Debat

Det er ren Ellemann - Jensen er væk

Stemmefiskeri: Redaktør, debattør og folketingsmand Jens Peter Jensen sagde engang om sin søn Uffe, at der var for lidt Jensen og for meget Ellemann over ham. Når jeg læser barnebarnets ”forklaring” til mig i avisen Danmark 8. april efter mit indlæg ugen før, fristes jeg til at sige ren Ellemann. Jensen er helt væk!

Jo, Ellemann - på mødet i efteråret vest for Aarhus sagde du for ørerne af flere end 100 mennesker, at vælgerne på Østerbro ikke fatter selv de simpleste miljø-sammenhænge, og at det ikke er tid at gå imod deres fejlbaserede opfattelser, ”for Venstre har brug for deres stemmer!” Du klandrer avisen Danmarks journalist for at udelade noget af det, du sagde til ham i det interview, der fik mig til tasterne. Sådan kan det gå. I dit (bort)forklarelsessvar ”glemte” du det citerede.

Men tak for anerkendelsen af, at landbruget har leveret, når det gælder efterafgrøder – og for bemærkningerne om, at der skal leveres samlet inden 2021. Det er alle med på. Så hvorfor bander og svovler du over bønderne ud fra nogle 2018-tal præget af, at stat og kommuner har hindret dem i at levere? Det er, synes jeg, for Alternativt, for Østerbrosk.

Leflen for byvælgere er nemmere end besværlig oplysning om et kompliceret emne. Det er sikkert derfor, du helt undlader at komme ind på, at grænseværdien for gift i overfladejord på Østerbro og andre steder er 40.000 gange højere end for pesticidrest i grundvand, og at dansk postevand er årsag til nul dødsfald om året.

Jeg bor selv i byen og er ikke medlem af noget parti. Jeg skal ikke have den undskyldning, som jeg ”kommer til at vente længe efter”. Men vi er mange, også gode aktive Venstrefolk, som finder, du skylder den til landbruget. Kun én gang tidligere, og det er 20 år siden, har jeg fået så megen positiv respons på et indlæg i den offentlige debat som det i avisen Danmark, der fik dig til at svare.

Godt ord igen. Jeg holder også af dansk bacon, men valgflæsk må du have for dig selv.

Jørgen Lund Christiansen
0/0
Annonce
Læserbrev

Sundhed. Selvfølgelig skal AUH fortsat tilbyde hjemmedialyse

Leder For abonnenter

Kan man drukne i kulturelle tilbud?

Læserbrev

Skoler. S-forslag om frie skoler er et skridt på vejen – men i den forkerte retning

Leder For abonnenter

Kan man stemme forkert?

Det er bestemt ikke altid let at have fremmed baggrund i dette land. Når valgdeltagelsen er lav for beboere i særlige boligområder og med anden etniske baggrund, så bliver det udlagt som et demokratisk problem. Når de samme mennesker så benytter deres demokratiske mulighed for at sætte et kryds, får de skudt i skoene, at de er blevet mobiliseret i blandt andet moskeerne til at stemme, og at der er derfor, at de i høj grad har stemt på De Radikale og Enhedslisten. Lad os nu bare minde om, at vi her i landet har hemmelige afstemninger. Ingen ved, hvad du og jeg stemmer, og ingen ved, hvem der har stemt hvad og hvorfor. At flere danskere med indvandrerbaggrund nu benytter sig af deres demokratiske rettigheder, er kun godt, og at etniske danskere i de sociale boligområder har valgt at stemme på partier, som de mener forsvarer deres interesser, er da kun lige efter bogen. Det havde alt andet lige været underligt, hvis de havde stemt anderledes - og hvis fænomener som Paludan og Nye Borgerlige ikke også skulle kunne få danskere med indvandrerbaggrund til at gå til stemmeurnerne. Man kan ikke først opfordre folk til at stemme, hvorefter man påstår, at de har stemt forkert. Der er i Danmark en lang og ganske forstandig tradition for ikke at blande religion og politik sammen, og er der vitterligt foregået en mobilisering af stemmer til fordel for bestemte partier i moskeer, så må man naturligvis tage det alvorligt og kunne debattere det. Men umiddelbart virker det som en langt større trussel mod demokratiet, at der er områder i landet, hvor politikere fra bestemte partier ikke kan færdes uden et større opbud af sikkerhedsvagter. At der nogle steder i landet er blevet afholdt vælgermøder, hvor kun enkelte partier - og alle fra den samme politiske blok - er blevet inviteret, og at bestemte partier oplever at deres valgplakater bliver udsat for hærværk. Det er uacceptabelt. Men at flere folk stemmer, det kan man kun blive i glad i klaphatten over.

Læserbrev

Konservative. Tak for jeres støtte - og god sommer

Leder For abonnenter

Er det nu en mandekamp

Læserbrev

Gødning. Alle taler om klimaet – Landbruget gør noget ved det

Læserbrev

Indvandring. Hellere tillid end vrede og angst

Annonce