Annonce
Debat

Det er mindst lige så fint at være en dygtig håndværker i Vestjylland som at være akademiker i Aarhus

Per Mortensen. Pressefoto: Jens Bach

Læserbrev: I min tid som skolebestyrelsesformand i Tvis havde vi fokus på, hvordan man sikrede en fair og åben rådgivning i forhold til elevernes fremtidige uddannelsesvalg.

På den baggrund udviklede skole, skolebestyrelse og ikke mindst de lokale virksomheder et forløb, så eleverne på alle trin kom i kontakt med erhvervslivet. Afhængig af årgang var det besøg på landbrug, minkfarm, TMK, BM Silo, Actona og så videre.

Alle virksomheder, vi kontaktede, stillede velvilligt op og lagde energi og kræfter i opgaven med at etablere gode og spændende forløb for eleverne. Noget man kiggede på med misundelse fra andre skoler i kommunen.

Annonce


Lange videregående uddannelser er vigtige for et samfund, og det er faglige erhvervsuddannelser også - ellers går det hele i stå.


Formålet var at åbne elevernes øjnene for de mange spændende job- og karrieremuligheder, som man i familierne måske ikke lige var opmærksomme på. Ofte var overraskelsen stor, når det viste sig, hvor mange forskellige jobfunktioner, der var i de forskellige virksomheder.

Forløbene på skolen kører stadig, og forhåbentlig kan det fortsat åbne elevernes øjne (og deres forældres) for de mange gode og fornuftige erhvervsuddannelser der tilbydes - rigtig mange af dem i nærområdet.

Lange videregående uddannelser er vigtige for et samfund, og det er faglige erhvervsuddannelser også - ellers går det hele i stå.

Vi har alle et ansvar for at tale erhvervsuddannelserne op - det er mindst lige så fint at være en dygtig håndværker i Vestjylland, som at være akademiker i Aarhus eller København.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket her: Politikerne blev enige i nat - Danmark genåbner næsten 21. maj

Annonce