Annonce
Erhverv

- Det er en fantastisk historie

Daniel Noti fra Struer er som en del af KLAPjobs ambassadørkorps i den grad klar til at trække i arbejdstøjet. Arkivfoto: Morten Stricker
Initiativet KLAPjob, som hjælper mennesker med kognitive handicap ind på arbejdsmarkedet, kan i år fejre ti års jubilæum. Nu også med en struerbo i front.

Struer: De kalder det selv et af Danmarks mest vellykkede inklusions-initiativer for mennesker med kognitive handicap - KLAPjob, som i år kan fejre ti års fødselsdag.

Initiativet, der blandt andre har struerboen Daniel Noti i sit ambassadørkorps, har på de ti år skaffet over 3200 job på det ordinære arbejdsmarked til mennesker med kognitive handicap - til stor glæde for de pågældende borgere, for virksomhederne og for samfundet, lyder det i en pressemeddelelse.

- KLAPjob er en fantastisk historie om et initiativ, der er til stor gavn for alle parter, siger Anni Sørensen, som er landsformand for LEV - en privat, landsdækkende forening for mennesker med udviklingshæmning, pårørende og andre interesserede.

- Både for de borgere med handicap, der kommer i beskæftigelse, som giver dem livskvalitet og inklusion på det ordinære arbejdsmarked, og for virksomhederne, som efterspørger medarbejdere, der kan løse arbejdsopgaver på særlige vilkår, uddyber landsformanden.

Annonce

Det kræver også en politisk vilje til at gøre samfundets støttemuligheder mere fleksible og langt mere baseret på borgernes ønsker og behov.

Anni Sørensen, landsformand for LEV

Ministeren kommer

KLAPjob har i dag 11 jobkonsulenter tilknyttet, som arbejder for at skabe flere job til målgruppen.

Det gør de i såvel store virksomhedskæder som McDonalds, Matas og REMA 1000, men der er også samarbejdsaftaler med mindre virksomheder.

Derudover har KLAPjob sit eget korps af ambassadører, som består af syv personer, der alle selv har fået arbejde gennem KLAPjob. Ambassadørkorpset er med til at udbrede kendskabet til KLAPjob, og samtidig rådgiver og støtter korpset andre mennesker, der ligeledes gerne vil have et KLAPjob.

Initiativet afspejler ifølge Anni Sørensen en drøm om et fremtidigt arbejdsmarked, hvor beskæftigelsespolitik og socialpolitik spiller sammen.

- Det kræver også en politisk vilje til at gøre samfundets støttemuligheder mere fleksible og langt mere baseret på borgernes ønsker og behov, siger hun.

KLAPjobs jubilæum fejres 17. september med en reception, hvor social- og indenrigsminister Astrid Krag (S), Anni Sørensen og Danske Handicaporganisationers formand, Thorkild Olesen, holder taler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Den socialdemokratiske pølsefabrik

Politik er sjældent kønt. Som den tidligere tyske rigskansler Bismark sagde: "Jo mindre folk ved om, hvordan man laver pølser og politik, jo bedre sover de." Det er sikkert ikke helt forkert. Der er næppe mange, der har fået væsentligt meget mere tillid til landets politikere efter at have set den mail, som blev lækket fra Socialdemokratiet omkring de forestående forhandlinger om en ny kommunal udligningsordning. Her fremgår det, at finansministerens særlige rådgiver sammen med to ledende medarbejdere i AIA (Socialdemokraternes informationskontor red.) skal stå for ”historier på Venstre (…) på baggrund af svar fra forhandlinger og andet”.” Med andre ord; regeringens folk skal angribe Venstre på sociale medier og i rigtige medier, mens man samtidig forhandler med dem. Man fristes naturligvis til at spørge, hvorfor dog begynde at angribe sin forhandlingspartner, mens man forsøger at lande en aftale i et fortroligt rum? Men det svar får man aldrig som et rigtigt svar, der giver nogen objektiv mening uden for Christiansborgs tykke mure. Sådan er politik åbenbart bare. Sådan er det at lave pølser. Nu er Socialdemokraterne næppe ene om at have strategier for, hvordan man bedst mulig nedgør og forsøger at ydmyge sine politiske modstandere. Man kan dog med rette undres over, at det skal ske ved at bruge skattebetalte personlige rådgivere og statsfinansierede partiapparater til at lave smudskampagner. I tilfældet Socialdemokraterne kan det desuden virke helt overflødigt. Modsat Venstre har partiet jo vist, at det faktisk godt kan lade sig gøre at have en et-parti regering, der ikke hele tiden balancerer på randen af sammenbrud. Læg dertil at oppositionen anført af Venstre satdig virker som om, at den ikke har nogen form for selvstændig politik. Det værste i mail-sagen er dog, at udligningsreformen faktisk er rigtig vigtig for kommunerne, der hver dag forsøger at levere den mest borgernære service til landets borgere. De har fortjent en mere seriøs indgang til udligningsspørgsmålet end et stykke absurd politisk skuespil anført af Socialdemokraterne.

Struer

Sjusk i Struer: Direktør overvejer at droppe Mastercard til kommunens topchefer

Annonce