Annonce
Struer

Store bekymringer om sammenlægning: - Det vil være et alvorligt slag mod vores tilbud til de unge mennesker

Kælderen her, som ligger under Parkskolen, har tidligere været i spil som ny bopæl for Struer Ungdomsskole. Arkivfoto: Morten Stricker
Både på ungdomsskolen og Parkskolen i Struer meldes der om store bekymringer i forhold til at lægge de to enheder sammen og skabe en fælles ledelse og bestyrelse.
Annonce

Struer: Det er i forbindelse med Struer Kommunes helhedsplan for 0 til 18-års området blevet foreslået at flytte Struer Ungdomsskole ud til og i en eller anden forstand ind under Parkskolen i Struer.

I et af bilagene fra mandagens ekstraordinære møde i børne- og uddannelsesudvalget kan man nu se forslag til organiseringen af en eventuel sammenflytning af de to enheder.

I begge modeller er det med én skoleleder for både Parkskolen og ungdomsskolen i top med en fælles bestyrelse som næste led under sig.

Herunder er så en pædagogisk leder for Parkskolen, en for ungdomsskolen og en kasse, hvor der bare står 10. klasse?

Sidstnævnte er også blevet nævnt som en mulig, ny beboer på Parkskolen.

Så er der også en model to, hvor den pædagogiske ledelse af ungdomsskolen er delt ud på to personer, som det også er tilfældet i dag.

Og så for lige at sætte en sidste sløjfe på er det i bilagene også nævnt, at Parkskolen og ungdomsskolen godt kan få fælles ledelse og bestyrelse uden at bo sammen.

Jeg tænker ikke, at det her kan lade sig gøre i praksis, og så vil det jo resultere i en halv million kroner i besparelse på rammen til ungdomsskolen. Det er svært at se, hvordan det her på nogen måde kan blive en styrkelse.

Dennis Christensen, næstformand i bestyrelsen for Struer Ungdomsskole

Annonce

Usikkerheden kommer

Mette Majgaard, der er tillidsrepræsentant for lærerne på Parkskolen, er bekymret.

- Vi har stået uden ledelse i ni måneder. Vores skolelederstilling blev slået op to gange, inden de fandt Bente (Larsson, red.), som er den helt rigtige til det her job, begynder tillidsrepræsentanten:

- Det har været en omtumlet periode, men nu er der fundet en nærværende og interesseret leder. Der er styr på rammerne for at drifte folkeskolen og overskud til den enkelte medarbejder, klasserne og eleverne. Der er ro på, og så kommer den her usikkerhed for, hvad der nu kommer til at ske.

En skoleleders job er ifølge Mette Majgaard kompliceret nok i forvejen, hvilket for hende at se svært kan blive mindre af at tage en ungdomsskole med en helt anden lovgivning ind.

- Det er jo ikke fordi, vi ikke vil samarbejde med ungdomsskolen, men nærværende og tydelig ledelse er nemmere, når man sidder tæt på, siger tillidsrepræsentanten.

Annonce

Ender i besparelse

Hos ungdomsskolen er der bestemt heller ikke positive toner at høre i forhold til forslaget om sammenlægningen.

- For det første skaber det en masse uro igen. Det er kun et år siden, vi sidst skulle kigge på besparelser, og nu er det i spil igen, samtidig med at vores fysiske placering også har været i spil i lang tid, siger Dennis Christensen, der er næstformand i ungdomsskolens bestyrelse.

I den sammenhæng er han bekymret for arbejdsmiljøet for medarbejderne, og om man kan blive ved med at fastholde og tiltrække de rette mennesker til ungdomsskolen.

- Det her vil være et alvorligt slag mod vores tilbud til de unge mennesker. Man sparer ikke bare lige en halv million kroner på ledelse, og jeg har ikke hørt om, at den her model har fungeret før, fortæller Dennis Christensen:

- Jeg tænker ikke, at det her kan lade sig gøre i praksis, og så vil det jo resultere i en halv million kroner i besparelse på rammen til ungdomsskolen. Det er svært at se, hvordan det her på nogen måde kan blive en styrkelse. Jeg håber, de (politikerne, red.) besinder sig og får det lagt væk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Struer kommer glidende ind i 2021

TTH Holstebro For abonnenter

Hele trænerstaben var med til den første triumf for 12 år siden, nu jagter de den tredje: - Det står som et af de største øjeblikke i min karriere

Annonce