Annonce
Holstebro

Det gælder om at trække vejret dybt

Den italienske teatergruppe Teatro tascabile med stylter og den franske hesteteatergruppe Théâtre du Centaure sørgede for nogle billeder i en græsk tragedie, som de mange tilskuere nok ikke glemmer med det første. Foto: Morten Stricker

Stylter og skræppende skeletter samt heste og hestekræfter fik omkring 300 tilhørere at se i Råsted på en almindelig onsdag med en ikke helt almindelig forestilling.

Annonce

Råsted: - Hov, døde han ikke i den første scene?

Et ungt menneske fra sin plads på de i alt 35 tons halmballer i Råsted havde som sådan ret. En sortklædt mand på stylter fra den italienske teatergruppe Teatro tascabile di Bergamo var tilsyneladende død i den første scene, men mod slutningen af "Theatrum Machinae" var han der altså igen. Det kunne man så spekulere over - eller blot nyde den halvanden time lange forestilling på stylter, teleskoplæsser, hesteryg og på ATV. De to sidste transportmidler styrede nogle lokale ansigter i form af Johanne Rahbek, Dicte Maarbjerg Thornvig og Karl Stjernholm Andersen fra Idom.

- Nej, erkendte otteårige Karl blankt på spørgsmålet, om han forstod alt i "Theatrum Machinae", men så skal det rettelig tilføjes, at hans motorkræfter blot krævede to dage med øvelser inden showet.

Johanne og Dictes hestekræfter derimod krævede et halvt års forberedelse, og det gav en bedre forståelse.

- Forestillingen handler om disse børn, der skaber et Festjylland efter et Big Bang, der har slettet hele Vestjylland. Og så viser det sig, at der er mange flere, der har overlevet, forklarede 11-årige Dicte Maarbjerg Thornvig.

Theatrum Machinae

Theatrum Machinae er en del af Holstebro Festuge og indeholder både internationale og lokale aktører.Forestillingen er instrueret af Kai Bredholt (Odin Teatret).

De internationale aktører er Teatro tascabile di Bergamo (Italien) og Théâtre du Centaure (Frankrig). Derudover medvirker: Idom-Råsted Borgerforening, Idom-Råsted skole, Landsby laboratoriet, Plexus, De sorte perler (en gruppe af danske frieserheste), Erika Sanchez (Danmark), Heste fra Stalden ved Gryde Å, "Humørgruppen" Holstebro Seniorhus, lokale børn og voksne med maskiner, Holstebro Folkedanserforening, Bøggild Blomster og Planter Outlet og Jacob Stensig St. Blæsbjerg.

Theatrum Machinae vises også i Vemb (15. juni) og i Thorsminde (16. juni).

Kilde: Holstebro Festuge

Dicte Maarbjerg Thornvig er en af de centrale figurer i "Theatrum Machinae", der i festugen turnerer rundt i kommunen. Adskillige lokale aktører deltager, heriblandt Dicte og Johanne Rahbek på hesteryg samt otteårige Alfrida Lund Mikkelsen på stylter. Foto: Morten Stricker
Annonce

Det hjælper

Et bud kunne lyde på, at "Theatrum Machinae" en onsdag klokken 11 om formiddagen trak omkring 300 tilskuere bestående hovedsageligt af det grå guld og det pureste guld i form af børn fra Solkær Børnehave, Idom, Borbjerg og Margrethe Reedtz Skolen.

De var indlagt til både dans på stylter og skræppende skeletter, der med deres noget særegne sange snart fik vendt eventuelle dirrende mundvige til smil og grin.

Og så var der hestene. Undervejs kom én godt nok på afveje bag halmballerne på den ene langside, men den blev snart vist på rette vej igen. Ellers blev alt dirigeret roligt og efter bogen.

Tre af de lokale var da også enige om, at det var "sjovt" at være med.

- Det var meget sjovt, men man var også nervøs undervejs, indrømmede Karl, Dicte og Johanne.

Og hvad gør man så?

- Man tager nogle dybe vejrtrækninger. Det hjælper, sagde Dicte Maarbjerg Thornvig.

Karl Stjernholm Andersen så ud til at tage alt meget roligt, hvad enten han styrede en fjernstyret bil, en ATV, en havetraktor eller havde et skelet på bagsmækken. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Struer kommer glidende ind i 2021

TTH Holstebro For abonnenter

Hele trænerstaben var med til den første triumf for 12 år siden, nu jagter de den tredje: - Det står som et af de største øjeblikke i min karriere

Annonce