Annonce
Sport

Det er nu overarmene skal bygges, hvis man vil følge med

Solen i ryggen og minimal vindmodstand. William Åkerlund skal udnytte de gode sommerdage, hvis han vil tage skridtet videre som senior-roer. Foto: Morten Stricker
William Åkerlund har i den grad fundet sin form sammen med sin makker i toerkajak. Medaljerne vælter ind, og det er i disse sommermåneder, at de optimale træningsforhold skal udnyttes, så man kan tage det næste skridt.
Annonce

Holstebro: Mens de fleste atleter holder sommerferie og genoplader batterierne til den nye sæson, er der også dem, som går til den her i sommerferien.

For det gode vejr giver perfekte forhold til roerne på Vandkraftsøen, som skal udnytte at der endelig er gode forhold i det omskiftelige danske vejr.

- Det er den her tid af året, hvor det er sjovest at være kajakroer. I de koldere måneder bruger vi mere tid på styrketræning og indendørstræning, men det er nu, vi for alvor kan gå til den på søen. Det er nu overarmene skal bygges, hvis vi skal kunne følge med. siger William Åkerlund.

Det 16-årige rotalent har, sammen med makkeren Noah Dyekjær Pedersen fra Silkeborg Roklub, haft fart i tomandskajakken i denne sæson. Det medaljerige samarbejde begyndte for to år siden, da William Åkerlund skrev til Silkeborg Roklub og efterspurgte en makker. Det har han bestemt ikke fortrudt.

- Vi passer rigtig godt sammen både i og udenfor båden. Vi har bygget samarbejdet helt op fra bunden, og det er det, vi nu høster frugterne af, siger William Åkerlund.

De to vandt senest guld på 500 meter og sølv på 200 meter, da der i begyndelsen af måneden, blev afholdt regatta i Silkeborg. De ligger samtidig lunt i svinget til at skulle repræsentere Danmark, når der senere på året bliver afholdt nordiske mesterskaber.

Det ville være fantastisk at skulle ro EM og VM, og så ligger der jo også altid en drøm om OL i baghovedet.

William Åkerlund

Annonce

Travl sommer

Man skal ikke nødvendigvis være eliteroer for at sætte pris på Vandkraftsøen en solskinnende formiddag, men det er tydeligt, at man sætter lidt ekstra pris på de gode forhold, når man har sin daglige træning på vandet.

Solens stråler spejler sig i det helt stille vand, der er vindstille, og selvom det er midt om sommeren, er der julelys i øjnene på William Åkerlund, som benytter enhver lejlighed til at træne på vandet, når vejret er så godt.

Det er dog samtidig vigtigt for ham, at der er balance i tingene. Han har derfor været en uge i Spanien for at holde sommerferie, men det er svært at slippe tankerne om roning helt.

- Jeg kan godt sidde og tænke, at nu kommer de andre foran mig. Vi har sådan en logbog, hvor vi skriver i, hvor meget vi roer, og de andre får jo et forspring, når jeg er på ferie, konstaterer William Åkerlund, som også har oplevet en anden "bivirkning" på sin ferie med livet som eliteroer.

- Når andre sidder ved søen og nyder naturen og får øje på en eller anden flot and, så sidder jeg og tænker på, at man godt nok kunne ro en god 500 meter på søen, siger William Åkerlund med et grin.

Han sørger dog for at holde sig fysisk i form, og han har løbetrænet under sin sommerferie i Spanien. I juli skal han også til USA i 12 dage, hvor han også har undersøgt, at der er fitness-rum på hotellet, så han kan følge det træningsprogram, som han har fået af træner Kent Klitgaard.

Han vandt i øvrigt rejsen til USA, da han blev kåret som "den bedste kammerat" på handelsskolen, som han startede på sidste sommer, og som han bruger fire år på, som en del af "Team Danmark"-linjen for eliteudøvere.

Annonce

EM, VM og....

William Åkerlund håber og satser på, at samarbejdet med Noah Dyekjær Pedersen kan fortsætte mange år i endnu, og at duoen kan opnå de ultimative mål.

- Det ville være fantastisk at skulle ro EM og VM, og så ligger der jo også altid en drøm om OL i baghovedet, siger William Åkerlund, som også konstaterer at det er i disse år, at karrieren bliver formet, og at der derfor skal gives en skalle, hvis man vil følge med de bedste.

På nuværende tidspunkt er Åkerlund og Dyekjær Pedersen nogle af de bedste i deres årgang, og det skal de igen forsøge at bevise, når de danske mesterskaber afholdes sidst i august.

William Åkerlund har haft en rigtig god sæson med et hav af medaljer. Ambitionerne er store sammen med makkeren Noah Dyekjær Pedersen fra Silkeborg. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Struer

Flag for Benny og første skoledag

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Flere testede positiv for narko

Struer

Blev taget med pistol

Annonce