Annonce
Holstebro

Derfor blev mand - sigtet for voldtægt - ikke stillet for en dommer

En mand mener, at der var tale om et frivilligt samleje og samtykke. En kvinde mener det stik modsatte. Det er nu politiets opgave at finde ud af, hvad der er sket i en gyde i Østergade. Arkivfoto: Morten Stricker
En 26-årig kvinde anmeldte i weekend en voldtægt. Summen af flere ting bevirkede dog, at en 26-årig mand undgik et grundlovsforhør. Sagen efterforskes fortsat.

Holstebro: De to personer kendte hinanden. Den del kan de blive enige om.

Hvad der præcist skete i en gyde i Østergade, er de to dog så uenige om, at det har ført til en anmeldelse om voldtægt.

En 26-årig kvinde anmeldte fredag aften, at hun var blevet udsat for en fuldbyrdet voldtægt, omkring klokken 20.09 samme aften.

Annonce

Senere, klokken 04.32 natten til lørdag, blev en 26-årig mand anholdt.

- De to personer kendte hinanden, men hvad der er gået forud for den påståede voldtægt, er vi nu ved at undersøge nærmere, siger efterforskningsleder for Generel Kriminalitet hos Midt- & Vestjyllands Politi, Torben Ladefoged.

Begge personer i sagen er undersøgt samt genafhørt. De fastholder deres versioner af forløbet: Manden mener, at der var tale om et frivilligt samleje og samtykke. Kvinden mener det stik modsatte.

- De to skulle være mødtes i forbindelse med et værtshusbesøg. Vidner siger, at de har set de to kysse tidligere på aftenen. Om han så er gået for langt - eller hvad der præcist er sket, det ved vi ikke, udtalte vagtchef Ole Vanghøj i weekenden.


Det er komplekse sager at sidde med for os, og det er tilsvarende komplekse sager at sidde med for domstolene, som skal beslutte, om nogen skal fængsles eller ej. Det afhænger alt i alt af, hvor stærk sigtelsen er.

Torben Ladefoged, efterforskningsleder.


Det er blandt andet sådanne oplysninger - om samvær tidligere på dagen - der har været en medvirkende faktor til, at den 26-årige mand ikke blev fremstillet i et grundlovsforhør og dermed en potentiel fængsling.

- Det er altid en individuel juridisk vurdering, om nogen skal fremstilles eller ej, siger Torben Ladefoged og forklarer generelt, at det kan spille ind, om den sigtede vil kunne påvirke en given sag, om vedkommende vil flygte, eller om det krænker retsfølelsen, at vedkommende er på fri fod.

- Og så ser vi desværre disse sager med forudindgåede relationer, hvor man er uenige om, hvad der er sket. Det er komplekse sager at sidde med for os, og det er tilsvarende komplekse sager at sidde med for domstolene, som skal beslutte, om nogen skal fængsles eller ej. Det afhænger alt i alt af, hvor stærk sigtelsen er, forklarer Torben Ladefoged.

I denne sag valgte juristerne ikke at bede om et grundlovsforhør. Det betyder dog ikke, at sagen undersøges mindre intensivt eller omhyggeligt, understreger efterforskningslederen:

- Nu skal vi have set på noget videoovervågning, have svar fra de tekniske undersøgelser og så videre. Der vil nok gå to til tre uger, før vi har et klart billede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce