Annonce
Holstebro

Det er de rigtige syv kilometer, som er de vigtige

For os er der kun et fokus, og det er nord-øst om Herning. 65 procent af trafikken går i retning af Aarhus. Det er her, vi skal kunne rekruttere arbejdskraft fra, så linjeføringen er bestemt ikke ligegyldig, siger borgmester H.C. Østerby. Arkivfoto

Mens Hernings borgmester ikke er synderlig bekymret for, om motorvejen kommer til at gå den ene eller anden vej rundt om Herning - bare den bliver gjort færdig - er det for Holstebros borgmester bestemt ikke ligegyldigt.

Annonce

Holstebro: Det er bestemt ikke ligegyldigt, om motorvejen til Holstebro kommer til at gå den ene eller den anden vej uden om Herning.

- Set med vores briller, er det stykke motorvej, der mangler at blive gjort færdigt, stykket nord-øst om Herning, hvor der er motortrafikvej, siger Holstebros borgmester H.C. Østerby (S).

Det kommer som en reaktion på, at Hernings borgmester i onsdags udtalte, at han sagtens kunne forstå og bakkede om det initiativ fra erhvervsfolk i Holstebro-området, der ville kæmpe for at få gjort motorvejen færdig - men at det for ham ikke var afgørende, om motorvejen kommer til at gå den ene eller anden vej uden om Herning:

- Symbolværdien i, at man er knyttet op på hele motorvejsnettet, skal man ikke underkende. Men skal man til Hamborg, så tror jeg sådan set, det er lige meget, om man skal køre den ene eller anden vej uden om Herning, lød det fra borgmester Lars Krarup (V).

Den holdning deler H. C. Østerby bestemt ikke:

- For os er der kun et fokus, og det er nord-øst om Herning. 65 procent af trafikken går i retning af Aarhus. Det er her, vi skal kunne rekruttere arbejdskraft fra, så linjeføringen er bestemt ikke ligegyldig, siger Østerby.

Annonce

Vigtigt signal

Ender man med at lave linjeføringen syd-vest om Herning, så vil trafikanterne fra og til det nordvestjyske område fortsætte med at bruge motortrafikvejen, hvilket vil komme til at udgøre et trafiksikkerhedsmæssigt problem. mener H.C. Østerby:

- Det er blandt andet derfor, at vi sammen med erhvervslivet nu lægger pres på for at få lavet motorvejen helt færdig.

Selv om flere politikere på Christiansborg siger, at det ikke er så let at skaffe midlerne til at få koblet hele motorvejsnettet sammen, så hæfter Østerby sig ved, at Dansk Folkepartis trafikordfører Kim Christiansen peger på, at der var en forståelse blandt forligspartierne bag motorvejen, at den skulle gøres helt færdig:

- Det er vigtigt signal - og derfor vil vi også arbejde videre med den sag i forhold til vores politiske baglande, siger Østerby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Magiske koncerter på plænen

Struer

Calle hopper over træflisen

Annonce