Annonce
I Sydkorea

Derfor interesserer erhvervslivet sig for Sydkorea

Det koreanske og det danske flag på en politimotorcykel udenfor det fashionable hotel The Shilla i Seoul. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Annonce

Brødtekst

1 Stort land

Det bjergrige Sydkorea huser lidt over 50 millioner indbyggere, hvoraf omkring 25 millioner bor i og omkring hovedstaden Seoul. Hvis man som dansk virksomhed koncentrerer sig om Seoul, har man altså direkte adgang til halvdelen af hele landets befolkning.

2 Grøn dagsorden

Forurening er et stort problem i Sydkorea, der gerne vil producere klimavenlig energi. Man vil især gerne etablere havvindmølleparker, men havene er dybe, og det blæser ikke specielt meget. Derfor er der efterspørgsel efter dansk ekspertise.

3 Gammel befolkning

Lige som danskerne bliver sydkoreanerne stadigt ældre, og det udløser stor interesse for velfærdsteknologi og medicin. Befolkningstallet falder, fordi der ikke fødes nok børn, så det er nødvendigt med smarte løsninger for at kunne betjene et stigende antal ældre.

4 Glad for mad

Sydkorea er velstående, og forbrugerne er parate til at betale prisen for gode råvarer. Danske fødevarer, især svinekød, er populære, og specialiteter som dansk ost vinder frem. Tulip leverer pølser til over 100 danske pølsevogne i Sydkorea.

5 Nemt at handle

I 2017 eksporterede Danmark varer og tjenester for næsten 10 milliarder kroner til Sydkorea. Den voksende eksport kan tilskrives en historisk frihandelsaftale mellem EU og Sydkorea, der blev indgået i 2011 og var med til at nedbryde en række handelsbarrierer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Info til vandhunde: Fun Park er åben

Annonce