Annonce
Holstebro

Derfor kan prisen på fjernvarme holdes nede de fleste steder: - Jeg håber, de store holder sig væk fra flis

Du kan se frem til mindre prisstigninger på din varme - men formentlig mindre end meget andet. Foto: Johan Gadegaard
Alt stiger i pris lige nu. Og for mange er prisen for at varme boligen op også steget. De fleste fjernvarmeværker hæver dog ikke prisen, som det ser ud nu.

Holstebro: I Ulfborg hæves prisen på fjernvarme med 25 procent, men hvordan kommer det til at gå ved andre fjernvarmeværker?

Dagbladet har ringet rundt til kommunens fjernvarmeværker for at høre, om folk kan forvente, at deres pris stiger, når det er begyndt andre steder.

Hos Vestforsyning Varme, som er den klart største leverandør af fjernvarme i kommunen, er der ikke forventninger om, at der skal skrues på prisen.

Annonce

- Vi har en stabil pris. Den steg 2,5 procent til i år, men det er jo blevet kommunikeret ud for lang tid siden, siger Henrik Bøgh Nielsen, energichef hos Vestforsyning Varme.

Hos virksomheden, der er kommunalt ejet, bliver der primært fyret med affald og træflis – og selvom træflis også kan blive dyrere, så påvirker det for nu ikke prisen. Der er nemlig en kontrakt om det allerede.

- Jeg tror, det er lidt en tilfældighed, hvor det kan stige, hvis man eksempelvis skal indgå ny kontrakt, eller hvis der er fjernvarmeværker, der bruger gas, som er steget meget i pris. Men vi har et stabilt anlæg, så jeg tror ikke, at vi kommer til at hæve prisen, siger Henrik Bøgh Nielsen og fortsætter:

- Vi bruger kun gas til spids- og reservelast, hvis der bruges meget varme, eller der sker noget uforudset. Men i så fald er det ikke særlig meget, så selvom det er dyrt, hæver vi ikke prisen. Men det kan jo ske ting, der gør, at det kan blive nødvendigt, men jeg forventer det ikke.

Minimale prisstigninger hos de mindre

Ved flere af de andre fjernvarmeværker i byen ser de heller, at borgerne behøver at frygte, at der kommer stigninger i det leje, som man ser i Ulfborg.

- Vi har snakket om, at priserne bliver nødt til at stige – men det er meget lidt. Det blev besluttet på sidste møde, men det kommer så efter prisfald i to år, siger Knud Bakke, formand for Vemb Varmeværk og fortsætter:

- Vi har ikke andet end flis, men vores anlæg er relativt nyt og effektivt, så vi udnytter varmen godt. Vi har sat nogle planer om varmepumpe lidt i bero, da der er usikkerhed med priserne. Jeg håber dog på, at de helt store varmeværker holder sig væk fra flis, så det ikke sætter efterspørgslen op og dermed presser os andre på prisen.

Samme oplevelse er der hos Thorsminde Varmeværk, som stadig har halvandet år tilbage af den aftale, som der er på flis.

- Vi har vendt hver en femører, og vi har kun én deltidsansat, så udgifterne hos os er begrænsede. Vi kunne dog godt bruge, at der var 100 flere med på fjernvarmen, da vi betaler det samme i eksempelvis forsikring stadigvæk, siger formand, Erik Kristensen.

Ejsing Varmeværk oplyser desuden, at det heller ikke forventer at sætte prisen markant op, men at det ellers har haft de samme priser igennem de seneste to-tre år.

Annonce
Vinderup

Nu kommer den: Cykelsti hele vejen mellem Vinderup og Holstebro

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Mads Mikkelsens nyeste film skal kun optages to steder i Danmark - i Holstebro og Viborg

Erhverv For abonnenter

Underskuddet er på 27,8 millioner kroner, men optimismen er intakt: Der er meget, der går vores vej

Holstebro

Mælkebønderne jubler over høje priser: - Nu er der én ting, der gælder. Afdrag, afdrag, afdrag

Holstebro

Nu er der kun én by tilbage: Så få bliver testet

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Holstebro For abonnenter

Skole er blevet til boligområde: Kom indenfor i den første færdige bolig

Leder For abonnenter

Problemet er reelt - men tvang er og bliver dumt

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Holstebro

Lastbiler er stødt sammen: Tag ikke denne vej, siger politiet

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Holstebro

Den delte vandene - nu gør museum den aktuel igen

Sport For abonnenter

Det bliver aldrig til liga igen, men nu bliver der på ny kørt speedway i Skave: - Vi laver morgendagens stjerner

Struer

Nu må talentet Hassan klare sig uden tilskud fra Struer Kommune

Annonce