Annonce
Lemvig

Det er Balleby igen - eller ingenting for Dansk Folkeparti

Spidskandidat for Dansk Folkeparti til kommunalvalget i Lemvig, Karl Balleby. Foto: Johan Gadegaard
I serien af analyser af de otte partier, der stiller op til kommunalvalget i Lemvig Kommune, er vi denne gang nået til Dansk Folkeparti, som kun har tre kandidater til at hive det nødvendige antal stemmer hjem

Analyse: Dansk Folkeparti i Lemvig Byråd har siden 2002 været lig med Karl Balleby. Han røg ud efter den første periode, men kom så ind igen, og på et tidspunkt havde partiet to pladser.

Men i dag er der Karl Ballesbys plads, og det er også det, der vil være overskriften for Dansk Folkeparti på valgaftnen:

Kommer Karl Balleby med igen?

Annonce

Ser man på landsplan for Dansk Folkeparti, så bliver det meget svært at genvinde pladsen. Men nu er det kommunalvalg, hvor personer fylder mere end landsresultater, så derfor kan man ikke bruge det alene til at sige, at Karl Balleby ikke kommer med denne gang.

Der er traditionelt stemmer nok til Dansk Folkeparti i Lemvig Kommune til en plads i byrådet. Sidst var det 651, og det svarer nogenlunde til det antal stemmer, man skal have for en plads. Karl Balleby tog personligt næsten halvdelen, og det var det særegne ved Dansk Folkeparti sidst, at de øvrige kandidater faktisk gjorde det udmærket alle fire, så de samlede til sammen 150 stemmer hjem. Og så var der rigtig mange listestemmer på Dansk Folkeparti, så man nåede  over grænsen.

Det er så spørgsmålet, om de listestemmer er der igen i år, når man ser på landspolitikken, og at Nye Borgerlige her har ædt af Dansk Folkeparti.

Skat kan blive afgørende

Der er kun Karl Balleby til at trække det store læs med antal personlige stemmer, så derfor er det ham eller ingen, der bliver resultatet. Karl Balleby har på det seneste forsøgt at markere sig som noget andet end Venstre, som han ellers er blevet en forlænget arm af i folkemunde. Han er som det eneste parti, der sidder i byrådet, gået imod en skattestigning, selv om han i den sidste ende besluttede sig for at stemme for, da hans eget forslag faldt. Kun Nye Borgerlige og Liberal Alliance, der ikke sidder i byrådet, har i læserbreve været på linje med ham om ingen skattestigning.

Dansk Folkeparti

Kandidater for for Dansk Folkeparti ved kommunalvalget i Lemvig Kommune:

Karl Balleby

Henning Juhl Christensen

Kirsten Nielsen

Der kan være de stemmer, der er nødvendige for Karl Balleby, og det kan også være, at hans spareforslag med cross-afdelingen på Lemvig Ungdomsgård har gjort ham markant i nogle vælgeres øjne, så han skraber noget hjem der.

Ud over Karl Balleby er der kun to kandidater på listen i år for Dansk Folkeparti. Man havde en aftale med Tina Hedegaard Pedersen, som var sprunget fra Nye Borgerlige, men det gik i vasken i sidste øjeblik. Tre kandidater er ikke mange til at hive et mandat hjem, og set i det lys bliver det vanskeligt at få stemmer nok.

Sidst men ikke mindst er der jokeren med valgforbundet med Det konservative Folkeparti. Det kan  være det, der giver pladsen i byrådet igen, hvis det kniber med selv at samle stemmer nok.

Annonce
Holstebro

Ulla kan ikke nå at donere blod efter sygehusflytning: - Jeg vil ikke bruge en feriedag på det

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Tuha fik nok en nat: Nu udgives hendes tanker om tørklædet, tilværelsen og tiden i Holstebro

Sport For abonnenter

Alt forberedt på en hurtig afrejse til EM: Bramming er klar hvis telefonen ringer

Kultur

Johnny Madsen gad ikke corona-restriktioner og efterlod festival med et problem: Ny og dyrere afløser er fundet

Struer

Omikron holder fest i nordvest: Lige nu smittes fire personer hver time døgnet rundt

Mens politikerne skændes om løsningen: Virksomheder mangler akut hænder til 14.000 jobs

Erhverv For abonnenter

Niels og livsværket: Træskoene og legetøjet blev overhalet af elcyklen

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Struer

Erlings lille hund blev bidt bagfra en sen aftentime: - Det er et større rovdyr, som har haft fat i den her hund

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Struer

Er du interesseret i et dobbelt lederjob, så er det nu, ørerne skal foldes ud: - Det er da lidt mærkeligt at være med til at finde sin afløser, men også privilegeret

Debat For abonnenter

Smitten er nærmest ude af kontrol, og lad os så komme videre

Holstebro

A.P Møller-fond giver millioner til nyt søsportscenter: Vi håber at kunne begynde byggeriet allerede i år

Annonce