Debat

Det bedste ville være at starte forfra

Ghettoer: De seneste par dage har avisen bragt artikler om nedrivning af boligblokke i ghettoer i bl.a. Esbjerg og Kolding.

Det kan virke fuldstændig uforståeligt, at man skal rive boligblokke ned, hvis der er mangel på billige boliger.

Men så enkel er verden jo sjældent.

Da man oprindeligt byggede blokkene – som er typiske for dansk byggeskik i 60’erne og 70’erne - tænkte man, at det skulle være så billigt, som muligt, og så praktisk som muligt. Siden har man indset, at grundtanken er forkert. Det er en virkelig dårlig idé at placere socialt udsatte i kasser oven på hinanden.

Derfor bygger man slet ikke på den måde mere. Blandt andet inviterer man folk som mig, der enten er uddannet sociolog eller antropolog, med i processen, så de værste sociale katastrofer kan forebygges.

Konsekvenserne af datidens uvidende boligbeslutninger ser vi nu, hvor folk med ensartede problemer har dannet decideret parallelle samfund, med vold, kriminalitet og massive sociale udfordringer.

Hvis problemet var nemt at løse, var det for længst løst. Der er ensartede problemer over hele Danmark i alle ghettoer. Uanset hvor mange milliarder af kroner, man har kastet efter bløde dialogfremmende projekter, har intet virket. Problemerne er bare blevet større og større.

Det er derfor tid til at gøre noget andet: Start forfra og byg noget andet. Det er ikke en metode, man sådan skal kimse ad. Vi er mange, der har et fromt ønske om at gøre det samme med SKAT, bureaukrati i den offentlige sektor og venstrefløjens naive udlændingepolitik.

Henrik Dahl
0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro For abonnenter

Turister lægger årligt op mod 1,9 milliarder kroner i Holstebro: - De er glade for vores marmelader, geléer og den slags

Holstebro

21-årige Benjamin har åbnet sin egen webshop: Det kunne jeg gøre bedre

Kultur

Nostalgifestivals største problem er aldrig interessen...

Danmark

Mere is og rosé: Hedebølge ændrer vores forbrugsadfærd

Leder For abonnenter

En mavepuster til de frivillige

Når man ikke er fagmand, kan det være svært at vurdere rigtigheden i det internationale motorsportsforbund FIMs (Federacion Internacional Motociclismo) beslutning om i sidste øjeblik at flytte finalen ved søndagens ungdoms-VM fra Skave til Holsted. Udtalelser, billeder og video fra folkene i Holstebro Speedway Klub fortæller om skuffelse og forundring over, hvorfor der pludselig ikke kunne køres på en bane, man selv mener stod noget nær perfekt. I lægmands ord mente motorsportsforbundet, at der var for meget bid i banen til at kørerne kunne få hjulene til at spinde i svingene. Et resultat af det regnvejr, der ramte det nordvestjyske lørdag aften. Som nævnt, kan det være svært at bedømme, om det er rigtigt eller ej. Faktum er, at de lokale mente banen var god, det mente de høje herrer, der bestemmer, ikke, og i sidste ende er det sidstnævntes ord, der er lov. Og derfor måtte der søndag meldes ud, at eftermiddagens VM-finaler alligevel ikke skulle køres i Skave, men i stedet ville blive kørt senere på aftenen på Holsted Speedwaycenter 117 kilometer mod syd. Hvad man dog sagtens kan sætte sig ind i er skuffelsen. Frivillige har i ugevis arbejdet hårdt på at gøre alt klart til den største begivenhed nogensinde på banen i Skave. Det er kun rimeligt, at skuffelsen lyser langt væk, når man har lagt så meget tid, sved og ære i projektet, for så at få trukket tæppet væk under fødderne på en. Især når man ikke er enig i begrundelsen hvorfor. Og det er synd for ildsjælene i og omkring klubben, der har været igennem et svært år, hvor man modvilligt måtte opgive at videreføre klubbens flagskib, eliteholdet i Metal Superligaen. Ungdoms-VM var et fornemt plaster på såret, og en opgave man havde taget på sig med stolthed og gåpåmod. Man skulle bevise, at speedwayen ikke var død i Holstebro - og det lykkedes man også med, selvom finaleløbet blev rykket til Sønderjylland. Når skuffelsen har lagt sig, kan folkene omkring Holstebro Speedway Klub se hinanden i øjnene og give hinanden et klap på skulderen. De har gjort alt, hvad der kunne forventes og lidt mere til, og slået fast, at der er en substans at bygge fremtiden på.

112

Uopmærksomhed og høj fart: 45-årig ligger i kunstig koma efter færdselsulykke

Speedway

Fik frataget finaleløb: Jeg må indrømme, at jeg er rasende

112

Ikke på bar bund, men savner afgørende tip om hærværksmand

Annonce