Annonce
Mærkedage

Designrektor har haft liv i overhalingsbane

Elsebeth Gerner Nielsen, som søndag den 5. januar fylder 60 år, er her fotograferet, da hun var kulturminister. Jørgen Jessen/Ritzau Scanpix
Efter mange år med en travl hverdag har Elsebeth Gerner Nielsen valgt at stoppe som rektor på Designskolen Kolding ved årsskiftet. Den 5. januar fylder hun 60.
Annonce

60 For den tidligere radikale kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen er det "sådan en forbandet velsignelse", at hun efter 12 år som rektor på Designskolen Kolding har valgt at stoppe.

Med hende i spidsen har Designskolen Kolding transformeret sig fra at være en god kunsthåndværkerskole til at blive en anerkendt designuddannelse på universitetsniveau.

Elsebeth Gerner Nielsen, som fylder 60 år den 5. januar, har i 12 år kørt i overhalingssporet, og nu har hun brug for lidt almindelig landevejskørsel, som hun selv har udtrykt det i flere medier.

Der gik dog ikke længe - faktisk kun to måneder - fra Elsebeth Gerner Nielsen havde meldt sin beslutning ud, til det stod klart, at det fra årsskiftet er Folkehøjskolernes Forening, der skal drage nytte af den tidligere politiker som generalsekretær.

Elsebeth Gerner Nielsen er kandidat i socialvidenskab og har blandt andet siddet i Folketinget i perioden 1994 til 2007 for De Radikale. I fire år var hun kulturminister.

Hun forlod Folketinget, da hun blev headhuntet til jobbet som rektor for Designskolen Kolding.

I sin tid som medlem af Folketinget fik hun splittet sit parti, da hun optrådte med et tørklæde for at støtte muslimske kvinders ret til at bære netop den hovedbeklædning.

Naser Khader, som tidligere har været medlem af De Radikale, men som i dag er medlem af De Konservative, gik skarpt i rette med Elsebeth Gerner Nielsen, som han mente, gik islamisternes ærinde ved at iføre sig et tørklæde.

Tørklædesagen fik også en radikal rådmand på Frederiksberg til at smække med døren og melde sig ud.

Elsebeth Gerner Nielsen er ridder af Dannebrog og har modtaget en lang række priser. Hun er gift og mor til fire børn på 18, 27, 31 og 35 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Benjamin forsvarer sin ph.d.

Struer

Havne Allé lukkes i weekenden

Annonce