Annonce
Holstebro

Det er fedt, fordi vi er sammen om det

- Det er gået lidt som titlen på vores EP, "Faster Than Ever before", hvis det ikke er for corny en sammenligning: Der er ikke mange bands, der spiller i Royal Arena efter kun at have eksisteret i 18 måneder, mener bassist Jeppe Gottlieb, Nordnordnord. Foto: Line Svindt

Bandet Nordnordnord mærkede i lørdags det helt store sug i maven, da de stod foran over 6000 publikummer i Royal Arena i København.

Holstebro: Egentlig ville de gerne have heddet Nord.

Men så viste det sig, at der var et andet band, der hed det samme.

Nu hedder de så Nordnordnord. Og det er et navn, man skal lægge mærke til.

Som den 22-årige guitarist, Karl Kristian Thuesen fra Hvide Sande, siger: - Jeg har aldrig vundet en fodboldkamp, men jeg har til gengæld heller aldrig tabt en musikkonkurrence.

Det er gået stærkt for bandet, der havde debutkoncert i Holstebro i april 2016. Det foreløbigt største øjeblik i den korte karriere fandt sted i lørdags.

- Det var temmelig overvældende. Men jeg var mindre nervøs end aftenen før i Aarhus. Jeg glædede mig vildt - og det blev stort, forklarer bassisten, 22-årige Jeppe Gottlieb fra Herning.

Det, der var så stort, var at være Årets Tak Rock-band 2017 og dermed opvarmningsband for Carpark North i Royal Arena foran "et sted mellem 6000 og 8000 publikummer".

- Selvfølgelig var der en vis nervøsitet. Folk var jo blevet lukket ind, og de kunne ikke gå igen. De var tvunget til at høre på os. Hvad nu, hvis de ikke kunne lide os? Det lægger da et vis pres, mener Karl Kristian Thuesen.

Bandmedlemmerne kunne se de første rækker publikummer i mørket, og at de rockede med. Men det var først, da sanger Johannes Brandstrup sagde til publikum, at nu kom der en sang, hvor det passede godt at tænde lyset på mobilen og holde den op, at det gik op for Nordnordnord, at de stod med en vinderhånd.

- Da Johannes sagde det, tænkte jeg; "ja, ja, lad os nu se, det er der måske 20, der gør". Og så stirrede jeg pludselig ud i et bølgende lyshav. Jeg blev...sgu helt rørt altså. Jeg var nødt til at tage mobilen op og tage et foto, så måtte bassen lige vente, indrømmer Jeppe Gottlieb.

- Det var det ekstra, der toppede det hele; at folk gad stå og holde deres mobil oppe i fem minutter, mener bandets keyboardspiller, 22-årige Aske Vang Rasmussen, der stammer fra Nuuk, Aalborg og Fousing - i nævnte rækkefølge.

- Jeg følte mig meget taknemmelig, erkender Karl Kristian Thuesen og fortsætter:

- Den aften spillede vi simpelt hen den bedste koncert, vi nogensinde har spillet. Alt gik op i en højere enhed. Og hvad er chancen egentlig lige for det? Jeg mener; vi kunne jo lige så godt have spillet vores livs koncert i Ikast foran 20 publikummer...

Annonce

Nordnordnord

Dannet af Johannes Brandstrup (vokal), Frederik Snæland (guitar), Karl Kristian Thuesen Lauridsen (guitar), Aske Vang Rasmussen (keyboards), Jeppe Gottlieb (bas) og Lasse Lykke Nielsen (trommer).Første koncert i april 2016 i Holstebro. Var samme år med i udviklingsprojektet Rock the Region og spillede på SPOT Festival i Herning.

Vandt Make it Rock i Holstebro i 2016. Med sejren fulgte 25.000 kroner og en uges studietid i Carpark Norths studie på Christianshavn. Første EP, "Faster Than Ever Before", er indspillet i samme studie, produceret af Asger Møller. Udkom 14. april 2017.

Opvarmning for Scarlet Pleasure i Tivoli friheden i august 2017.

Blandt 33 bands ud af 1500, der blev udvalgt til kampen om at blive Årets Tak Rock Band 2017. Vandt det afsluttende Battle of Bands i Pumpehuset 18. oktober.

Fredag 17. november udkom den nye single, Giving You All. Se videoen på Nordnordnords Facebookside.

Tre af bandmedlemmerne kunne mødes med Dagbladet i Holstebro. Men faktisk bor Jeppe Gottlieb (i midten) i Aarhus, hvor han arbejder som butikschef for GameStop. Aske (til venstre) og Karl Kristian følger snart efter og flytter også til Aarhus. I forvejen bor Frederik Snæland, der arbejder som pædagogmedhjælper, i Aarhus, mens Johannes Brandstrup og Lasse Lykke Nielsen begge går på musikkonservatoriet i den jyske hovedstad. Foto Jørgen Kirk

***

De seks bandmedlemmer - samt det syvende medlem, David, der ikke spiller på scenen, men er "lydmand, tourmanager og allround guy" - kommer fra Hvide Sande, Fousing, Herning, Viborg, Holstebro og Skive, men det var i Holstebro, det hele gik op i en højere enhed. Aske Vang Rasmussen begyndte på MGK (MusikalskGrundkursus) i 2013, Karl Kristian Thuesen i 2014 og resten i 2015.

Og alle er sådan set enige om, at det hele begyndte med holstebroeren Frederik Snæland...

Da han kom ind på MGK i 2015, var sangskrivning/komponistlinjen helt ny - og bestemt ukendt land for de drenge, der "bare" spillede.

- Han sad i et studie og arbejdede, og jeg spurgte lidt til, om ikke vi skulle lave noget sammen? Vi hjalp hinanden på nogle demo'er, og han hjalp Johannes (sangeren Johannes Brandstrup, red.) med nogle andre, og så begyndte de to projekter at smelte sammen. Det var vel grundstenen, mener Aske Vang Rasmussen.

- Frederik er sådan en speciel type, der kan en masse, så jeg lagde også billet ind. "Jeg vil gerne være din guitarist", sagde jeg. Altså, det er en gave at have én med et komponistgen - det er ret vildt, hvad han lige kan gøre på fem minutter, fortæller Karl Kristian Thuesen.

- Han er sådan én, der kan give en masse til et band. Før havde vi mest plejet vores solo-ting, men han skrev fuldt færdigt materiale for guitarer, trommer og så videre - det var lige til at gå til. Vores udfordring var, hvordan vi skulle spille det live? Og hvor mange mand skulle vi så være? forklarer Aske Vang Rasmussen og uddyber:

- Man kan jo lave alt i et studie, men vi var nødt til også at kunne gøre det i praksis.

- Det skal lyde godt, og det kræver masser af arbejde, og at man virkelig er en nørd. Vi har investeret de penge, vi har vundet i konkurrencer, i grej, men vi har købt endnu mere. Vi har da først tjent de penge, vi har brugt på grej, hjem om ti år, mener Karl Kristian Thuesen.

- Det har været fedt at kunne sparre med Carpark North. Jeg har fået lov til at spørge om alle de ting, jeg har tænkt på i fem år om guitarer, forstærkere og "hold da op, er I også nervøse, inden I går på?", forklarer guitarist Karl Kristian Thuesen. Foto Jørgen Kirk

***

- Der lå en EP klar, før der reelt var noget band. Det er en lidt utraditionel måde at starte et band på, smiler Jeppe Gottlieb.

- Vi havde ikke engang øvet sammen, før vores første koncert var en realitet, tilføjer Karl Kristian Thuesen.

Det var rytmisk konsulent ved Holstebro Kommune, Frank Høgsberg, der "samlede drengene op", i deres meget spæde start. Han løb ind i Aske til en koncert i Black Box og spurgte, hvad det var for noget musik, drengene havde gang i? Og så opfordrede han dem til at sende musik ind til Rock The Region.

- Frank sagde til de øvrige arrangører, at vi kunne spille. Han sagde god for os. Det var vigtigt, for jeg kan ikke forestille mig, at man kan skrive ret mange steder hen og sige: "Vi har ikke spillet sammen endnu, men det skal nok komme", siger Aske Vang Rasmussen.

- Vi har haft brug for "en voksen mand" som Frank til at sige til os seks klovne nogle gange, hvad der er vigtigt at fokusere på. Altså, det er fedt, der er så mange muligheder i Holstebro. Man skal ville det, men så er der ikke noget, der holder én tilbage, mener Karl Kristian Thuesen.

-Vi havde ikke været her, hvor vi er i dag, hvis ikke det var for MGK og Rytmisk Musik Holstebro, siger Jeppe Gottlieb.

- Der er tit nogen, der siger: "Det er godt nok gået hurtigt for jer". Og det er da rigtigt, vi har ikke brugt ti år på at øve sammen. Men vi har altså brugt ti år hver for sig på at øve og blive gode, så da vi endelig mødtes, blev det bare godt, siger keyboardspiller Aske Vang Rasmussen. Foto: Jørgen Kirk

***

Som nævnt er det Frederik Snæland, der komponerer musikken. Derefter laver Johannes Brandstrup vokalmelodien og teksten, og så har alle mulighed for at komme med input og ændre.

Men et band er mere end det. For eksempel har de været nødt til at tage fri fra deres respektive job for at få taget pressebilleder.

- Der er blevet taget mange timer fri, synes jeg. Og lige i øjeblikket går der rigtigt meget demokrati i det. Det er vigtigt, at alle kan tage et ansvar, men det behøver jo ikke være sådan, at alle skal med i alle beslutninger. Det vigtigste nu er, at vi skal have snakket igennem, hvad det er for et band, vi er, mener Jeppe Gottlieb.

- Det er noget med image. Det er afgørende, at når folk ser os, så er vi ikke bare seks drenge fra Midt- og Vestjylland. Vi er et band, forklarer Karl Kristan Thuesen.

- Ja, om man vil det eller ej, så er vores musik jo et produkt, der skal sælges, indskyder Jeppe Gottlieb, og Karl Kristian uddyber:

- Før tænkte vi, at hvis musikken er fed nok, så går det vel af sig selv. Men der er altså nogle valg, vi er nødt til at tage.

***

- Har I nogen drømme eller mål for fremtiden?

- Mest kortsigtede mål som at 2018 skal være spækket med fede koncerter på en masse festivaller. Roskilde er en konkret målsætning. Men okay, man kan da godt drømme om at kunne leve af det - i det mindste som studiejob. Eller om at komme til at spille i Madison Square Garden, smiler Jeppe Gottlieb.

- Jeg har et mål om, at jeg vil spille i bar mave udenfor - og at være mand nok til at turde gøre det, ler Karl Kristian Thuesen, og Jeppe Gottlieb supplerer:

- Nå, men jeg vil sgu da også gerne prøve at crowdsurfe...

I aften spiller Nordnordnord den sidste koncert som opvarmning for Carpark North. Det sker i Aalborg, og jo, det er lidt vemodigt, indrømmer bandet.

- Det er super ærgerligt at tænke på, at det er sidste gang. Hvad nu hvis det her projekt ikke lykkes...er det så noget andet, jeg kan angribe med samme passion? Da jeg stod der på scenen i lørdags, følte jeg for første gang, at jeg helt klart vidste, hvad jeg gerne vil lave i fremtiden - og det skal der sættes kræfter ind på, mener Jeppe Gottlieb.

Også Karl Kristian Thuesen ved, hvad han vil - og hvorfor:

- Jeg er blevet mere moden i løbet af årene på MGK og sammen med Nordnordnord. Før ville jeg bare have et band og prøve at stå foran 1000 mennesker. Men grunden til, at det er fedt, er jo fordi, det er med jer. Det fandt jeg ud af på Royal Arena i lørdags. Det var fedt, fordi vi var der sammen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gavl styrtet ned i stormvejret

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce