Annonce
Struer

Derfor købte Lene og Per det store, gamle møbelhus lige midt i byen: - Det er jo det sidste sted, vi skal være

Lene Dybdahl på 55 år og manden Per Dybdahl på 57 år har bevæget sig ud i lidt af en drøm, og det sker da også med et smil på læben. Foto: Morten Stricker
Taktikken er at begynde fra toppen og så ellers arbejde sig nedefter, lyder det fra Per Dybdahl, hvis hustru, Lene, regner med, at de to selv kan rykke ind til jul næste år.

Struer: Det er lidt af et projekt, Lene og Per Dybdahl har kastet sig over, og parret har da også valgt at give det den tid, det nu engang må tage.

891 kvadratmeter bygning fra 1932 lige midt i Struer, Strandvejen 2 for nu at være helt præcis, er, hvad de to har erhvervet sig og nu også fået nøglen til.

Den markante bygning, som for år tilbage husede Centrum Møbler, har stået tom siden 2012, men blev i 2020 købt af Kaj og Kirsten Nygaard fra Humlum.

Annonce

De har nu solgt den videre og dermed også givet faklen videre, om man så må sige. Der skal nemlig gøres en del, før de mange kvadratmeter igen kan tages i brug.


Vi ved bare, at det her er det rigtige, så om der kommer til at gå halvandet eller to år, er lidt "ligemeget".

Lene Dybdahl, kommende beboer på Strandvejen

Per Dybdahl, som er tømrermester og indehaver af firmaet Verner Christensen, har sammen med sin bedre halvdel indvilget i at vise lidt rundt og fortælle om planerne med bygningen.

- Grunden til, at vi købte den, var jo, fordi vi var på udkig efter noget andet. Enten et sted at bygge eller et hus, vi kunne se os selv i, begynder Per Dybdahl:

- Vi ville gerne bo lidt centralt og ikke have en masse have. De muligheder fandt vi her.

Draget af udsigten

Parret bor lige nu i SFO'en, som de kalder den i Asp.

- Det er i enden af sognegården, forklarer Lene Dybdahl om det lejemål, de to har boet i siden august 2021.

- Der var nogle, som søgte et etplanshus i vores område, og så spurgte jeg Per; "Der kunne vel ikke ske noget ved at få huset vurderet", fortæller hun videre.

Ikke andet end, at huset godt tre måneder senere var solgt.

Der er lidt arbejde endnu, før Lene og Per Dybdahl kan flytte ind i lejligheden her helt oppe under taget. Foto: Morten Stricker

Jagten på noget nyt kunne dermed gå ind, og lidt tilfældigt faktisk blev de to opmærksomme på til salg-skiltet på Strandvejen 2.

- Vi tænkte, at der da ikke kunne ske noget ved at prøve at kigge. Det var i efteråret sidste år, siger Lene Dybdahl.

Nej, ikke andet end, at man måske blev forelsket i det.

- Jeg tror, vi er lidt draget af udsigten hernede. Havnen og det, at vi kan kigge rundt til Bremdal og Venø, fortæller Lene Dybdahl:

- Det er helt unikt, synes vi.

Annonce

Mange timer endnu

Der er også blevet kigget på huse i Bremdal. Dem i første række med udsigt over vandet, men:

- Vi har boet ni år i Struer, inden vi byggede i Asp. Det var i 1989, vi flyttede til Struer, og vi vil gerne bo i byen igen, forklarer Lene Dybdahl.

Er det her ikke noget nær den mest besværlige løsning, I har fundet frem til?

- Der er masser af timer i det, men det mest besværlige lige nu er at få alle tilladelser i hus. Der er mange ting, der skal tages højde for, når du også putter en elevator ind, siger Per Dybdahl.

Og det skal der i bygningen, som begynder med en glasfacade, hvor møbelforretningen tidligere var, og fortsætter med 1., 2. og 3. sal.

Her er vi i det, der engang var møbelforretning. Foto: Morten Stricker

I første omgang er tanken, at der fortsætter med at være erhverv på de 140 kvadratmeter i stueetagen. Der er faktisk allerede kommet nogle henvendelser, lyder det fra parret.

På 1. sal skal der laves en lejlighed på 138 kvadratmeter. Det samme på 2. sal, mens der på 3. sal, hvor Lene og Per selv vil bo, skal være en lejlighed på knap 100 kvadratmeter.

Annonce

Ingen anelse

- Vi begynder med tagkonstruktionen og at få skiftet vinduer, altså udvendig, og så får vi det lavet færdig ovenfra, forklarer Per Dybdahl og fortsætter:

- Så det er i orden, og så kan vi arbejde os nedad.

Hvornår håber I at kunne flytte ind?

- Til jul 2023, svarer Lene Dybdahl hurtigt.

- Ja, det kan nemt gå derhen ad, supplerer ægtemanden:

- Det meste af i år kommer til at gå med at brække ned og få det hele til at køre på skinner. Jeg har jo også lige en tømrerforretning at passe.

Både glæden og tålmodigheden er stor hos parret, der nu ejer bygningen, hvor Centrum Møbler tidligere var. Foto: Morten Stricker

Ideen er at få lukket huset op så meget som muligt.

- Det er helt sikkert udsigten, vi er faldet for, og at vi kan tage elevatoren op, og så er det det, vi skal forholde os til, siger Lene Dybdahl:

- Så kan Per med tiden, når han ikke skal arbejde mere, blive pedel og gå og holde det ved lige.

Planen er lagt.

- Vi ved bare, at det her er det rigtige, så om der kommer til at gå halvandet eller to år, er lidt "ligemeget", forklarer Lene Dybdahl:

- Og det er jo det sidste sted, vi skal være.

Hvornår tror I, det hele er klar?

- Det har vi ingen anelse om, lyder det hurtigt fra Per Dybdahl.

Annonce
Navne For abonnenter

Til Minde Om: Næste gang du besøger hallen i Mejdal, bør du kende historien om Elmer Andersen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Vi har for mange fjumreår, siger politikerne: Sådan gjorde vi, fortæller fire personer fra erhvervs- og kulturlivet

Holstebro For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Lemvig

Midlertidige standpladser, ja tak: Jo flere forskellige tilbud, der er, jo flere mennesker kommer der

Holstebro

Har du nogensinde stjålet? Maria har nuppet venindens Barbie-kjole og Karina har taget forældrenes smøger - men stjæler man også tørfisk?

For abonnenter

Hans Kristian bor 350 meter fra støjende kampflys landingsbane: Nu sagsøger han og over 200 andre naboer den norske stat - et hav af danske erstatningssager kan også være på vej

Sport For abonnenter

Kender du Sisstiss? Det gør 24.700 på Instagram, og de elsker ærligheden, vejledningen og energien

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Man kan sagtens være ambitiøs og resultatorienteret, selv om man står som yngste ufaglærte ved et samlebånd - og man kan have gennemført fine uddannelser og stadig være blottet for evner

For abonnenter

Populær malerproducent har fordoblet salget på tre år og slår rekord i regnskabet: Sådan har de tacklet prisstigningerne

Holstebro

Varehus har ligget samme sted i over 30 år, men åbner snart i nyt område: - Vi havde nogle forhold, som ikke var optimale

For abonnenter

Sommer på vej! Derfor bliver Vestkysten igen den store vinder

Alarm 112

21-årig motorcyklist død efter soloulykke uden for Skive

Sport For abonnenter

Regnskabet er gjort op efter en sæson, som slet ikke har levet op til forventningerne: Stregspillerne ligger i bunden af karakterlisten

Navne

Finn Orvad: Jeg ville gerne være bedre til ikke at lade mig gå på af konflikter

Annonce