Annonce
Struer

- Det her er en endnu større succeshistorie

Helle Toftgaard fra Startvækst Struer ser i dag flere og flere af dem, hun kalder freelance-iværksættere. Arkivfoto: Morten Stricker

I BusinessPark Struer ser man stadig flere freelance-iværksættere eller selvstændige konsulenter, men det er altså ikke lige let for alle bare at starte for sig selv.

Annonce

Struer: Der kommer ifølge Helle Toftgaard, der er erhvervskonsulent i Startvækst Struer, og Søren Johansen, der er direktør i BusinessPark Struer, flere og flere af dem, de to kalder for freelance-iværksættere.

De har hele tiden eksisteret og det inden for alle brancher, men dog særligt inden for IT og grafisk virksomhed.

- Det er den her type jobs, hvor man førhen var fastansat et sted, men hvor mange virksomheder i dag vælger at sige, at de ikke har nok til en på fuldtid, eller at det er meget projektspecifikt, forklarer Helle Toftgaard.

At der er flere, som starter op som eksempelvis selvstændige konsulenter, kan hun blandt andet se, når der afholdes iværksætterkurser. Det er dog nemmere for nogle end andre.

De, der kommer fra en fast stilling i en virksomhed, kan måske tage nogle opgaver med sig og dermed have noget at starte op på. Ja, de har måske endda også nogle i deres netværk, der er gået samme vej, og som de kan støtte sig opad.

- Og så er der dem, der kommer fra ledighed. De kan have brug for noget ekstra støtte, siger Helle Toftgaard.

Vi vil gerne skabe et samspilsmiljø generelt for erhvervslivet i byen, men også gå ind og tage noget ansvar på nogle områder.

Søren Johansen, direktør i BusinessPark Struer
Annonce

Altafgørende

Den støtte kan man ifølge Søren Johansen få i businessparken.

- Det er altafgørende at komme ind i et miljø, hvor man kan få ro til at dyrke sin virksomhed, mens vi tager os af alt det udenom, og det her er en rolle, vi gerne vil påtage os, for vi kan se et potentiale i det, siger han:

- Jeg synes, det er en endnu større succeshistorie, at vi kan tage nogle ud, som har siddet fast som ledig, og at de så selv kan skabe det.

Dermed ikke sagt, at alle ledige nu skal ud og åbne egen virksomhed. De skal have ideen og motivation til det, ellers fører det ingen vegne.

- Vi vil gerne skabe et samspilsmiljø generelt for erhvervslivet i byen, men også gå ind og tage noget ansvar på nogle områder. Det ønsker vi at gøre som hus også inden for det område her, siger Søren Johansen.

På tirsdag bliver Struer Kommunes økonomi-, erhvervs- og bosætningsudvalg præsenteret for en ny strategiplan for BusinessPark Struer, hvor blandt andet dette område er nævnt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Arrangerede gaderæs på nettet

Lemvig

Åbningen af Klimatorium udskudt

Annonce