Annonce
Mærkedage

Designrektor har haft liv i overhalingsbane

Elsebeth Gerner Nielsen, som søndag den 5. januar fylder 60 år, er her fotograferet, da hun var kulturminister. Jørgen Jessen/Ritzau Scanpix
Efter mange år med en travl hverdag har Elsebeth Gerner Nielsen valgt at stoppe som rektor på Designskolen Kolding ved årsskiftet. Den 5. januar fylder hun 60.

60 For den tidligere radikale kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen er det "sådan en forbandet velsignelse", at hun efter 12 år som rektor på Designskolen Kolding har valgt at stoppe.

Med hende i spidsen har Designskolen Kolding transformeret sig fra at være en god kunsthåndværkerskole til at blive en anerkendt designuddannelse på universitetsniveau.

Elsebeth Gerner Nielsen, som fylder 60 år den 5. januar, har i 12 år kørt i overhalingssporet, og nu har hun brug for lidt almindelig landevejskørsel, som hun selv har udtrykt det i flere medier.

Der gik dog ikke længe - faktisk kun to måneder - fra Elsebeth Gerner Nielsen havde meldt sin beslutning ud, til det stod klart, at det fra årsskiftet er Folkehøjskolernes Forening, der skal drage nytte af den tidligere politiker som generalsekretær.

Elsebeth Gerner Nielsen er kandidat i socialvidenskab og har blandt andet siddet i Folketinget i perioden 1994 til 2007 for De Radikale. I fire år var hun kulturminister.

Hun forlod Folketinget, da hun blev headhuntet til jobbet som rektor for Designskolen Kolding.

I sin tid som medlem af Folketinget fik hun splittet sit parti, da hun optrådte med et tørklæde for at støtte muslimske kvinders ret til at bære netop den hovedbeklædning.

Naser Khader, som tidligere har været medlem af De Radikale, men som i dag er medlem af De Konservative, gik skarpt i rette med Elsebeth Gerner Nielsen, som han mente, gik islamisternes ærinde ved at iføre sig et tørklæde.

Tørklædesagen fik også en radikal rådmand på Frederiksberg til at smække med døren og melde sig ud.

Elsebeth Gerner Nielsen er ridder af Dannebrog og har modtaget en lang række priser. Hun er gift og mor til fire børn på 18, 27, 31 og 35 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer For abonnenter

Mens han stod fast på retfærdighed, hævede han penge på kommunens kreditkort

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

112

Spritbilist: I får aldrig mine nøgler

Annonce