Annonce
Struer

Store bekymringer om sammenlægning: - Det vil være et alvorligt slag mod vores tilbud til de unge mennesker

Kælderen her, som ligger under Parkskolen, har tidligere været i spil som ny bopæl for Struer Ungdomsskole. Arkivfoto: Morten Stricker
Både på ungdomsskolen og Parkskolen i Struer meldes der om store bekymringer i forhold til at lægge de to enheder sammen og skabe en fælles ledelse og bestyrelse.

Struer: Det er i forbindelse med Struer Kommunes helhedsplan for 0 til 18-års området blevet foreslået at flytte Struer Ungdomsskole ud til og i en eller anden forstand ind under Parkskolen i Struer.

I et af bilagene fra mandagens ekstraordinære møde i børne- og uddannelsesudvalget kan man nu se forslag til organiseringen af en eventuel sammenflytning af de to enheder.

I begge modeller er det med én skoleleder for både Parkskolen og ungdomsskolen i top med en fælles bestyrelse som næste led under sig.

Herunder er så en pædagogisk leder for Parkskolen, en for ungdomsskolen og en kasse, hvor der bare står 10. klasse?

Sidstnævnte er også blevet nævnt som en mulig, ny beboer på Parkskolen.

Så er der også en model to, hvor den pædagogiske ledelse af ungdomsskolen er delt ud på to personer, som det også er tilfældet i dag.

Og så for lige at sætte en sidste sløjfe på er det i bilagene også nævnt, at Parkskolen og ungdomsskolen godt kan få fælles ledelse og bestyrelse uden at bo sammen.

Annonce

Jeg tænker ikke, at det her kan lade sig gøre i praksis, og så vil det jo resultere i en halv million kroner i besparelse på rammen til ungdomsskolen. Det er svært at se, hvordan det her på nogen måde kan blive en styrkelse.

Dennis Christensen, næstformand i bestyrelsen for Struer Ungdomsskole

Usikkerheden kommer

Mette Majgaard, der er tillidsrepræsentant for lærerne på Parkskolen, er bekymret.

- Vi har stået uden ledelse i ni måneder. Vores skolelederstilling blev slået op to gange, inden de fandt Bente (Larsson, red.), som er den helt rigtige til det her job, begynder tillidsrepræsentanten:

- Det har været en omtumlet periode, men nu er der fundet en nærværende og interesseret leder. Der er styr på rammerne for at drifte folkeskolen og overskud til den enkelte medarbejder, klasserne og eleverne. Der er ro på, og så kommer den her usikkerhed for, hvad der nu kommer til at ske.

En skoleleders job er ifølge Mette Majgaard kompliceret nok i forvejen, hvilket for hende at se svært kan blive mindre af at tage en ungdomsskole med en helt anden lovgivning ind.

- Det er jo ikke fordi, vi ikke vil samarbejde med ungdomsskolen, men nærværende og tydelig ledelse er nemmere, når man sidder tæt på, siger tillidsrepræsentanten.

Ender i besparelse

Hos ungdomsskolen er der bestemt heller ikke positive toner at høre i forhold til forslaget om sammenlægningen.

- For det første skaber det en masse uro igen. Det er kun et år siden, vi sidst skulle kigge på besparelser, og nu er det i spil igen, samtidig med at vores fysiske placering også har været i spil i lang tid, siger Dennis Christensen, der er næstformand i ungdomsskolens bestyrelse.

I den sammenhæng er han bekymret for arbejdsmiljøet for medarbejderne, og om man kan blive ved med at fastholde og tiltrække de rette mennesker til ungdomsskolen.

- Det her vil være et alvorligt slag mod vores tilbud til de unge mennesker. Man sparer ikke bare lige en halv million kroner på ledelse, og jeg har ikke hørt om, at den her model har fungeret før, fortæller Dennis Christensen:

- Jeg tænker ikke, at det her kan lade sig gøre i praksis, og så vil det jo resultere i en halv million kroner i besparelse på rammen til ungdomsskolen. Det er svært at se, hvordan det her på nogen måde kan blive en styrkelse. Jeg håber, de (politikerne, red.) besinder sig og får det lagt væk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gymnasiet må afskedige to undervisere

Leder For abonnenter

Læserbrev oversvømmer kommunens hjemmeside

Overskriften her er måske nok en stramning. Faktisk findes der kun et enkelt læserbrev på Holstebro Kommunes hjemmeside, men det er også nok til, at man må løfte et øjenbryn og undre sig. Under overskriften "Meninger om Storå oversvømmer dagbladets artikler" skriver kommunens natur- og miljøchef Torben Mølgaard om planerne for at sikre Holstebro mod oversvømmelser og adresserer samtidig nogle af de holdninger og kritikpunkter, forskellige borgere har rejst i artikler i denne avis. Indlægget præsenteres på kommunens hjemmeside netop som et læserbrev, og samme læserbrev har Torben Mølgaard sendt til avisen, som bragte det i sin fulde længde søndag. I avisen er det utvivlsomt et partsindlæg i en debat. Ovenikøbet et indlæg fra en person, som kan udtale sig om emnet med en overbevisende tyngde i kraft af sin stilling. Et meget velkomment læserbrev. Men skal det også opfattes sådan på kommunens hjemmeside? Altså som Torben Mølgaards holdning til debatten og til den kritik, visse kilder har rettet mod kommunens kamp mod oversvømmelserne? Det er svært at se det som andet. Og det åbner for en interessant diskussion: Kan enhver borger nu få adgang til forsiden af kommunens hjemmeside for at debattere aktuelle emner? Kan man få adgang til at bringe et læserbrev, hvis det er kommunens sagsbehandling, man er utilfreds med, eller gælder det kun, hvis det er avisens dækning af en sag, man er uenig i? Gælder muligheden for at få optaget sit læserbrev på kommunens hjemmeside alle, eller skal man være chefansat ved kommunen for at opnå det privilegium? Læserbrevsskribenten tager i sin tekst Holstebro Kommune til indtægt for indholdet med formuleringen: "...så finder Holstebro Kommune, at der er nogle påstande og meninger om mulige løsninger, som ikke kan stå uimodsagt." Måske er der således blot tale om en uheldig håndtering af begrebet læserbrev. Det er måske i virkeligheden information fra kommunen og ikke holdninger fra Torben Mølgaard. Forvirringen er stor, om end vi nu ved, at natur- og miljøchefen er uenig i visse holdningerne til sagen.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];