Annonce
Struer

Store bekymringer om sammenlægning: - Det vil være et alvorligt slag mod vores tilbud til de unge mennesker

Kælderen her, som ligger under Parkskolen, har tidligere været i spil som ny bopæl for Struer Ungdomsskole. Arkivfoto: Morten Stricker
Både på ungdomsskolen og Parkskolen i Struer meldes der om store bekymringer i forhold til at lægge de to enheder sammen og skabe en fælles ledelse og bestyrelse.

Struer: Det er i forbindelse med Struer Kommunes helhedsplan for 0 til 18-års området blevet foreslået at flytte Struer Ungdomsskole ud til og i en eller anden forstand ind under Parkskolen i Struer.

I et af bilagene fra mandagens ekstraordinære møde i børne- og uddannelsesudvalget kan man nu se forslag til organiseringen af en eventuel sammenflytning af de to enheder.

I begge modeller er det med én skoleleder for både Parkskolen og ungdomsskolen i top med en fælles bestyrelse som næste led under sig.

Herunder er så en pædagogisk leder for Parkskolen, en for ungdomsskolen og en kasse, hvor der bare står 10. klasse?

Sidstnævnte er også blevet nævnt som en mulig, ny beboer på Parkskolen.

Så er der også en model to, hvor den pædagogiske ledelse af ungdomsskolen er delt ud på to personer, som det også er tilfældet i dag.

Og så for lige at sætte en sidste sløjfe på er det i bilagene også nævnt, at Parkskolen og ungdomsskolen godt kan få fælles ledelse og bestyrelse uden at bo sammen.

Annonce

Jeg tænker ikke, at det her kan lade sig gøre i praksis, og så vil det jo resultere i en halv million kroner i besparelse på rammen til ungdomsskolen. Det er svært at se, hvordan det her på nogen måde kan blive en styrkelse.

Dennis Christensen, næstformand i bestyrelsen for Struer Ungdomsskole

Usikkerheden kommer

Mette Majgaard, der er tillidsrepræsentant for lærerne på Parkskolen, er bekymret.

- Vi har stået uden ledelse i ni måneder. Vores skolelederstilling blev slået op to gange, inden de fandt Bente (Larsson, red.), som er den helt rigtige til det her job, begynder tillidsrepræsentanten:

- Det har været en omtumlet periode, men nu er der fundet en nærværende og interesseret leder. Der er styr på rammerne for at drifte folkeskolen og overskud til den enkelte medarbejder, klasserne og eleverne. Der er ro på, og så kommer den her usikkerhed for, hvad der nu kommer til at ske.

En skoleleders job er ifølge Mette Majgaard kompliceret nok i forvejen, hvilket for hende at se svært kan blive mindre af at tage en ungdomsskole med en helt anden lovgivning ind.

- Det er jo ikke fordi, vi ikke vil samarbejde med ungdomsskolen, men nærværende og tydelig ledelse er nemmere, når man sidder tæt på, siger tillidsrepræsentanten.

Ender i besparelse

Hos ungdomsskolen er der bestemt heller ikke positive toner at høre i forhold til forslaget om sammenlægningen.

- For det første skaber det en masse uro igen. Det er kun et år siden, vi sidst skulle kigge på besparelser, og nu er det i spil igen, samtidig med at vores fysiske placering også har været i spil i lang tid, siger Dennis Christensen, der er næstformand i ungdomsskolens bestyrelse.

I den sammenhæng er han bekymret for arbejdsmiljøet for medarbejderne, og om man kan blive ved med at fastholde og tiltrække de rette mennesker til ungdomsskolen.

- Det her vil være et alvorligt slag mod vores tilbud til de unge mennesker. Man sparer ikke bare lige en halv million kroner på ledelse, og jeg har ikke hørt om, at den her model har fungeret før, fortæller Dennis Christensen:

- Jeg tænker ikke, at det her kan lade sig gøre i praksis, og så vil det jo resultere i en halv million kroner i besparelse på rammen til ungdomsskolen. Det er svært at se, hvordan det her på nogen måde kan blive en styrkelse. Jeg håber, de (politikerne, red.) besinder sig og får det lagt væk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Den socialdemokratiske pølsefabrik

Politik er sjældent kønt. Som den tidligere tyske rigskansler Bismark sagde: "Jo mindre folk ved om, hvordan man laver pølser og politik, jo bedre sover de." Det er sikkert ikke helt forkert. Der er næppe mange, der har fået væsentligt meget mere tillid til landets politikere efter at have set den mail, som blev lækket fra Socialdemokratiet omkring de forestående forhandlinger om en ny kommunal udligningsordning. Her fremgår det, at finansministerens særlige rådgiver sammen med to ledende medarbejdere i AIA (Socialdemokraternes informationskontor red.) skal stå for ”historier på Venstre (…) på baggrund af svar fra forhandlinger og andet”.” Med andre ord; regeringens folk skal angribe Venstre på sociale medier og i rigtige medier, mens man samtidig forhandler med dem. Man fristes naturligvis til at spørge, hvorfor dog begynde at angribe sin forhandlingspartner, mens man forsøger at lande en aftale i et fortroligt rum? Men det svar får man aldrig som et rigtigt svar, der giver nogen objektiv mening uden for Christiansborgs tykke mure. Sådan er politik åbenbart bare. Sådan er det at lave pølser. Nu er Socialdemokraterne næppe ene om at have strategier for, hvordan man bedst mulig nedgør og forsøger at ydmyge sine politiske modstandere. Man kan dog med rette undres over, at det skal ske ved at bruge skattebetalte personlige rådgivere og statsfinansierede partiapparater til at lave smudskampagner. I tilfældet Socialdemokraterne kan det desuden virke helt overflødigt. Modsat Venstre har partiet jo vist, at det faktisk godt kan lade sig gøre at have en et-parti regering, der ikke hele tiden balancerer på randen af sammenbrud. Læg dertil at oppositionen anført af Venstre satdig virker som om, at den ikke har nogen form for selvstændig politik. Det værste i mail-sagen er dog, at udligningsreformen faktisk er rigtig vigtig for kommunerne, der hver dag forsøger at levere den mest borgernære service til landets borgere. De har fortjent en mere seriøs indgang til udligningsspørgsmålet end et stykke absurd politisk skuespil anført af Socialdemokraterne.

Struer

Sjusk i Struer: Direktør overvejer at droppe Mastercard til kommunens topchefer

Annonce