Annonce
Kultur

"Det bliver det største, der er sket på Slagteriet": Forventer 10.000 mennesker i weekenden

- Det bliver det største, der hidtil er sket på Slagteriet. Der bliver næsten 30 timer med aktiviteter, så det er nu, man bør møde op, hvis man har et forhold eller holdning til Slagteriet, så det kan blive be- eller afkræftet, siger arrangør Kristian Andersen. Pressefoto
Weekendens madfestival vil byde på 30-50 forskellige madretter.

Holstebro: Sting fredag. Anne, Sanne og Lis lørdag. Læg dertil gratis Udkantsrock i Sir-Lyngbjerg. Og alt det andet, som denne oversigt over den kommende weekends begivenheder sikkert har glemt.

Alligevel står Street Food Festival fast på sin ambition: Der skal komme 10.000 besøgende på Slagteriet i løbet af weekenden.

- Det bliver det største, der hidtil er sket på Slagteriet. Der bliver næsten 30 timer med aktiviteter, så det er nu, man bør møde op, hvis man har et forhold eller holdning til Slagteriet, så det kan blive be- eller afkræftet, siger Kristian Andersen fra Holstebro Events, der sammen med Aarhus Mad & Marked står bag madfestivalen.

Det er ikke alt.

- Der kommer ti "food trucks", og der bliver 30-50 forskellige retter. Så om det er indisk, arabisk eller traditionel, dansk mad, så er der noget for enhver smag, siger Kristian Andersen.

- Jeg bliver mødt af mange, som spørger om prisen, men det er en gratis festival, og det er den på grund af vore sponsorer, tilføjer han.

Weekenden indeholder desuden yoga, secondhand bazar og et vinylmarked. Alt afrundes med et sankthansbål søndag, og til den tid skal pladsen på Struervej gerne være besøgt 10.000 gange.

10.000 mennesker lyder som et højt mål, men arrangøren har sine grunde til den ambitiøse forventning.

- En stor grund til, festivalen har fået meget opmærksomhed og også vil trække mange mennesker til i weekenden, er måden, vi har samarbejdet med slagteriets eksisterende foreninger og en lang række andre lokale aktører, organisationer, virksomheder og privat personer. Heksen til vores Sankt Hans bål har en flok elever på Sønderlandsskolen lavet. På den måde har vi lavet en række samarbejder på tværs af byen, som derfor naturligt også vil hjælpe på en samlet markedsføringsplan. Det bliver en stor tre dages byfest i Holstebro, lover Kristian Andersen.

- Vejret spiller naturligvis også en væsentlig faktor i sådan et regnestykke, men vi har mulighed for at rykke indenfor, så man kan spise i tørvejr. På den baggrund er vi også dækket ind, siger han.

Annonce

Det sker

Her er weekendens program på Slagteriet, Struervej:

Fredag

Klokken 16-19: Klatrevæg

16-20: Grafitti Workshop

17-18: Yoga (Kulturdivisionen)

18-21: Åben skatehal

20-22: Live musik

Lørdag

11-16: Vinyl-Marked

11-16: Børne-aktiviteter

12-17: Klatrevæg

13-16: Kreativ workshop

13-17: Trækketure for de mindste

13-19: Åben skatehal

14-18: Street Basket Turnering

16-17: Live musik

17-19: Street Food Banko

20-22: Live musik

Søndag

10-11: Yoga (Udendørs) / 11-16: Secondhand Marked / 11-16: Børne-aktiviteter / 12-15: Ansigtsmaling for børn / 13-16: Kreativ workshop / 13-17: Børne ATV'er / 15-18: Parkour / 15-18: Åben skatehal / 19-20: Sankthans

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

'Datainformeret' er måske nok et DJØF-ord - men det er godt

I gårsdagens avis kunne man læse ordet "datainformeret". Det har om noget en klang af DJØF og offentlig forvaltning over sig. Det stod da også at læse i et citat fra en offentligt ansat leder. Skoleleder Ole Priess brugte ordet, da han skulle forholde sig til en rapport om skolernes evne til at løfte eleverne på det faglige område. Men selv om ordet måske ikke er det mest sexede i forrådet, var det både velvalgt og relevant i sammenhængen. Tænketanken CEPOS har netop offentliggjort den årlige rangliste over skolernes effekt. Den siger noget om, hvor gode skolerne er til at få karaktermæssige resultater ud af børnene ved afgangsprøven i forhold til de forventninger, man kunne have til børnene ud fra deres baggrund. Og i den opgørelse er Ole Priess' skole, Rolf Krake Skolen i Holstebro, endt langt nede på listen. Som kommunens dårligste og på en plads som nummer 1145 ud af 1415 skoler på landsplan. Det er et alvorligt tegn på, at der er udfordringer på skolen. Og det er her, det fine ord kommer ind i billedet. Skolelederen kan ikke ignorere undersøgelsen, men han kan heller ikke stille sig op offentligt og give den ret i, at hans skole er elendig til at få stoppet viden ind i hovedet på børnene. Derfor svarer han, som han gør: " … i stedet for at været datastyret og have som mit mål, at skolen skal have den højeste undervisningseffekt, så handler det for om mig om at være datainformeret, forstået på den måde, at undervisningseffekten er ét blandt flere parametre, vi skal være opmærksomme på," siger han. Og det rammer hovedet på sømmet. Skolen bliver målt og vejet på mange måder. Der er nationale test, CEPOS-undersøgelsen, trivselsundersøgelser og karaktergennemsnit. Alt sammen noget, man kan stirre sig blind på og miste helheden, hvis man målrettet jagter et resultat. Men de er alle indikatorer, som ikke må ignoreres. Man skal ikke se en elendig placering i denne undersøgelse som et facit, men som et tegn på, at noget langt fra er optimalt. Og så handle derefter. Hvis resultatet kan (bort) forklares, kan man også gøre noget for at forbedre det.

Danmark For abonnenter

Johns kæbe var blød som bølgepap efter strålebehandlinger: - Den ville smuldre væk uden tandbehandlinger

Annonce