Annonce
Erhverv

- Det er en fantastisk historie

Daniel Noti fra Struer er som en del af KLAPjobs ambassadørkorps i den grad klar til at trække i arbejdstøjet. Arkivfoto: Morten Stricker
Initiativet KLAPjob, som hjælper mennesker med kognitive handicap ind på arbejdsmarkedet, kan i år fejre ti års jubilæum. Nu også med en struerbo i front.
Annonce

Struer: De kalder det selv et af Danmarks mest vellykkede inklusions-initiativer for mennesker med kognitive handicap - KLAPjob, som i år kan fejre ti års fødselsdag.

Initiativet, der blandt andre har struerboen Daniel Noti i sit ambassadørkorps, har på de ti år skaffet over 3200 job på det ordinære arbejdsmarked til mennesker med kognitive handicap - til stor glæde for de pågældende borgere, for virksomhederne og for samfundet, lyder det i en pressemeddelelse.

- KLAPjob er en fantastisk historie om et initiativ, der er til stor gavn for alle parter, siger Anni Sørensen, som er landsformand for LEV - en privat, landsdækkende forening for mennesker med udviklingshæmning, pårørende og andre interesserede.

- Både for de borgere med handicap, der kommer i beskæftigelse, som giver dem livskvalitet og inklusion på det ordinære arbejdsmarked, og for virksomhederne, som efterspørger medarbejdere, der kan løse arbejdsopgaver på særlige vilkår, uddyber landsformanden.

Det kræver også en politisk vilje til at gøre samfundets støttemuligheder mere fleksible og langt mere baseret på borgernes ønsker og behov.

Anni Sørensen, landsformand for LEV

Annonce

Ministeren kommer

KLAPjob har i dag 11 jobkonsulenter tilknyttet, som arbejder for at skabe flere job til målgruppen.

Det gør de i såvel store virksomhedskæder som McDonalds, Matas og REMA 1000, men der er også samarbejdsaftaler med mindre virksomheder.

Derudover har KLAPjob sit eget korps af ambassadører, som består af syv personer, der alle selv har fået arbejde gennem KLAPjob. Ambassadørkorpset er med til at udbrede kendskabet til KLAPjob, og samtidig rådgiver og støtter korpset andre mennesker, der ligeledes gerne vil have et KLAPjob.

Initiativet afspejler ifølge Anni Sørensen en drøm om et fremtidigt arbejdsmarked, hvor beskæftigelsespolitik og socialpolitik spiller sammen.

- Det kræver også en politisk vilje til at gøre samfundets støttemuligheder mere fleksible og langt mere baseret på borgernes ønsker og behov, siger hun.

KLAPjobs jubilæum fejres 17. september med en reception, hvor social- og indenrigsminister Astrid Krag (S), Anni Sørensen og Danske Handicaporganisationers formand, Thorkild Olesen, holder taler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce