Annonce
Sport

Det er nu overarmene skal bygges, hvis man vil følge med

Solen i ryggen og minimal vindmodstand. William Åkerlund skal udnytte de gode sommerdage, hvis han vil tage skridtet videre som senior-roer. Foto: Morten Stricker
William Åkerlund har i den grad fundet sin form sammen med sin makker i toerkajak. Medaljerne vælter ind, og det er i disse sommermåneder, at de optimale træningsforhold skal udnyttes, så man kan tage det næste skridt.

Holstebro: Mens de fleste atleter holder sommerferie og genoplader batterierne til den nye sæson, er der også dem, som går til den her i sommerferien.

For det gode vejr giver perfekte forhold til roerne på Vandkraftsøen, som skal udnytte at der endelig er gode forhold i det omskiftelige danske vejr.

- Det er den her tid af året, hvor det er sjovest at være kajakroer. I de koldere måneder bruger vi mere tid på styrketræning og indendørstræning, men det er nu, vi for alvor kan gå til den på søen. Det er nu overarmene skal bygges, hvis vi skal kunne følge med. siger William Åkerlund.

Det 16-årige rotalent har, sammen med makkeren Noah Dyekjær Pedersen fra Silkeborg Roklub, haft fart i tomandskajakken i denne sæson. Det medaljerige samarbejde begyndte for to år siden, da William Åkerlund skrev til Silkeborg Roklub og efterspurgte en makker. Det har han bestemt ikke fortrudt.

- Vi passer rigtig godt sammen både i og udenfor båden. Vi har bygget samarbejdet helt op fra bunden, og det er det, vi nu høster frugterne af, siger William Åkerlund.

De to vandt senest guld på 500 meter og sølv på 200 meter, da der i begyndelsen af måneden, blev afholdt regatta i Silkeborg. De ligger samtidig lunt i svinget til at skulle repræsentere Danmark, når der senere på året bliver afholdt nordiske mesterskaber.

Annonce

Det ville være fantastisk at skulle ro EM og VM, og så ligger der jo også altid en drøm om OL i baghovedet.

William Åkerlund

Travl sommer

Man skal ikke nødvendigvis være eliteroer for at sætte pris på Vandkraftsøen en solskinnende formiddag, men det er tydeligt, at man sætter lidt ekstra pris på de gode forhold, når man har sin daglige træning på vandet.

Solens stråler spejler sig i det helt stille vand, der er vindstille, og selvom det er midt om sommeren, er der julelys i øjnene på William Åkerlund, som benytter enhver lejlighed til at træne på vandet, når vejret er så godt.

Det er dog samtidig vigtigt for ham, at der er balance i tingene. Han har derfor været en uge i Spanien for at holde sommerferie, men det er svært at slippe tankerne om roning helt.

- Jeg kan godt sidde og tænke, at nu kommer de andre foran mig. Vi har sådan en logbog, hvor vi skriver i, hvor meget vi roer, og de andre får jo et forspring, når jeg er på ferie, konstaterer William Åkerlund, som også har oplevet en anden "bivirkning" på sin ferie med livet som eliteroer.

- Når andre sidder ved søen og nyder naturen og får øje på en eller anden flot and, så sidder jeg og tænker på, at man godt nok kunne ro en god 500 meter på søen, siger William Åkerlund med et grin.

Han sørger dog for at holde sig fysisk i form, og han har løbetrænet under sin sommerferie i Spanien. I juli skal han også til USA i 12 dage, hvor han også har undersøgt, at der er fitness-rum på hotellet, så han kan følge det træningsprogram, som han har fået af træner Kent Klitgaard.

Han vandt i øvrigt rejsen til USA, da han blev kåret som "den bedste kammerat" på handelsskolen, som han startede på sidste sommer, og som han bruger fire år på, som en del af "Team Danmark"-linjen for eliteudøvere.

EM, VM og....

William Åkerlund håber og satser på, at samarbejdet med Noah Dyekjær Pedersen kan fortsætte mange år i endnu, og at duoen kan opnå de ultimative mål.

- Det ville være fantastisk at skulle ro EM og VM, og så ligger der jo også altid en drøm om OL i baghovedet, siger William Åkerlund, som også konstaterer at det er i disse år, at karrieren bliver formet, og at der derfor skal gives en skalle, hvis man vil følge med de bedste.

På nuværende tidspunkt er Åkerlund og Dyekjær Pedersen nogle af de bedste i deres årgang, og det skal de igen forsøge at bevise, når de danske mesterskaber afholdes sidst i august.

William Åkerlund har haft en rigtig god sæson med et hav af medaljer. Ambitionerne er store sammen med makkeren Noah Dyekjær Pedersen fra Silkeborg. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Nu er Pernille på rette vej

Leder For abonnenter

Kom efter dem. Hårdt

Bedst som man troede, at man havde set det meste, så dukker der endnu en sag op om misbrug af offentlige midler. Denne gang i Forsvaret, hvor anklagemyndigheden mener at kunne bevise, at civile erhvervsdrivende har kunnet bestikke sig til lukrative vedligeholdelseskontrakter betalt af skatteyderne. Sagen - sammen med andre lignende sager - sætter desværre et stort spørgsmålstegn ved, hvor godt det offentlige egentlig har styr på de penge, som borgerne har betroet dem. I Socialstyrelsen kunne Britta Nielsen gennem mange år berige sig selv - og det har udvalgte medarbejdere i Forsvarets Ejendomsstyrelse sandsynligvis også kunnet. To medarbejdere i Forsvaret er allerede tiltalt i en sag, der ligger tre år tilbage. Og yderligere sigtelser kan være på vej i en ny sag, der begyndte med, at en økonomimedarbejder ved et installationsfirma i Holstebro råbte vagt i gevær over for Rigsrevisionen. Midt det mørke og rod som er ved at blive afdækket, kan den tidligere økonomimedarbejder holde hovedet og fanen højt. Det er sandsynligvis takket være ham, at sagerne kommer frem i lyset, så det forhåbentligt bliver muligt også at stille de ansvarlige til ansvar. Desværre ryster sådanne sager ikke bare den enkelte afdeling, hvor svindlen er begået. Den rammer i det her tilfælde hele Forsvaret og alle de mennesker, der er ansat. Det er naturligvis bunduretfærdigt - men mistanken om urent spil er svær at viske bort igen, og derfor er der også kun en løsning, og det er at komme juridisk efter de ansvarlige - og komme efter dem hårdt. Vores samfundsmodel bygger på en høj grad af tillid. Både til hinanden men også til de myndigheder, der forvalter en af verdens højeste skatteprocenter. Forsvinder tilliden, så bliver det både vanskeligere at være borger og myndighed. Heldigvis var det moralske kompas rigtigt indstillet hos den unge mand, der gik til Rigsrevisionen og politiet med sin bekymring. Det kan alle, der læser bare lidt i Rigsrevisionens beretning om sagen, konstatere ved selvsyn.

Annonce