x
Annonce
Erhverv

Der er meget stille i gågaden

Tøjeksperterne har lukket, og på den anden side af gågaden har Frost Optik også lukket. Der er blevet stille i Lemvigs gågader. Foto: Allan Damgaard
Flere butikker i Lemvigs gågader har valgt at lukke, og andre overvejer at gøre det som resultat af coronakrisen. Lemvig Handel tilbyder gratis udbringning af varer.

Lemvig: Det er en mærkelig oplevelse at gå igennem Lemvigs to gågader i disse dage.

Der er stille. Meget stille. Der er lukkede butikker og butikker med begrænset åbningstid. Alt sammen som følge af den aktuelle coronakrise.

Tøjeksperten har lukket og henviser til deres webshop.

Hos Engens Ure-Guld-Sølv er der også lukket og slukket denne torsdag eftermiddag, hvor avisens udsendte går gennem gaderne. Men der er ikke helt lukket hos Engens. Et skilt i vinduet forkynder, at der er åbent to timer - kl. 10-12 - sådan cirka hver anden dag i den kommende tid. Teksten slutter med ordene: "Tiderne kan blive ændret - husk at passe på hinanden".

Hos Frost Optik er døren også låst. Ligeledes her er der information at hente via et skilt i døren: "Vi passer på hinanden og holder lukket". Og så er der et telefonnummer, man kan ringe på i nødstilfælde.

Profil Optik er på vej med et lignende tiltag. Her oplyser et skilt i vinduet, at "vi er her lidt endnu, men døren er låst. Bank på, hvis du har brug for hjælp". Her er der også et telefonnummer, man kan ringe på.

Annonce

Det er en vildt mærkelig situation i øjeblikket. Der er virkelig stille. Jeg overvejer, om jeg helt skal lukke.

Kirsten Hauskov, indehaver af Olga i Lemvig

Har ingen webshop

Hos tøjbutikken Olga overvejer indehaver Kirsten Hauskov i øjeblikket, hvordan hun skal gribe situationen an.

- Det er en vildt mærkelig situation i øjeblikket. Der er virkelig stille. Jeg overvejer, om jeg helt skal lukke. Jeg har sendt mine to medarbejdere hjem og passer selv butikken. Der har egentlig været en del at lave, selv om jeg næsten ingen kunder har. Jeg har blandt andet lagt flere af mine varer op på Facebook og Instagram, så folk kan se, hvad jeg har fået hjem af nye ting. Jeg har ingen webshop, så derfor forsøger jeg at reklamere med mine varer på de sociale medier, siger Kirsten Hauskov.

Der hænger masser af nye varer på bøjlerne i det relativt store butikslokale ved Lemvig Kirke.

- Marts og april plejer at være nogle af de meget travle måneder, hvor kunderne køber tøj til konfirmation og forårets andre fester, siger Kirsten Hauskov.

Hun har ikke fyret sine to medarbejdere. De er "blot" sendt hjem. Hun er endnu ikke klar over, i hvilken udstrækning hun kan gøre brug af de forskellige hjælpepakker, som regeringen er kommet med.

Gratis vareudbringning

For at hjælpe i den kritiske situation har Lemvig Handel valgt at tilbyde gratis udbringning af de varer, der er købt i Lemvig Handels medlemsbutikker - det gælder dog ikke køle- og dagligvarer.

- Vi kører ud én gang om dagen i hele Lemvig Kommune, og tilbuddet træder i kraft i dag fredag den 20. marts. Det kan forhåbentlig hjælpe lidt her i den kritiske situation, hvor butikkerne virkelig mister omsætning, siger formanden for Lemvig Handel, Palle Johansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce