Annonce
Holstebro

Det begyndte som en rockerfest, der blev lukket: Men historien handler måske om noget helt andet

Trods banken på døren, så havde man i klubben ikke planer om at lukke politiet ind, og først da der blev tilkaldt en låsesmed, fik politiet adgang til lokalerne, og deres formodning blev bekræftet: At der var gang i en fest. Arkivfoto: Morten Stricker.
Der er sket noget i løbet af de sidste måneder, viser historien om to fester, der blev lukket af politiet i Holstebro.

Holstebro: "Skide egoister", "forkasteligt", "Ja de sidste idioter er ikke døde endnu".

Sådan lød bare nogle af de mere end 250 kommentarer på Dagbladets Facebookside, da politiet i december lukkede en fest og sigtede 46 voksne for overtrædelse af forsamlingsforbuddet.

Ganske få kommentarer stillede spørgsmål ved politiets lukning af festen.

Annonce

Endnu færre havde forståelse for de voksne mennesker, der havde valgt at tage til "dansefest", som det blev kaldt, i et lokale tilhørende en nu nedlagt ålefarm mellem Skave og Mejrup den decemberaften, der endte med at koste de 46 deltagere en bøde på hver 2.500 kroner.

"Kan man virkelig slippe med så lille en bøde for at være så dum?" lød det retorisk fra en facebook-bruger, der fik 18 hurtige likes på den kommentar tilknyttet en række sure smileys.

Natten til lørdag var den så gal igen. Ikke på ålefarmen men på Lemvigvej i Holstebro, hvor motorcykelklubben Devils Choice holder til.

Her har politiet været på besøg mange gange i årenes løb. Og natten til lørdag var det fordi, der var mange køretøjer forsamlet foran klubhuset.

Trods banken på døren, så havde man i klubben ikke planer om at lukke politiet ind, og først da der blev tilkaldt en låsesmed, fik politiet adgang til lokalerne - og deres formodning bekræftet.

- Baren var åben, kunne betjentene konstatere, fortæller politiassistent David Dyrmose fra lokalpolitiet i Holstebro.

De 17 personer i klubhuset blev alle sigtet for en overtrædelse af forsamlingsforbuddet og kan se frem til en bøde på 2500 kroner.

- En person er også blevet sigtet som arrangør, og vedkommende kan se frem til en noget større bøde, fortæller David Dyrmose.

17 i et supermarked

Normalt er motorcykelklubber med relationer til rockermiljøet ikke dem, der har den største sympati i befolkningen - eller på de sociale medier.

Men modsat dansefesten på den nedlagte ålefarm, så er kommentarerne på de sociale medier tre måneder senere knap så fordømmende.

"Godt at politiet kunne komme og give nogle bøder til de "farlige" forbrydere... mon de er lige så nidkære, når det kommer til indbrudstyve m.m.", skriver en bruger.

En anden følger trop:

"...er der altid under 17 i det supermarked, I handler i??? Eller smitter corona bare mere, når man hygger sig med sine venner fremfor, når man handler med 500 andre i Bilka???".

Der er stadig på Facebook en overvægt af kommentarer, der mener, at politiet har handlet fornuftigt, og at uanset om man har motorcykler eller andet som hobby, så må man følge de regler, som alle gør.

Men forskellen på reaktionerne bliver for alvor tydelige på det sociale medie Twitter, hvor politiet tidligt lørdag morgen selv fortalte om nattens "fangst".

"Godt I fik det stoppet, hvad kunne det ikke have endt ud i... glæde, øget livskvalitet, normalitetsfølelse?... tør slet ikke tænke tanken til ende.... Kan godt forstå I er stolte," skriver en bruger i en kommentar til politiet.

En anden skriver:

"Det danske politi er ligefrem stolte af at chikanere de skatteborgere, der betaler deres løn."

"Pinligt. Danmark 2021," lyder det fra en tredje.

Annonce

Håb i Hope?

Det er ikke kun på de sociale medier, at man kan spore en stigende "træthed" og utilfredshed med den hårde nedlukning.

På Aarhus Universitet følger og måler man kontinuerligt på danskernes adfærd under nedlukningen i det såkaldte Hope-projekt.

I den seneste redegørelse fra projektet fra den 19. februar hedder det:

"Samlet set tegner de seneste data et billede af en befolkning, hvor et flertal fortsat støtter myndighedernes restriktioner og anbefalinger. Der er dog et fald i oplevelsen af at have klare begrundelser for sundhedsmyndighedernes råd, ligesom der er faldende tillid til den politiske strategi bag rådene. Dette kan indikere, at der er en stigende usikkerhed om, hvad det langsigtede perspektiv er for håndteringen af pandemien."

Samtidig viser Hope-projektet også, at 30 procent af danskerne nu mener, at regeringens reaktion har været for vidtgående.

Annonce
Vestjylland

Spurgt på gaden: Er du klar til at droppe kontanterne?

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Livsstil For abonnenter

Birthe blev på den gamle skole efter sin mands pludselige død: - Jeg flytter aldrig, for jeg elsker at bo her

Livsstil For abonnenter

Spørg advokaten: Har jeg pligt til at oplyse, hvem der er far til mit barn?

Danmark

Gode råd fra advokaten: Det skal du huske, når du skal flytte nærmere dit studie

Erhverv

Jagten på en ny karriere: B.S. Christiansen skal inspirere minkavlere

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Lad os hurtigst muligt få afskaffet kontanterne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Holstebro

Nyt bilhus sælger de billigste og leaser de dyreste

Danmark

Ud med de gamle, ind med de nye: Søndag træder nye regler om brændeovne i kraft

Sport

Se triumfen i billeder og video: Rindoms vilde rutsjebanetur endte med guld

Navne For abonnenter

Kanonskytte fra Nordatlanten valgte københavnerlivet fra og slog rødder i Struer

Struer For abonnenter

Et halvt år efter Luksusfælden: Det kostede det parret at være på tv

Sport

HB fik en mand smidt ud, men endte alligevel med at besejre ærkerivalerne

Annonce