Annonce
TTH Herrer

Der var mange strenge at spille på, da TTH orkestrerede sig videre i pokalen

Johan Meklenborg åbnede sin scoringskonto i TTH, da de slog Ribe-Esbjerg. Foto: Johan Gadegaard
TTH Holstebro er klar til pokalkvartfinalen efter et tæt opgør mod Ribe-Esbjerg, som blev afgjort i de sidste minutter.

Ribe: Der har sjældent været så mange strenge at spille på for TTH Holstebro, som der er med de mange nye tilføjelser til denne sæson.

Og selvom klaveret ikke stemte fuldstændig gennem hele opgøret, så var der nok musik i tacklingerne og afslutningerne til, at TTH Holstebro kunne trække sig sejrrigt ud af opgøret.

En vigtig sejr for det nye TTH-projekt, og det var en af de nye drenge i klassen også fuldt bevidst om.

- Vi vidste godt, at det nok ikke blev så kønt, men det var vi fuldstændig ligeglade med. Der mangler nogle ting i eksekveringen i både forsvar og angreb, men vi har fået den perfekte start ved at spille os videre, siger Allan Damgaard.

Allan Damgaard har spillet i TTH Holstebro før, men han kan ikke huske en trup med så mange dygtige boldspillere, som der er i denne sæson.

- Det er det bredeste hold i forhold til, at der er så mange der kan lave mål og så mange målsøgende spillere. Når vi lige får lidt mere timing, så er der meget potentiale, fordi de andre hold er nødt til at overdække hele tiden, siger Allan Damgaard.

Annonce

Kampen i tal

Ribe-Esbjerg - TTH Holstebro 27-28 (15-17)

Santander Cup, ottendedelsfinalen.

Stillinger undervejs: 4-4, 7-8, 9-9, 12-14, 14-15, 15-17, 17-19, 20-22, 23-24, 25-25, 26-27, 27-28.

Mål, REH: Nicolai Nygaard 13, Runar Karason 4, Daniel Ingason 3, Mathias Jørgensen 2, Lasse Uth 2, Kasper Kvist 2, Lars Mousing 1.

Mål, TTH: Magnus Bramming 8, Peter Balling 6, Allan Damgaard 5, Kasper Kildelund 3, Johan Meklenborg 2, Christoffer Cichosz 2, Nikolaj Enderleit 1, Jonas Porup 1.

Udvisninger: REH 5, TTH 4.

Tilskuere: 1256 i Ribe Fritidscenter.

Ny kabale

For Patrick Westerholm er der en helt ny kabale, som skal blandes i denne sæson. Der er blevet skiftet ud på stort set alle samtlige pladser, og derfor skal cheftræneren også lige lære de nye folk at kende.

- Det er svært, for jeg kender ikke de nye spillere. Vi har prøvet lidt undervejs i træningskampene og justere på tingene, men vi ved stadig ikke helt, hvor vi står, siger Patrick Westerholm, som i kampen mod Ribe-Esbjerg måtte undvære Niels Lindholt i størstedelen af opgøret, da han flækkede i sit øjenbryn i sin første aktion.

For Patrick Westerholm er tålmodighed nøgleordet, for selvom han fik svar på nogle forskellige taktiske ting og kom afsted med en sejr, så kommer det nye hold til at tage tid at få spillet sammen.

- Det her hold har masser af potentiale, men der er rigtig lang vej, før vi for alvor kommer til at spille godt og skarpt, siger Patrick Westerholm, som var rigtig tilfreds med, at holdet lavede 28 mål.

Ingen stikker ud

For TTH Holstebro blev lørdagens tætte opgør mod Ribe-Esbjerg startskuddet på en sæson, hvor de regnes som en af medaljekandidaterne. Allan Damgaard mener at både det håndboldmæssige, men også trupsammensætningen er med til at gøre potentialet stort for TTH Holstebro.

- Vi har ikke nogen, der stikker ud, men vi har et rigtigt stærkt kollektiv. Det ville selvfølgelig være rart, hvis Magnus (Bramming, red) stikker lidt ud og laver 300 mål hver sæson, men det er nok også meget at forvente, siger Allan Damgaard med et smil med henvisning til Brammings målshow i sidste sæson.

For Allan Damgaard og resten af TTH Holstebro er den næste opgave ligapremieren. Den finder sted torsdag aften med et dobbeltstævne, hvor herrerne møder Mors-Thy Håndbold, der har den kommende TTH-cheftræner, Søren Hansen, i spidsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Spritbilist: I får aldrig mine nøgler

Leder For abonnenter

16 år er gammel nok

Det er på mange måder paradoksalt. Er man 16 år, må man købe alkohol, man kan komme i fængsel, få lov til at betale skat og blive tvunget til at spare op til pension. Men stemme, det må man ikke. Nu findes den optimale valgretsalder næppe, men der er bestemt rigtige mange og rigtig gode argumenter for at nedsætte valgretsalderen, som Demokratikommissionen, der er nedsat af Dansk Ungdoms Fællesråd og består af en række eksperter, politikere og meningsdannere, anbefaler. Det første og bedste argument for at nedsætte valgretsalderen ligger naturligvis lige for. En udvidelse af demokratiet, så flere bliver en del af beslutningerne, er naturligvis med til at styrke det. Jo flere der er en del af beslutningsprocessen, jo bredere er beslutningerne forankret. Spørgsmålet er så, om 16-årige er modne nok til at kunne gennemskue komplekse problemstillinger. Det findes der næppe noget entydigt svar på. Nogle vil være, nogle vil ikke. Og den bekymring har man givet haft hver gang, man har sænket valgretsalderen – senest i 1978, hvor den nuværende på 18 år blev vedtaget. Vores demokrati - herunder valgretsalderen - er ikke en statisk størrelse. Så havde valgretsalderen stadig været 25 år eller mere. Demokrati kræver noget af os. Det kræver tro på egne og andres evner til at engagere sig og til at påtage sig et medansvar for det samfund, vi alle er en del af. Vi lever i dag med en af de mest oplyste generationer af unge, der har et højt medieforbrug, og som gennem deres skolegang er blevet proppet med kritisk tænkning og opdragelse i demokrati. Det er også i høj grad de unge, der har drevet klimaet helt op i toppen af den politiske bevidsthed. Der er således intet, der tyder på, at de unge ikke vil leve op til det ansvar, som en sænkning af valgretsalderen vil give dem. Spørgsmålet er nærmere, om det er os på +18 år, der er nervøse for at overlade noget ansvar til de yngre? Hvis man stadig er bekymret, så kan man bare skele ud i Europa, hvor man blandt andet i Østrig har sænket valgretsalderen til 16 år, mens mange andre lande også ventes at følge trop.

Annonce