Struer

- Det er grotesk, at der skal være så mange børn til én voksen

Der demonstreres blandt andet i både Struer og Holstebro på lørdag. I Struer er det Trine Kynde Forbæk her, som har stået for at sætte det i gang. Foto: Johan Gadegaard
Der demonstreres på lørdag adskillige steder i landet for bedre normeringer i dagtilbuddene, og Struer er ingen undtagelse.

Struer: På lørdag går forældre og børn på gaden i protest over for få voksne i daginstitutionerne. Det sker i Struer, og det sker i en række andre byer. Flere end 50 på landsplan ifølge Trine Kynde Forbæk, der står for at arrangere demonstrationen her i byen.

Rækken af demonstrationer kommer i kølvandet på DR2-dokumentaren "Hvem passer vores børn?", som blev vist i marts.

- I dokumentaren ser man, hvor meget børn faktisk er overladt til sig selv, når mor og far er på arbejde. Man ser nogle børn, der ikke får nærhed, begynder Trine Kynde Forbæk, der selv har Emilie på to år og Andrea på fem.

- Man ser nogle vuggestuebørn omkring klokken 14, hvor der kun er én pædagog tilbage. Der sidder fire vuggestuebørn og spiser, mens pædagogen står inde på badeværelset og kigger ind på dem igennem en stor glasrude, mens hun skifter et barn, og der går nogle børn rundt på gulvet.

Så vågner der nogle ude i krybberummet.

- Så forlader pædagogen faktisk de her fire for at gå ud og tage et barn op. Hun er ene om det hele, og det er under al kritik.

Jeg synes ikke, det er forsvarligt. Der er jo nogle børn, som græder virkelig meget, når deres mor og far går.

Trine Kynde Forbæk, mor til to, Struer

Startskuddet

Det gjorde "ondt i hjertet", som Trine Kynde Forbæk udtrykker det, at se dokumentaren.

- Der er også en anden situation, hvor der er to voksne til 50 børn ude på en legeplads. Der er nogle børn, som græder, men de kan ikke tage sig af dem alle sammen, siger hun:

- Så er der en, der skal skiftes, og pædagogen tager en med ind. Så er der én pædagog til 48 børn. Altså, man tager på arbejde og vil egentlig gerne udføre sit eget job med god samvittighed, men det er svært, hvis man ved, at det er det her, man byder sit barn.

Dokumentaren var dråben, der fik det nok så berømte bæger til at flyde over for Trine Kynde Forbæk, der arbejder som lærer på Venø Efterskole.

- Der er jo flere hundrede andre historier, som minder om det her - som forældre oplever, og som pædagoger har fortalt videre. Pædagogerne har i mange år protesteret over, at der er blevet sparet mere og mere og har sagt til os forældre; "Det er altså nu, I skal på banen".

Startskuddet har bare manglet ifølge Trine Kynde Forbæk.

Uforsvarligt

Det gør det ikke længere.

Der er nu oprettet en begivenhed på Facebook for demonstrationen på lørdag, og læreren fra Venø, som selv bor i Struer, gør lige nu alt for at sprede budskabet om, at det er klokken 13, den begynder, ved rådhuset i Struer.

På egen krop har Trine Kynde Forbæk også mærket det, hun ikke mener, er i orden, når det kommer til pasning af børn.

- Jeg har kommunikeret fint med børne- og uddannelsesudvalget i Struer Kommune om nogle ting, jeg ikke syntes, fungerede i vuggestuen, og der var mange ting, vi fik løst, fortæller hun, men:

- Så skrev jeg til dem igen i september, at jeg havde oplevet at aflevere vores yngste i vuggestuen mellem 7.30 og 8, hvor der kun var én stuepædagog.

Trine Kynde Forbæk afleverede sit barn som nummer seks, og mens hun gjorde det, kom yderligere to børn.

- Jeg synes ikke, det er forsvarligt. Der er jo nogle børn, som græder virkelig meget, når deres mor og far går.

Talte børnene

Også i børnehaven, hvor familiens ældste indtil for nylig gik - nu er hun begyndt i førskole - har Trine Kynde Forbæk oplevet situationer, som hun ikke mener, er i orden.

- Jeg syntes, jeg hentede hende tidligt, klokken var kvart over tre, og så talte jeg lige, hvor mange børn, der faktisk var på stuen.

20 kom hun frem til - til én voksen, lyder det fra Trine Kynde Forbæk:

- Jeg fik fortalt, at efter 14.30 var der kun en voksen tilbage uanset, hvor mange børn der var. Pædagogerne gør virkelig, hvad de kan, og de gør det godt, men jeg synes, det er grotesk, at der skal være så mange børn til en voksen i det, vi kalder ydertidspunkterne.

Formålet med demonstrationen er derfor at få flere voksne til børnene.

- Vi vil gerne opnå, at det kommer til at hedde sig, at der aldrig er nogen børn, som skal overlades til sig selv. Der skal altid være personale nok til, at hvis en eller flere går ud, så er der altid en pædagog tilbage, siger Trine Kynde Forbæk, som håber på 100-200 til den lokale demonstration.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Det er nu overarmene skal bygges, hvis man vil følge med

Holstebro For abonnenter

Historisk feriehus til salg: Fabrikant Færchs fristed skal have nye ejere

Ulfborg/Vemb For abonnenter

Fru Pedersen vandt: - Jeg bruger fire timer hver anden dag - bare på at vande krukker

Navne

Krimiforfatter: Det er lidt som at være gift med Nora, men utro med Signe

Holstebro

Buch om mangelfulde kræftundersøgelser: Det er pinligt, vi er ikke blevet inddraget, og det bør laves om

Kultur

Venø Festival: - Vi nærmer os udsolgt

Ulfborg/Vemb

Travlhed i pensionaterne: Må dagligt sige nej til hundeejerne

Annonce