Annonce
Lemvig

Svineproducent mener, lemvigerne skal stoppe med at være sure: - Det er klogt af Vestjysk Bank at flytte hovedsæde

Torben Hauskov mener, lemvigerne skal stoppe med at være sure over, at Vestjysk Bank flytter hovedsædet. Det er en klog beslutning, når man skal være en af landets største banker, mener han. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Torben Hauskov mener ikke, at Lemvigegnen skal pibe over, at Vestjysk Bank flytter hovedsædet - man skal glæde sig over, at banken ikke er købt af andre

Lemvig: Landmand og svineproducent Torben Hauskov mener ikke, Lemvigegnen skal græde over, at Vestjysk Bank fusionerer og flytter hovedsædet til Herning. Han mener tværtimod, det er en klog beslutning, banken tager.

- Hvis ikke Vestjysk Bank fusionerede med Den jyske Sparekasse, så ville banken være attraktiv for andre, og så ville den blive solgt. Det ville være helt galt, fordi banken så helt forsvandt fra egnen med en ny ledelse et helt andet sted i landet, siger Torben Hauskov.


Hvis banken skal drives som en af landets største, så går det ikke med et hovedsæde i Lemvig. Det vil være alt for svært at tiltrække de rigtige medarbejdere

Torben Hauskov


- Og når man fusionerer, så er der en forhandling. I det her tilfælde har Vestjysk Bank beholdt navnet, bestyrelsesformanden og direktøren. Så skal den anden part også have noget. Og det kunne være blevet meget værre end at enes om Herning til hovedsædet. Det kunne jo have været i Grindsted.

Annonce

Klogt med Herning

Torben Hauskov mener, det er klogt af Vestjysk Bank at placere banken i Herning, som er et finansielt centrum.

- Hvis banken skal drives som en af landets største, så går det ikke med et hovedsæde i Lemvig. Det vil være alt for svært at tiltrække de rigtige medarbejdere. Dem har man i dag, men man ville risikere at miste dem fra Grindsted, fordi de ikke ville køre til Lemvig. Og en bank har brug for alle gode kræfter, når man er i så vanskelig en proces som at fusionere. Det er set alt for ofte, at man mister kompetente medarbejdere ved en fusion, og så er man på den. Ligger man i Herning, kan man fastholde og tiltrække de medarbejdere, der skal til for at lede en af Danmarks største banker.

Annonce

Vær ikke sure

Torben Hauskov opfordrer til, at man på Lemvigegnen ikke bliver sure og forlader banken.

- Hvis Lemvigegnen ikke vil Vestjysk Bank, så vil den heller ikke egnen. Jeg er sikker på, man vil fortsætte med at støtte erhverv og foreningsliv, som man gør lige nu. Og jeg er sikker på, man vil have fokus på Lemvigegnen, selv om hovedsædet så vil være et andet sted. Selvfølgelig er det ærgerligt med arbejdspladserne, men det er den udvikling, der sker. Vil man have de rigtige medarbejdere, skal man også ligge, hvor medarbejderne er, og Lemvig bliver aldrig et finansielt centrum, hvor de rigtige medarbejdere vil søge til,  mener Torben Hauskov.

Han sammenligner det med at samle kræfterne i sundhedsvæsnet.

- Vil vi have den bedste behandling, må man samle sygehusene, som det også er sket. Så må vi køre efter det. På samme måde med bankerne. Vil man have det bedste pengeinstitut, må man samle kræfterne, så man har de bedste tilbud. Det vil kunderne være godt tilfredse med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce