Annonce
Navne

Det helt store showorkester - med base i Holstebro

Kapelmester Anders Øster er ved at sætte sin røde butterfly, inden han skal på scenen til Balletskolen Holstebros show med Justin Timberlake-musik. Foto: Natasja Espersen
Kapelmester Anders Øster og 13 andre musikere står i Showtime Orchesters base. De kan samles på kryds og tværs i forskellige sammensætninger og hyres til at spille til næsten hvad som helst.
Annonce

Holstebro: 24-årige Anders Øster er nyudlært handelsassistent hos Mercedes-Benz-forhandler Ejner Hessel, Holstebro.

Men i sin fritid, har Anders har et andet liv og et andet job.

Han er kapelmester.

Han har længe spillet sammen med andre i forskellige konstellationer, men  for et års tid siden satte han - sammen med "grundstammen" i orkestret - navn og mål på et større projekt. Siden har de lige så stille stykket et stort orkester sammen.

- Vi kalder os Showtime Orchestra, og vi har nu søsat orkestret på Instagram og Facebook, fortæller Anders Øster.

Annonce

Timberlake-udfordring

Orkestret, der har en grundstamme på fem m/k musikere, kan udvides til over ti medlemmer, hvis et spillejob kræver det. Senest kunne man opleve Showtime Orchestra netop med en besætning på ti i Lystanlægget, hvor de spillede Justin Timberlake-numre til de store elever fra Balletskolen Holstebros årsshow, "Justified".

Showtime Orchestra

Styregruppen/administration;

Anders Øster (der står for kunderelationer, salg og booking).

Mikkel Hebsgaard Lauritsen (praktiske forberedelser inden shows, kommunikationen med spillesteder samt logistik).

Maiken Toelberg Bjerre (PR og sociale medier).

Natasja Espersen (PR, sociale medier og fotograf)

Fast musikerbase:

Anders Øster, keys/kapelmester (Holstebro)

Mikkel Hebsgaard, trommer (Holstebro)

Maiken Toelberg, sanger (Holstebro)

Jonas Agerskov, trommer (Aalborg)

Anders Mogensen, guitarist (Aalborg)

Ruben Ravi, guitarist (Holstebro)

Søren Kybelund, sanger (Silkeborg)

Nikolaj Borg, trombone (Aarhus)

Emma Lillelund, elektronisk musik/sanger (Aarhus)

Karl Kristian Thuesen, guitarist (Aarhus)

Jon Askjær, trumpet (Aarhus)

René Nørby, saxofon (Holstebro)

Jakob Astrup, bas (Holstebro)

Andreas Pagaard Nielsen, bas (Holstebro)

- Sidste år spillede vi Queen-numre til deres show. Der er nostalgi-effekt og meget wauw over Queens musik. Det var sværere med Justin Timberlake - vi skulle arbejde så meget med at få det op på niveau. Ikke fordi han ikke er god, altså, men for at få det til at passe til koreografernes trin, fortæller Anders Øster.

Showtime Orchestras dygtige sangerinde, Maiken Toelberg, der i øvrigt også er kapelmester Anders Østers kæreste. Foto: Natasja Espersen

Da journalisten ligner et stort spørgsmålstegn, forklarer han:

- "Sexy Back" er for eksempel et rigtigt klubnummer med en masse bas. Det havde koreograf Earle Williamson ønsket at bruge til elever, der skulle danse jive. Det krævede altså lidt af os, for det nummer er seriøst kun bygget på to toner, så det var en fed udfordring for et bigband.

Annonce

Man skal være dygtig

De 14 musikere, som udgør den base, fra hvilken et orkester kan sammensættes til et hvilket som helst job, bor langt fra hinanden. Der er syv, der er bosat i Holstebro, men to af dem flytter snart til Aalborg.


Vi er kommet langt ud over bare at være "et band fra Musikskolen", selvom vi stadig har øvelokale i Hus F på Holstebro Musikskole. Nu er vi et band, hvor man skal være dygtig nok for at være med.

Anders Øster, kapelmester


- Ja, vi samler musikere fra Aalborg, Aarhus, Silkeborg og Holstebro, så der er meget logistik,  der skal gå op. Men vi er kommet langt ud over bare at være "et band fra Musikskolen", selvom vi stadig har øvelokale i Hus F på Holstebro Musikskole. Nu er vi et band, hvor man skal være dygtig nok for at være med, fortæller Anders Øster.

Bandet behøver ikke mødes mange gange og øve før et job.

- Til Justin Timberlake-showet mødtes vi én gang, nemlig lørdagen inden. Meget af arbejdet i styregruppen består i at uddelegere ansvar. Når vi skriver "blæs" i noderne, så regner vi med, at blæserne har styr på deres del, når de møder op - vi forventer ansvarlighed af bandmedlemmerne, forklarer Anders Øster.

Bandmedlemmer er i alderen 21 til 40 år, og fremover vil orkestret satse på tre grene af "forretningen".

Annonce

Fra to til over ti

- Vi har den lille samling, som vi kalder Dinner Time, hvor vi kan spille alt fra en halv time til en halv dag med en lille besætning - to-tre mand. Vi var for eksempel ude at spille jazz til brunch på Nørre Vosborg, lige inden alt blev lukket på grund af corona. Dinner Time er sådan noget, der bryder stilheden uden at være en koncert, forklarer Anders Øster.

Showtime Orchestra gør klar til at tage favntag med Justin Timberlakes musik. Foto: Natasja Espersen

Så er der det, som han kalder "Balle-musik". Fem-seks musikere, der for eksempel hyres til en 60 års fødselsdag, et sølvbryllup, en konfirmation og så videre, hvor de spiller op til dans.

- Hvad det vil koste? Cirka 1500 per mand plus kørsel plus moms og diverse....cirka 12.000 plus moms, tænker jeg...

Og endelig er der Showtime Anytime, som er det helt store orkester, der kan lave et show, spille til en musical, give teaterkoncerter eller spille op til det helt store bal.

Og her er blæserne rykket helt ud foran scenen under showet "Justified". Foto: Mette Grith Sørensen

Næste job er den 10. juli, hvor fem af musikerne skal spille til en musical i Hedensted i Østjylland. Det er Daniel Cleman, der stamme fra Mejrup, som sætter musicalen op, og som har hyret Anders Øster & Co.

- Vi har også et musicaljob i Skarrild, men der står vi selv for det hele. Til Daniels musical er vi kun leverandører, siger Anders Øster, der har et normalt 37 timers job hos Mercedes-Benz.

Kan man så godt få tid til at spille musik også?

- Altså, det ville da passe mig glimrende kun at have et halvtids-job, men det, tror jeg ikke, min arbejdsgiver ville synes om, ler Anders og tilføjer:

- I perioder sover jeg rigtigt godt om natten, fordi jeg har to job.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro For abonnenter

Omtvistede minkgrave: Ny tvivlsom lov kan lovliggøre minkgrave - men måske i strid med grundloven

Annonce