Annonce
Holstebro

Det er ikke hver dag, det sker: Købte gavekort for en kvart million

For butikkerne er det guld værd, at flere af områdets arbejdspladser bruger nogle af de penge, der normalt fyres af på sociale arrangementer, på gavekort til medarbejderne - eller fremrykker julegaverne og køber dem lokalt. Foto: Morten Stricker
Holstebro Handelsstandsforening oplever stor opbakning fra områdets virksomheder, hvis ejere og personaleforeninger køber gavekort som aldrig før.
Annonce

Holstebro: Det er ikke hver dag, at Holstebro Handelsstandsforening får en bestilling på 1246 gavekort til en samlet værdi af cirka 250.000 kroner.

Men det er lige sket, og ordren er givet af personaleforeningen ved Regionshospitalet Holstebro, PEHOC.

Personaleforeningen holder normalt op til 20 arrangementer om året, men i år er foreningens 25 års jubilæumsfest aflyst grundet Covid-19 situationen, og det samme er både julefrokosten, børnejuletræsarrangementet, juletræsfældningen og flere andre ting.

- Det betyder, at vi har et større overskud på kontoen end forventet, og derfor har bestyrelsen valgt, at medlemmerne skal have et gavekort i år. Ved at købe gavekort til handelsstandsforeningen støtter vi også hele byen, forklarer Erling Graversen, bestyrelsesmedlem gennem 25 år og formand de senere år.

Annonce

Direktør: Julegaver i april

Handelschef Jens Kristian Larsen er blevet kontaktet af yderligere én forening og flere private virksomheder.

- Vi er super glade for, at flere vælger at handle lokalt. Det har rigtig stor betydning, siger Jens Kristian Larsen.

Blandt andet stomi-producenten Kirstine Hardam A/S har købt gavekort til samtlige medarbejdere for i alt 13.000 kroner. Gavekortene skal fungere som julegaver.

- Vi gik ud og købte gavekortene allerede i april måned, og jeg opfordrede alle medarbejdere til at få dem brugt indenfor de næste fire uger, fortæller Uffe Hardam, direktør og medejer, der lod sig inspirere af Hanstholm Køkkener, der også havde rykket deres julegaver frem for at hjælpe detailhandelen under coronaen.

- Vi er afhængige af, at gågaden fungerer, men pengene kommer ikke butikkerne til gavn, hvis gavebeviset ligger i skuffen. Det er også min fornemmelse, at medarbejderne har været rigtig glade for det, siger Uffe Hardam.

Annonce

Direktør: Et wakeupcall

Virksomheden har ikke altid købt medarbejdernes julegaver lokalt. Nogle år har den benyttet et af de store firmaer, hvor man kan vælge mellem 20 forskellige ideer i et julegavekatalog.

- Men coronaen har gjort, at man rykker lidt tættere sammen i bussen, end vi er vant til - og især i Vestjylland, hvor intet kommer af sig selv. Så det har været lidt af et wakeupcall, og fremadrettet vil vi nok altid købe vores julegaver lokalt, siger Uffe Hardam.

- Har du selv fået brændt dine 700 kroner af?

-Ja, jeg købte tøj hos TipTop, fortæller Uffe Hardam, medejer og direktør, Kirstine Hardam A/S.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Ekstra julegave som tak for indsatsen

Coronavirus

Live: Ifølge medie tilbageholdt Heunicke også oplysninger om minksmitte

Annonce