Annonce
Sport

Der var en, der var to, der var tre, der var fire...: Nu åbner kommunens fjerde padelcenter

Bolde og padel bat er inkluderet i prisen, når man lejer en bane hos Padel Zone. Ifølge ejerne er det kun nogle få små detaljer, der mangler at blive styr på inden åbningen - i store træk står centeret nemlig allerede klar til brug, Foto: Morten Stricker
Padel Zone på Sletten bliver den fjerde lokation med padelbaner, der indenfor det seneste års tid er åbnet i Holstebro Kommune. Men vi frygter ikke for konkurrencen, siger padelcentrets seks bagmænd, der oprindeligt havde gang i flere forskellige projekter, inden de fandt sammen.

Mejrup: Uden at vide det, havde de gået rundt i hinandens fodspor og puslet med de samme tanker.

Både Christian Alsen og broren Anders, ægteparret Stinna Briks og Casper Daather, samt superligatræner Thomas Thomasberg havde hver især fået idéen om at åbne et padelcenter i Holstebro. De havde ovenikøbet også været rundt i byen og fået fremvist nogle af de samme erhvervslejemål i jagten på det rigtige sted.

Men det var først, da deres veje krydsede, og de begyndte at samarbejde, at der for alvor kom fart under projektet. Resultatet kan fra næste uge opleves på Sletten i Mejrup, når Padel Zone slår dørene op torsdag 6. maj.

Annonce

- Konkret har jeg vel arbejdet med det i halvandet år, og så er de andre løbende blevet tilknyttet undervejs. Det startede med, at min bror og jeg gik i gang med at bygge vores eget sted, efter vi ikke kunne finde et eksisterende sted til et padelcenter, fortæller Christian Alsen.

Første partner blev Alex Handler Laugesen fra Ulfborg, der som landsholdsspiller og træner havde alt den rigtige baggrundsviden om sporten, som stadig er et relativt nyt fænomen i Danmark.

Oldboys-kammerater

På det tidspunkt var det også kommet Christian Alsen for øre, at han ikke var den eneste i Mejrup med den slags planer. Og da han hørte navnene på hvem det var, der gik rundt med lignende drømme, var de ovenikøbet ikke helt fremmede for ham.

Seksteten bag Padel Zone består fra venstre af Anders Alsen, Thomas Thomasberg, Christian Alsen, Casper Daather, Stinna Briks og Alex Handler Laugesen. Foto: Morten Stricker

Han havde nemlig spillet et par kampe på Mejrup GUs oldboysfodbold-hold med både Thomas Thomasberg og Casper Daather, og greb derfor telefonen for at spørge, om de måske skulle finde ud af noget sammen.

- Jeg var selv blevet introduceret til padel af en kammerat i Randers, hvor jeg arbejder, og var blevet så grebet af det, at jeg tænkte, det kunne være et spændende projekt at starte en bane op i Holstebro-området. Faktisk havde jeg lagt planerne på hylden igen, fordi jeg ikke havde kunne finde en god lokation, da Anders ringede, husker Thomas Thomasberg.

Næsten identisk var historien for Casper Daather og Stinna Briks.

Padel Zone Holstebro

Padel Zone Holstebro er det andet indendørs padelcenter i Holstebro Kommune og ligger på Sletten i Mejrup. Centret åbner torsdag 6. maj.

Centret består af fire doublebaner, et loungeområde i to etager samt omklædningsrum og badefaciliteter.

Padel bat og bolde er inkluderet i banelejen. Booking skal foregå via Padel Zones hjemmeside.

Bag Padel Zone Holstebro står Christian Alsen, Anders Alsen, Stinna Briks, Casper Daather, Alex Handler Laugesen og Thomas Thomasberg.

Selve bygningen, hvor centret er placeret, er ejet af Christian og Anders Alsen, sammen med deres far Per Alsen.

- Stinna og jeg havde snakket om padel i et par år og kørt rundt og set på præcis de samme steder, som Christian og Thomas også havde fået vist frem af byens ejendomsmæglere. Vores møde med sporten var igennem en kammerat som bor i Barcelona, jeg har besøgt flere gange over de seneste 10 år. Dernede er padel meget mere udbredt, forklarer Casper Daather.

Dermed var de pludseligt seks partnere, der alle bidrog med hver deres kompetencer og et netværk, der rækker ud til mange grene af lokalsamfundet.

Annonce

Plads til alle

Da projektet for halvandet år siden gik i gang, var padel stadigt så nyt, at det i sig selv var en opgave at få forklaret banken om sporten og overbevist om, at det var en god investering.


Jeg tror sagtens, Holstebro kan bære to indendørs padelcentre og telefonen ringer allerede med folk, der vil høre, hvornår vi åbner.

Christian Alsen


Siden er tingene dog gået stærkt. Padel Zone bliver byens andet indendørs padelcenter, ligesom der er etableret udendørs baner i Vinderup og hos Holstebro Tennisklub. Derudover er der åbnet flere baner i Lemvig-området med endnu flere på vej, ligesom der er en bane på vej ved Struer Energi Park.

Men konkurrencen får ikke seksteten til at ryste i bukserne.

- Jeg tror sagtens, Holstebro kan bære to indendørs padelcentre og telefonen ringer allerede med folk, der vil høre, hvornår vi åbner. Inden landet blev lukket ned igen kunne vi se hos dem over på Hjaltesvej, der nåede at åbne før os, at man hurtigt blev nødt til at booke tider en måned frem, fordi efterspørgslen var så stor, så der skal nok også være kunder til os, siger Christian Alsen.

Også gruppens padelekspert læner sig op ad statistik, når han skal forklare, hvorfor der er plads til to padelcentre med under tre kilometer i mellem sig.

- I Sverige viser erfaringerne, at en by med 4000 indbyggere er nok til at bære et center med fire baner, forklarer Alex Handler Laugesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce