Annonce
Holstebro

Det gælder om at trække vejret dybt

Den italienske teatergruppe Teatro tascabile med stylter og den franske hesteteatergruppe Théâtre du Centaure sørgede for nogle billeder i en græsk tragedie, som de mange tilskuere nok ikke glemmer med det første. Foto: Morten Stricker

Stylter og skræppende skeletter samt heste og hestekræfter fik omkring 300 tilhørere at se i Råsted på en almindelig onsdag med en ikke helt almindelig forestilling.

Råsted: - Hov, døde han ikke i den første scene?

Et ungt menneske fra sin plads på de i alt 35 tons halmballer i Råsted havde som sådan ret. En sortklædt mand på stylter fra den italienske teatergruppe Teatro tascabile di Bergamo var tilsyneladende død i den første scene, men mod slutningen af "Theatrum Machinae" var han der altså igen. Det kunne man så spekulere over - eller blot nyde den halvanden time lange forestilling på stylter, teleskoplæsser, hesteryg og på ATV. De to sidste transportmidler styrede nogle lokale ansigter i form af Johanne Rahbek, Dicte Maarbjerg Thornvig og Karl Stjernholm Andersen fra Idom.

- Nej, erkendte otteårige Karl blankt på spørgsmålet, om han forstod alt i "Theatrum Machinae", men så skal det rettelig tilføjes, at hans motorkræfter blot krævede to dage med øvelser inden showet.

Johanne og Dictes hestekræfter derimod krævede et halvt års forberedelse, og det gav en bedre forståelse.

- Forestillingen handler om disse børn, der skaber et Festjylland efter et Big Bang, der har slettet hele Vestjylland. Og så viser det sig, at der er mange flere, der har overlevet, forklarede 11-årige Dicte Maarbjerg Thornvig.

Theatrum Machinae

Theatrum Machinae er en del af Holstebro Festuge og indeholder både internationale og lokale aktører.Forestillingen er instrueret af Kai Bredholt (Odin Teatret).

De internationale aktører er Teatro tascabile di Bergamo (Italien) og Théâtre du Centaure (Frankrig). Derudover medvirker: Idom-Råsted Borgerforening, Idom-Råsted skole, Landsby laboratoriet, Plexus, De sorte perler (en gruppe af danske frieserheste), Erika Sanchez (Danmark), Heste fra Stalden ved Gryde Å, "Humørgruppen" Holstebro Seniorhus, lokale børn og voksne med maskiner, Holstebro Folkedanserforening, Bøggild Blomster og Planter Outlet og Jacob Stensig St. Blæsbjerg.

Theatrum Machinae vises også i Vemb (15. juni) og i Thorsminde (16. juni).

Kilde: Holstebro Festuge

Dicte Maarbjerg Thornvig er en af de centrale figurer i "Theatrum Machinae", der i festugen turnerer rundt i kommunen. Adskillige lokale aktører deltager, heriblandt Dicte og Johanne Rahbek på hesteryg samt otteårige Alfrida Lund Mikkelsen på stylter. Foto: Morten Stricker

Det hjælper

Et bud kunne lyde på, at "Theatrum Machinae" en onsdag klokken 11 om formiddagen trak omkring 300 tilskuere bestående hovedsageligt af det grå guld og det pureste guld i form af børn fra Solkær Børnehave, Idom, Borbjerg og Margrethe Reedtz Skolen.

De var indlagt til både dans på stylter og skræppende skeletter, der med deres noget særegne sange snart fik vendt eventuelle dirrende mundvige til smil og grin.

Og så var der hestene. Undervejs kom én godt nok på afveje bag halmballerne på den ene langside, men den blev snart vist på rette vej igen. Ellers blev alt dirigeret roligt og efter bogen.

Tre af de lokale var da også enige om, at det var "sjovt" at være med.

- Det var meget sjovt, men man var også nervøs undervejs, indrømmede Karl, Dicte og Johanne.

Og hvad gør man så?

- Man tager nogle dybe vejrtrækninger. Det hjælper, sagde Dicte Maarbjerg Thornvig.

Karl Stjernholm Andersen så ud til at tage alt meget roligt, hvad enten han styrede en fjernstyret bil, en ATV, en havetraktor eller havde et skelet på bagsmækken. Foto: Morten Stricker
Annonce
Holstebro

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Holstebro

De vil i byrådet og skal forvalte et budget på to-tre milliarder - men at forvalte 2,3 meter fra fortovskant til plakatkant kniber gevaldigt...

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Struer

Tiltalt havde efterspurgt Rasmus Paludan: Da han dukkede op, kom hun ikke

Navne For abonnenter

Engelske Theresa har i 20 år taget hånd om balletbørn i Holstebro: - Jeg elsker at undervise dem, der gerne vil undervises

Sport

Corona-isolationen er slut: Dina Thorslund har igen fuld fart på

Livsstil

Mikkel og hans familie holder juleaften for ti børn og 25 voksne, der enten er ensomme eller har det svært økonomisk

Struer

Plan om renovering: Forening vil hive fiskerleje ud ad dødvande

Erhverv For abonnenter

Jeg står stadig op klokken fem og nyder morgenstilheden

Kultur

Arrangør bag Streetfood: - Det var ikke godt nok - vi må kigge indad

Holstebro

Vil give sosu-elever løn under praktik: Vi er nødt til at gøre det mere attraktivt

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Kultur

Museumsleder stopper: Jesper håber på at hente de sidste millioner hjem til Struer, inden han starter i Randers på mandag

Vestjylland For abonnenter

Efter branden: Der hviler en særlig stilhed over feriebyen, som mistede sit vartegn

Erhverv

Efter rekordregnskab: Møbelvirksomhed køber konkurrent

Annonce