Annonce
Holstebro

Det begyndte med en operation og en idé: Familievirksomhed tredobler overskuddet

Direktør Uffe Hardam har god grund til at smile. Den familieejede virksomhed Kirstine Hardam A/S har leveret sit bedste resultat nogensinde. Arkivfoto.
Det har været et godt år for Kirstine Hardam A/S, der æder markedsandele og kan se, at indtjeningen også følger med.

Holstebro: Når Kirstine Hardam A/S på onsdag formelt kan kalde Københavns Kommune ny kunde, er det på mange måder også kulminationen på et fantastisk regnskabsår for familievirksomheden med hovedsæde på Måbjerg Kirkevej.

Siden 1980 har Kirstine Hardam A/S leveret stomiprodukter og hjælpemidler til patienter og det danske sundhedsvæsen, men aldrig med så godt et resultat som nu.

- Vi er stolte over fremgangen i 2018, da den reelt er kulminationen på flere års hårdt arbejde, siger direktør Uffe Hardam, der er søn af virksomhedens grundlægger, Kirstine Hardam.

- Vi har både effektiviseret og investeret i en udvidelse af virksomheden, og vi kan nu se, at de tiltag skinner igennem. Det har været hårdt arbejde af hele teamet hver eneste dag, siger Uffe Hardam.

Mandag kunne Kirstine Hardam A/S præsentere et resultat på 18 millioner kroner efter skat, og dermed har hver af de 18 fastansatte medarbejdere i virksomheden været med til at bidrage med en million kroner til bundlinjen.

Samtidig har virksomheden i løbet af det sidste år udvidet sin markedsandel markant, så den nu sidder på 40 procent af det danske marked for stomiprodukter, når Københavns Kommune kommer med ind i folden.

- Men vi ved også, at det ikke betyder, at vi bare kan læne os tilbage. Det har været hårdt arbejde at komme hertil, og det kræver også hårdt arbejde i fremtiden, siger Uffe Hardam.

Annonce

Kirstine Hardam A/S

Etableret af Kirstine Hardam i 1980 med domicil i hjemmet i Særkærparken.

I 1986 flyttede virksomheden til sin nuværende beliggenhed på Måbjerg Skolevej.

I 1991 blev virksomheden udvidet med 300 kvadratmeter administration- og lagerbygning.

I 2002 trådte Kirstines søn, Uffe Hardam, ind i virksomheden.

I 2003 købte virksomheden pf-medical i Århus, der udvikler og producerer røntgentilbehør.

I 2004 blev bygningerne på Måbjerg Skolevej udvidet med endnu en lagerhal.

I 2011 blev Kirstine Hardam A/S udnævnt til vestjysk vækstvirksomhed.

I 2012 får Kirstine Hardam A/S agenturet i Danmark og Sverige på hele sortimentet fra engelske Medicina.

I 2015 bliver Kirstine Hardam A/S kåret til Gazelle af dagbladet Børsen for stor vækst.

Har i dag 18 ansatte og fire vikarer, og produktsortimentet er udvidet til mere end 4000 varenumre.

Tredoblet resultat

Spørger man direktøren, der har været i virksomheden hele sit voksne liv minus et par år, hvor han var i den finansielle sektor for at lære lidt om økonomi, så er der ikke genveje til succes.

Der er hårdt arbejde og et stort fokus på målet og kunderne:

- Vi har kunder, der har været med siden 1984, så noget har vi nok gjort rigtigt. Samtidig er årets resultat da også en kulmination på mange års investeringer og effektiviseringer, siger Uffe Hardam.

Årets resultat er ikke bare det bedste, siden Uffes mor, Kirstine Hardam, tilbage i 1980 etablerede virksomheden, efter selv at være blev stomiopereret grundet cancer og med en idé om at forbedre forholdene for personer i samme situation.

Det er også en tredobling af sidste års rekordresultat.

- Vi forventer også at komme godt ud af 2019, hvor vi forhåbentligt rammer nogenlunde samme niveau som 2018. Vi fortsætter med at geninvestere i virksomheden og i at forny os. Det er simpelthen nødvendigt på grund af et stigende fokus på omkostninger i det offentlige i regioner og kommuner, siger Uffe Hardam.

Kigger ud

Men efterhånden, som markedsandelen i Danmark vokser, er Uffe Hardam også langsomt begyndt at se ud over de danske grænser.

- Foreløbig har vi holdt os meget til det danske marked. Men med den størrelse, som vi har, så bliver det også vanskeligere og vanskeligere at vinde nye markedsandele, så vi er begyndt at tænke på eksport. Specielt det skandinaviske marked vil være interessant for os, siger Uffe Hardam.

- Det vil på sigt også give os flere ben at stå på, hvilket er nødvendigt.

Annonce
Forsiden netop nu
112

80-årig død efter cigaret-ulykke

Leder For abonnenter

Vi skal huske vores etik

Sociale medier - eller måske rettere sociale platforme - som for eksempel Facebook har gjort det nemt og effektivt for enhver at udgive og sprede information. Det betyder, at et medie som dit lokale dagblad ikke altid er først med det seneste. Det er i dag heller ikke så vigtigt for en avis. Til gengæld er det vigtigere end nogensinde at udvælge, prioritere og guide i den store strøm af information. Mange læsere har måske undret sig over, at vi i tirsdagens avis ikke skrev, hvem der havde sat ild på Humlum Kro. For allerede mandag eftermiddag var det en kendt sag i lokalområdet, hvem der havde gjort det - og ovenikøbet tilstået det. Den information sørgede kroejer Tonny Hedegaard for at sprede, da han på Facebook skrev et længere indlæg om forbrydelsen, tilståelsen og detaljer i sagen. Alt sammen i den bedste mening og med et humanitært afsæt. Hvorfor skriver I det ikke, er vi blevet spurgt. Og svaret er, at vi langt fra skriver alt, hvad vi hører om. Det er yderst sjældent, at vi bringer navne på sigtede i straffesager, og selv når der er faldet dom, er det kun i de grovere sager, at vi skriver navnet på dømte. På den front adskiller medier sig fra den strøm af information - og misinformation - der flyder på for eksempel Facebook. Juridisk er der ikke nødvendigvis noget i vejen for at fortælle, hvem der har tilstået i en straffesag. Men vores etiske retningslinjer afholder os fra at gøre det per automatik. Sådan er det ikke på Facebook. På de sociale medier bliver etikkens bundgrænse defineret af laveste fællesnævner. Når vi i dag fortæller om Tonny Hedegaards udpegning af gerningsmanden, sker det heller ikke uden etiske overvejelser. Med vores journalistik om hans opslag er vi med til at sætte lys på sagen. Når vi alligevel beskæftiger os med det, skyldes det reaktionerne på offentliggørelsen. Opbakningen i lokalområdet og en tilsyneladende tilgivende attitude gør sagen og tilståelsen interessant i bredere forstand. Og det kommer vi til at skrive mere om.

Annonce