Annonce
Struer

Det gik rigtig godt - også uden sildemadder

Onsdag lagde de cirka 50 træskibe, som er med i årets felt til Limfjorden Rundt, til kaj i Struer, og torsdag morgen stævnede de ud af havnen igen med kurs mod Fur. Foto: Morten Stricker
Årets udgave af træskibssejladsen bliver gennemført med visse begrænsninger på grund af corona-restriktioner og almene hensyn til folkesundheden. Men selv om den store folkefest var aflyst, var det som sædvanlig en fornøjelse at fornemme, hvordan duften af tovværk og tjære bredte sig på havnen i Struer.
Annonce

Struer: Det blev en fest uden musik og sildemadder.

På grund af den potentielle risiko for smittespredning i større forsamlinger var den officielle modtagelse af årets flåde i træskibssejladsen Limfjorden Rundt aflyst.

Det forhindrede dog ikke Struer-borgerne i at stå klar på kajen, da de første i feltet stævnede ind i havnen allerede ved tre-tiden onsdag eftermiddag efter en sejlads fra Thisted uden at have sat sejl.

- Dagens kapsejlads blev aflyst, fortalte Toke Aagaard, som er skipper på skonnerten Marilyn Anne, da han fik fast grund under fødderne på molen ved skulpturen af Sarpsborgpigen.

- Vinden var for heftig, forklarede han, og skipperen på bramsejlsskonnerten Maja, Jegvan Åkerstrøm, kunne kun give ham ret.

- Det var selvfølgelig lidt ærgerligt, mente Jegvan Åkerstrøm.

Onsdag lagde træskibene til kaj i Struer Havn i forbindelse med Limfjorden Rundt. Foto: Morten Stricker

Efter en god dag på fjorden under kapsejladsen tirsdag med kurs mod Thisted havde han set frem til onsdagens sejlads.

- Vi havde rigtig god vind i sejlene tirsdag, fortæller han.

Mandskaberne på Den Store Bjørn og Fylla havde bare et større taktisk overskud og nåede ind over målstregen som henholdsvis nummer et og to med Jegvan Åkerstrøm og hans mandskab på Maja som nummer tre.

Det ville Jegvan Åkerstrøm gerne have gjort bedre på onsdagens sejlads, som altså endte med at blive aflyst.

- Men det var den rigtige beslutning, mente han og kunne bare se frem til en rolig aften, inden torsdagens sejlads på turen Limfjorden Rundt fra Struer til Fur.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce