Holstebro

FOA: - Det er løftebrud, det vil ikke virke, og det vil føre til yderligere personaleflugt

- På plejecentrene er beboerne i vid udstrækning demente, og det vil skabe konflikter, hvis man flytter nye grupper over i plejecentrene. Jeg kan slet ikke se for mig, at det kan lade sig gøre, uden at man skaber en masse nye problemer, siger Tanja Nielsen, formand for social- og sundhedssektoren i FOA. Arkivfoto.
FOA er dybt bekymret over, at Social- og Sundhedsudvalget lægger op til at spare 7,3 millioner kroner, inden man overhovedet er gået i gang med budgetforhandlinger.

Holstebro: Løftebrud.

Det var den første tanke Tanja Nielsen fik, da hun hørte om de planlagte besparelser på 7,3 millioner kroner på social- og sundhedsområdet.

Da formand for social- og sundhedssektoren i FOA Holstebro fik set nærmere på forslagene, var det forbløffelse, der tog over:

- Ideen med at flytte flere borgere fra sociale opholdssteder over i plejecentre, når de bliver ældre, er katastrofalt, siger Tanja Nielsen.

- På plejecentrene er beboerne i vid udstrækning demente, og det vil skabe konflikter, hvis man flytter nye grupper over i plejecentrene. Jeg kan slet ikke se for mig, at det kan lade sig gøre, uden at man skaber en masse nye problemer, siger Tanja Nielsen.

Hun er dybt bekymret over, at det netop er ældre- og socialområdet, der igen må holde for:

- Jeg anerkender fuldt ud, at det nuværende sparekatalog ikke indeholder personalereduktioner. Men det presser et allerede meget presset arbejdsmiljø. Vi har allerede i dag en stor udfordring i forhold til at holde på personalet, og det vil kun blive forværret med den her plan, hvor personalet nu skal løbe endnu hurtigere. Jeg kan slet ikke se, at det er vejen frem.

- Vi har i dag plejecentre, hvor man har svært ved at lave vagtplaner på grund af personalmangel, siger Tanja Nielsen, der peger på, at der altså er andre kommuner, hvor man kan få bedre vilkår som ansat end i Holstebro.

Spar på kulturen

FOA frygter samtidig, at det langt fra er den sidste besparelse, der kommer på området.

- Vi er blevet lovet, at nu skulle der ikke spares mere på de ældre. Vi er blevet lovet, at man ville tage højde for demografien. Ingen af delene er blevet til noget. Derfor mener jeg også, at der er tale om løftebrud, når man allerede inden budgetforhandlingerne går ud og sparer, siger Tanja Nielsen.

Men hvis der ikke er penge, så er man vel nødt til at spare?

- Men der er ingen, der siger, at man skal spare på de ældre. Nu har vi gentagne gange hørt om, at det skulle være slut med besparelser på ældreområdet og på børneområdet. Det kunne man jo begynde med at holde fast i.

Hvor skal man så spare?

- Jeg er ikke politiker. Jeg anerkender, at økonomien er stram. Men man kunne måske klare sig med lidt mindre kultur i en periode. Der er nogle kernevelfærdsområder, som jeg mener, at man bør holde fast i.

De har nej-hatten på

Formand for Social- og Sundhedsudvalget, Jens Kristian Hedegaard (V), er ikke enig i kritikken om, at man har brudt sine løfter.

- Vi har faktisk tilført området penge. Men det er presset af, at der kommer flere borgere, der har brug for pleje og hjælp. Men jeg synes faktisk, at de besparelser, som vi har lagt frem, netop ikke går ind og rammer servicen hos den enkelte, siger Hedegaard.

Så hvis besparelserne bare ikke rammer serviceniveauet direkte, er de ikke et problem?

- Nej, det er ikke det, jeg siger. Men hvis vi ikke kan gå ind og lave effektiviseringer og opstramninger, hvor det også giver mening, så bliver det vanskeligt. Jeg synes, at FOA har taget nej-hatten på meget tidligt.

Jens Kristian Hedegaard frygter heller ikke, at man ender med at flytte en masse konflikter ud i kommunens plejecentre, hvis man begynder at flytte folk fra socialområdet over i ældreområdet:

- Hvis det var sådan, at der ikke fulgte personale og penge med, så var det en anden sag. Men der følger også ressourcer med. Men det skal vi naturligvis være opmærksomme på.

0/0
Annonce
Livsstil For abonnenter

Forfatter og journalist Lone Theils: Jeg ser verden som et fantastisk sted, der skal opdages

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Små kommuner dropper parkeringskontrol efter ny regel

Indland For abonnenter

16-årige Gitte blev myrdet for 40 år siden: Morderen er aldrig fundet

112

Han er sigtet for at råbe ukvemsord - men politiet ved ikke, hvem han er

FCM

FCM sælger Kian Hansen til FC Nordsjælland

Holstebro

Politikers søn fik dramatisk start: Rutinetjek endte i akut kejsersnit, elektrochok og tarmoperation

Danmark For abonnenter

Stemmen bag 'Danmarksmester' er død: Karlo Staunskær førte drømmen ud i livet

Holstebro

Kendt værtshusholder overtager Onkel Toms Hytte

Kultur

Venø Festival har udsolgt af frivilligbilletter: - Vi har fået enormt meget opbakning

Annonce