Annonce
Lemvig

Nu skal afgørende beslutninger om sundhedshuset tages: Vi skal leve op til det, der er stillet i udsigt

Masser af borgere har ladet sig inddrage i processen med at finde det rigtige indhold i sundhedshuset, blandt andet på borgermødet her på Lemvig Gymnasium, hvor formanden for regionens udvalg for nære sundhedstilbud, Annette Roed (S) her i forgrunden, fik meget at tage med hjem. Arkivfoto: Lars Kamstrup
Det er nu, visionerne til det kommende sundhedshus og akuthus i Lemvig skal bakkes op med de penge, det koster at omsætte visionerne til handling

Lemvig: Det er nu, de afgørende beslutninger omkring sundhedshuset på det tidligere sygehus i Lemvig skal tages, og Lemvig Kommune lægger pres på regionen for nu også at få sat de penge af, der kan understøtte de flotte visioner, der har været omkring det, og som borgerne har været medinddraget til at finde frem til.

På det seneste udvalgsmøde i social- og sundhedsudvalget fik medlemmerne en orientering om status for sundhedshuset, og man godkendte den vision, som der er for det kombinerede sundhedshus og akuthus, der er planlagt at skulle fungere fra det kommende år. Samtidig sagde man også god for forslaget om navnet på det. I dag hedder bygningen Regionshospitalet Lemvig, og det er ikke dækkende for de funktioner, der skal være. I stedet skal det hedde Lemvig Sundhedshus, så navnet signalerer sundhed frem for sygdom. Det harmonerer også med, at det i folkemunde længe er blevet kaldt for sundhedshuset.

- Vi synes, visionerne er fine, og nu er det vigtige, at vi også lever op til det, der er stillet i udsigt. Mange borgere har involveret sig i at finde frem til, hvad sundhedshuset skal indeholde, og nu er det vigtigt, at samarbejdet mellem os som kommune og regionen fortsætter. Der skal ikke være noget "dem og os". Borgerne skal opleve det som en helhed, når man kommer ind gennem døren, siger formanden for social- og sundhedsudvalget, Gunnar Lisby Kjær (V).

Udvalget har skrevet til regionen, for at der ikke skal være tvivl om signalerne, inden regionsrådet skal behandle sagen, og der skal lægges budget, så der også bliver sat penge af til at udfylde de flotte ord, der er sagt.

- Der er sat 11 millioner kroner af hos regionen til etablering af akuthuset, og det er vigtigt, at alle disse 11 millioner kroner så også bliver brugt til netop dette projekt. Og vi er naturligvis også interesseret på de bud, Hospitalsenheden Vest har på hvilke funktioner, der skal være i akuthuset, og som kan samarbejde med de kommunale tilbud, vi agter at have i sundhedshuset. Vi skulle gerne nå frem til, at regnestykket siger, at to plus to er fem, fordi vi bakker hinandens tiltag op, og at det samlede resultat bliver rigtig godt, siger formanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Lige nu: Voldsom brand i halmlade

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce