Annonce
Debat

Der løbes alt for stærkt på plejecentrene

Borgernes øgede plejebehov og behandling er der ikke taget højde for i afsættelse af midler til plejeboligerne, mener Bente Alkærsig Rasmussen. Genrefoto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Annonce

Læserbrev: Karsten Filsøs debatindlæg den 4. august om evt. Whistleblower ordning giver i høj grad anledning til refleksion.

Han stiller spørgsmålet om de eksempler, som blev vist på TV2 også kunne foregå i Holstebro.

Jeg er ret sikker på, at personalet arbejder fagligt og samvittighedsfuldt i forhold til pleje og omsorg, ud fra de rammer som politikerne har besluttet.

Medarbejderne og organisationerne på ældreområdet har ved flere lejligheder påpeget, at der i plejeboligerne er blevet skåret for meget gennem årene. Medarbejderne oplever, at man må gå på kompromis med fagligheden pga. manglende ressourcer af og til, men de gør det så godt de overhovedet kan.

Politikerne tager ikke højde for, at borgere som kommer på plejehjem i dag, har mange sygdomme (multisyge), og specielt de borgere, som man ikke er i stand til at passe i eget hjem eller beboer med et meget stort plejebehov. Langt de fleste har en demens diagnose.

Plejeboligerne i Holstebro har af flere omgange været udsat for besparelser ligesom resten af ældreområdet i Holstebro. Der er reduceret i antal personale og sammensætning af personale for at spare penge, og det er nødvendigt at have flere løstansatte for at styre økonomien. Ledelsesspændet er stort i forhold til mange andre kommuner. Borgernes øgede plejebehov og behandling er der ikke taget højde for i afsættelse af midler til plejeboligerne og heller ikke de øgede kompetencer, som også koster penge.

Dansk Sygeplejeråd mener, at det er ganske væsentligt, at der bliver kigget på, er de rigtige kompetencer til stede i forhold til borgernes behov? Der er f.eks. kun sygeplejerske dækning i dagtimer på hverdage. Det mener vi ikke, der er nok, set i forhold til kompleksiteten i opgaverne. Der er brug for en højere normering af faglært fastansatte personale.


Der er brug for at ældreområdet bliver prioriteret i budgetterne. Der løbes alt for stærkt

Bente Alkærsig Rasmussen, Kredsnæstformand i Dansk Sygeplejeråd


Karsten Filsø skriver, at han godt kunne tænke sig tilbage til, hvor der var selvstyrende teams. Problemet var jo, at de selvstyrende teams blev nedlagt, da de ikke ressourcemæssigt var effektive nok pga. besparelser. Der var simpelthen for få medarbejdere til at teams kunne køre effektivt. Det er jo netop også derfor nogle borgerne i hjemmeplejen oplever mange forskellige medarbejdere.

Jeg syntes det er på tide at Holstebro kommune også får kigget på hele ældreområdet og herunder plejecentrene. Der er brug for at ældreområdet bliver prioriteret i budgetterne, skriver Bente Alkærsig Rasmussen, Dansk Sygeplejerråd. Arkivfoto

I Dansk Sygeplejeråd er vi enige om at arbejde i teams, eller det vi vil kalde faglige miljøer - er vigtig. Der er brug for faglige miljøer, hvor plejen kan udvikles, fagligheden og etikken er i højsæde, hvor alle medarbejderes kompetencer kommer i spil og der opbygges en lærende kultur. Der skal være tid og rum til faglig udvikling og sparring. De faglige miljøer skal understøtte, at borgerne får den rette pleje og behandling, har indflydelse på eget liv, at der er respekt for forskelligheden for den enkelte borger, medmenneskeligheden i fokus, gode oplevelser hver dag og til sidst en værdig afslutning på livet. Alle disse ting kræver, at der er de nødvendige kompetente ressourcer i hverdagen.

Jeg syntes det er på tide at Holstebro kommune også får kigget på hele ældreområdet og herunder plejecentrene. Der er brug for at ældreområdet bliver prioriteret i budgetterne. Der løbes alt for stærkt. Her hen over sommeren har der været 1 sygeplejerske til et stort plejehjem som Parkvænget, for at dække de meget komplekse behov, der er på et plejecenter. Der er rigtig dygtige assistenter, men når man kigger på plejebehovet og behandlingen, er det overhovedet ikke en rimelig normering af sygeplejerske kompetencer til disse beboere.

Det er også med til at det bliver svære at rekruttere til området. Der er brug for at det er attraktive arbejdspladser.

Er der brug for Whistleblower ordning?

Medarbejderne har et MED system, hvor de kan drøfte, hvis der er arbejdsmiljømæssige udfordringer og opgaver og ressourcer ikke hænger sammen. Jeg syntes det kunne være væsentligt at kigge på hvordan fungerer MED systemet, så det sikres at medarbejderne kommer til orde fremfor at man opretter en whistleblower ordning.

Karsten Filsø skriver, at medarbejderne skal gå til lederen, hvis de oplever at en medarbejder træder ved siden af. Det er vigtigt, at der er tillid medarbejderne imellem og derfor vigtig at den faglige dialog foregår i hverdagen, og hvis det så ikke løser problemet, skal man gå til lederen.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce