Holstebro

Der var hul i ulve-hegn: - Hvilken idiot løber rundt i naturen og synes, det er sjovt at se får gå til?

Naturstyrelsens vildtkonsulent har taget dna-test fra de dræbte får efter et nyt angreb efter en længere periode med ro på området. Foto: Storålam
Alene Storålam har mistet tæt på 200 får. Efter et nyt angreb er 25 får døde. Det ligner uden tvivl ulvens værk, mener Storålam, der har fået en ny bekymring: At nogen bevidst har klippet hul i hegnet.

Vind: 16 døde får. Yderligere ni måtte aflives. Tre får savnes fortsat.

Det syn, der mødte Storålam i en fårefold ved Sandfær Plantage, vænner man sig aldrig til. Men da man fik set lidt nærmere på alt, mødtes man af et nyt, skræmmende syn.

- Vi stod bare og kiggede. Der er nogle sekunder, hvor man simpelthen ikke tror sine egne øjne: At det her bare ikke er sket, siger fårehyrde Peter Helén.

Der var hul i det ulvesikrede hegn, der skulle passe på fårene.

- Der var ikke megen strøm i hegnet, og vi fandt et hul på 90 gange 90 centimeter. Der er en idiot, som har klippet hul. Det er sket med en tang. Det kan enhver se, og så bliver jeg bange, for hvilken idiot løber rundt i naturen og synes, det er sjovt at se får gå til, spørger Peter Helén.

Storålam står for naturplejen i området. Heste og kalve har klaret den opgave uden problemer siden august sidste år, hvor der sidst blev brugt får. For få dage siden kom 76 får så ind i folden igen. Nu er de overlevende kørt væk igen, og Peter Helén og fåreavler Jørgen Blazejewicz vil på mandag vurdere, hvad man fremover vil gøre med naturplejen i området.

Hund eller ulv?

Der er taget DNA-prøver, så indtil videre ved man ikke, om det er en ulv eller eksempelvis en hund, der står bag.

Hos Storålam er man ikke i tvivl.

- De gange, hvor en hund har stået bag, er de gået efter lam, der er brugt som "legetøj" at bide i. Med ulven - som det er sket i dette tilfælde - er der bidt for at stoppe dyret, og det sker ved at knuse struben eller at bide højt oppe i bagbenet, siger Peter Helén.

Men en ulv slår vel ihjel for at ernære sig. Hvorfor så slå så mange får ihjel?

- Der er spist af et af fårene, i halsen. Det er svært at vurdere, men jeg vil tro, at der er spist en til halvanden kilo. Men det er rigtigt, at det ikke hænger sammen. Jeg vil gætte på, at ulven bliver noget stresset, når den er ved at slå ihjel, og andre får løber rundt omkring den, siger Peter Helen og tilføjer:

- Nu havde vi ikke hørt meget til ulven i efteråret og vinteren, og derfor er dette helt skidt. Vi ved ikke rigtig, hvad vi skal gøre.

0/0
Annonce
Holstebro

Gymasieelever forbydes at gå før tid ved eksamen

Kultur

Galleri: Rock skudt godt i gang med Joey Moe

Holstebro For abonnenter

Først fyret, så forflyttet og frataget muligheden for at sige ordentligt farvel

Kultur

Regn eller ej - det er jo til rock, man møder dem, man ikke lige ser hver dag

Holstebro For abonnenter

Socialisten fra Thorsminde er klar til flere valg

Holstebro

FOA: - Det er løftebrud, det vil ikke virke, og det vil føre til yderligere personaleflugt

Holstebro For abonnenter

Efter syv års skolegang: Familien Jensen har aldrig haft fravær

Holstebro

Stings egne folk må tage hjem efter koncert - kunne ikke få hotelseng

Holstebro

Bilist kørte cyklist ned - og stak af

Annonce