvis ikke. Det vil sikkert ikke vare længe, før eget hjem er eneste sted, man må ryge. Det er dog fortsat op til ens eget ansvar, om man vil ødelægge sit eget helbred med rygningen, og det vil også være noget af en tærskel at overskride, da det så må følges op af, vi heller ikke må spise flødeskumskager og flæskesvær - endsige drikke alkohol. Alt sammen noget, der ikke er godt for helbredet - i hvert tilfælde i større mængder. Derfor er det ikke muligt at skride ind over for den ældres ret til selv at bestemme, at han/hun vil ryge i eget hjem. En plejebolig er eget hjem. På fællesarealerne må der naturligvis ikke ryges af hensyn til ansatte og andre beboere. Der er dog den diskussion i emnet, at en plejebolig også er arbejdsplads for en række ansatte, som nødvendigvis må komme der for at pleje beboeren. Her kan man så sige, at der ikke må ryges, mens de ansatte er der, og der skal luftes ud. Men når beboeren sidder alene, så er det svært med et forbud, da det vil være et opgør med den ældres selvbestemmelsesret. Så det er en vanskelig diskussion, fordi vi jo skal passe på, at beboeren ikke sætter ild til sig selv og kan forårsage, at branden også breder sig til at gå ud over andre. Det er ikke altid, rygeforklæder med mere er nok. Vi kan se, at alarmer heller ikke altid er det. Men man kan ikke gøre andet, end at disse sikkerhedsmæssige ting er 100 procent i orden, så man mindsker risikoen. Men den ældres selvbestemmelsesret gør, at det aldrig kan blive 100 procent sikkert, og det er så den risiko, den ældre har lov til selv at vælge ved at ryge.

Lemvig For abonnenter

Ældrerådet utilfreds med overflytning af plejehjemspladser fra Nørre Nissum til Harboøre.: - Det er helt uacceptabelt

Annonce