Annonce
Erhverv

Det er blevet sjovere at være chef i Sinnerup: Stor forløsning at tjene penge igen

Sinnerup-kæden og direktør Lars Sinnerup kan glæde sig over, at økonomien igen er i bedring efter nogle hårde år.  Egne produkter vinder frem. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Livsstilskæden Sinnerup begynder at se effekten af at udvikle og sælge egne produkter. Webshoppen hjælper også med til, at fremtidsudsigterne igen er lyse.

Holstebro: Direktør Lars Sinnerup har ikke lagt skjul på, at det har været nogle hårde år med meget store underskud og voldsomme ændringer i familiens livsværk.

- Det er bestemt ikke noget, jeg er glad ved. Årets resultat er utilfredsstillende. Det er nærmest pinligt, sagde Lars Sinnerup til avisen på baggrund af årsresultatet for 2019.

Men nu lyder der igen lysere toner, og optimismen er for alvor vendt tilbage. For et år siden troede han også på strategien for Sinnerup-kæden, der har sit udspring i Holstebro, men dengang var det endnu ikke til at aflæse i regnskaberne.

Annonce

- Det er en forløsning, at vi kommer ud med overskud igen, selv om det ikke er så stort. Det er en stor lettelse, og jeg ser med fortrøstning på fremtiden, selv om intet er sikkert i denne tid med corona, siger Lars Sinnerup.

2020 endte med et overskud på 1,3 millioner kroner. I 2019 var det et minus på 5,7 millioner kroner, og året før var det underskuddet på knap ni millioner kroner.

- Det er helt afgørende, at det igen går fremad. Jeg har hele tiden troet på vores strategi, hvor vi styrker vores eget brand og bliver herre i eget hus. Besværlige og langtrukne forhandlinger med leverandører fylder mindre, når vi selv kan bestemme, siger Lars Sinnerup.

Stolthed og selvtillid

Det er ikke mindst på webdelen, at Sinnerups egne produkter er populære. 86 procent af salgene online er af egne mærker. I butikken er andelen noget mindre, selv om virksomhedens egne produkter fylder mere og mere.

- Det har givet ny selvtillid og tro på tingene hos personalet, at kunderne tager rigtig godt imod vores egne produkter. Vi er fortrøstningsfulde med hensyn til fremtiden, siger Lars Sinnerup.


Det er en forløsning, at vi kommer ud med overskud igen, selv om det ikke er så stort. Det er en stor lettelse, og jeg ser med fortrøstning på fremtiden, selv om intet er sikkert i denne tid med corona

Lars Sinnerup, direktør


I starten af året var det ikke mindst møbelsalget, der var i vækst. De senere måneder er det mere de mindre ting til boligen, der er populære og sørger for, at der er tocifrede væksttal.

- Det er dejligt, at vi igen tjener penge. Jeg tør næsten allerede nu sige, at resultatet for i år bliver bedre end i 2020. Der kan selvfølgelig ske uventede ting på grund af coronaen, men det ser positivt ud, og vi har indhentet det, vi mistede under nedlukningen, siger Lars Sinnerup, der midt i fremgangen kæmper med dyre råvare- og fragtpriser.

- Vi er i et meget konkurrencepræget marked. Vi arbejder hele tiden på at udvikle og forbedre vores egne produkter, så de kommer til at fylde endnu mere, siger Sinnerup-direktøren.

Men optimismen er for alvor ved at bide sig fast igen - 50 år efter, at nu afdøde Poul Sinnerup etablerede den første butik med artikler til boligindretning i Holstebro.

I dag er der 11 Sinnerup-butikker i Danmark og to i Tyskland med mere end 100 ansatte.

Annonce
Holstebro

Tag kandidattesten her

Erhverv

Hun kunne have stillet sig op i køen over folk, der brokker sig over vejarbejde og kaos - men det ville Else Marie ikke: Nu er hendes forretning vokset

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Står nederst på listen til kommunalvalget: - Min chance for at blive valgt? Den er lig nul

Erhverv For abonnenter

Butikker og kommune klar til fælles front: - Vi skal finde småjob til de sårbare og udsatte

Erhverv

Vindmøller og gas: Er Ausumgaard mere kraftværk end landbrug?

Holstebro For abonnenter

Marlene er som regel eneste kvinde i rummet: - Nogle gange lægger jeg først mærke til det i bilen på vej hjem

Debat

Vi himler op om det uretfærdige i andre landes valgsystemer - men vort eget er slet ikke retfærdigt

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Andrea West skulle igen bære en umulig vægt

Erhverv

Ejendom vs. aktier - Hvad er den bedste investering?

Navne

Klavertalent på ni år: Det største var at spille for Sigurd Barrett - der blev jeg godt nok nervøs

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Holstebro

Hun råbte og skreg og blev anholdt

Holstebro For abonnenter

Dybt frustreret far: Min søn har brug for hjælp nu - ikke om en måned eller to

Struer

Arriva: - Vi forstår godt frustrationen

Annonce