Annonce
Struer

Det er nu, du kan protestere og argumentere

Erhvervsområde i mellem Holstebrovej og Gimsinglundvej i Struer, hvor der nu bygges en Jem og Fix - og måske en Rema 1000 på et senere tidspunkt. Foto: Morten Stricker
Forslag til ny lokalplan åbner mulighed for, at Rema 1000 kan bygge nyt ved Holstebrovej

Struer: Byrådet i Struer har skiftet kurs.

26. maj 2020 godkendte byrådet en ny kommuneplan, og i den forbindelse afviste politikerne i Struer Kommune et ønske fra Rema 1000 om at bygge ved Jensen Food i lyskrydset mellem Holstebrovej og Bredgade Vest.

Nu har et stort flertal sendt en ny lokalplan for industriområdet på østsiden af Holstebrovej i høring med en indsigelsesfrist på otte uger, og denne gang er der afsat plads til en ny dagligvarebutik i området.

Kjeld Graversgård fra Det Konservative Folkeparti og byrådets to medlemmer fra SF ønskede, at fastholde et forbud mod en dagligvarebutik i området.


Lukker Rema 1000 butikken i midtbyen, vil de ældre kun have mulighed for at handle i Superbrugsen, og vi vil dræne midtbyen så meget for liv, at det også vil gå ud over turismen.

Kjeld Graversgård (C), byrådsmedlem, Struer


I sit indlæg i debatten bemærkede Kjeld Graversgård, at både borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) og socialdemokraternes gruppeformand i byrådet, John Christoffersen, havde været fortalere for, at det ville ramme midtbyen hårdt, hvis Rema 1000 fik mulighed for at bygge ny butik i byens udkant.

Annonce

Svigter de ældre

- Det var derfor, der blev indført en klausul om, at der ikke måtte bygges en dagligvarebutik på området, sagde han, og af samme grund var han stadigvæk modstander af at ændre kurs.

Det samme var byrådets to medlemmer fra SF.

- Vi svigter alle de ældre beboere i midtbyen, hvis vi tillader Rema 1000 at bygge nyt ved Holstebrovej. Lukker Rema 1000 butikken i midtbyen, vil de ældre kun have mulighed for at handle i Superbrugsen, og vi vil dræne midtbyen så meget for liv, at det også vil gå ud over turismen, mener Kjeld Graversgård.

Socialdemokraternes gruppeformand, John Christoffersen, understreger, at der stadigvæk ikke er truffet en beslutning af byrådet.

- Nu sender vi det nye forslag til en lokalplan for området i høring. Vi kan jo se, hvordan der endelig er begyndt at ske noget langs Holstebrovej. Så præmisserne har ændret sig , vurderer han.

Men altså uden at have taget endelig stilling til, om Rema 1000 skal have mulighed for at bygge ny butik

- Det er nu, vi kan få alle synspunkterne frem, og så må vi tage endelig stilling, når høringsfristen udløber, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce