Annonce
TTH Herrer

Der er længe til jul, hvis man holder med TTH

Aalborg havde godt fat i TTH Holstebro gennem stort set hele opgøret og kunne tage to point med til Nordjylland. Foto: Johan Gadegaard
TTH Holstebro tabte onsdag aften til mestrene fra Aalborg Håndbold. Et mesterhold som var til at tale med, men som lukrerede på nogle af TTH's mangler.

Holstebro: Det kan være svært at spå om fremtiden, men TTH-træner Patrick Westerholm har muligvis haft fat i noget, da han kiggede i krystalkuglen.

Han har stædigt holdt fast i, at TTH Holstebro med stor sandsynlighed ikke kommer til at spille godt før jul.

Set med de briller på så gav den mængde fejl, som TTH Holstebro præsterede mod Aalborg, god mening. Især i kampens første halvleg var det slemt.

- Jeg synes nærmest, at det er utilgiveligt, det som vi præsterer i de første 10-12 minutter. Vi burde vise, at det her er vores hjemmebane, og man ikke får noget foræret, men det gør vi ikke, siger Allan Damgaard.

Der blev brændt et hav af chancer, boldene blev smidt ud over sidelinjen og de tekniske fejl hobede sig op. Det lignede en gentagelse af indledningen i kampen mod Skjern, hvor holdet heller ikke var helt, hvor det skulle være.

- Vi gør det simpelthen for svært for os selv, når de får lov til at komme foran med fem mål efter 20 minutter i en kamp, hvor jeg ellers synes de var til at tale med, siger Allan Damgaard.

Det var nemlig ikke fordi, at Aalborg for alvor foldede sig ud, som når de er bedst. De er midt i et presset program, hvor de med ligaens struktur formentlig sætter alt ind på at spille sig videre i deres Champions League-gruppe, hvor de har fået en glimrende start. Det var dog stadig et Aalborg-mandskab som i den grad var i teten, og selvom TTH var ved at komme op til sidst, blandt andet på grund af glimrende spil af Simon Gade i målet, kunne de nordjyske gæster tage afsted med de to point.

Annonce

Kampen i tal

TTH Holstebro - Aalborg Håndbold 25-27 (10-14)

Primo Tours Ligaen, herrer

Stillinger undervejs: 1-0- 3-3, 5-6, 7-10, 9-13, 10-14, 14-15, 16-18, 19-20, 19-22, 22-24, 25-27.

Mål, TTH: Magnus Bramming 9, Christoffer Cichosz 4, Allan Damgaard 3, Peter Balling 3, Johan Meklenborg 2, Kay Smits 2, Jonas Porup 1, Simon Gade 1.

Mål, AAH: Tobias Ellebæk 7, Henrik Møllgaard 5, Magnus Saugstrup 4, Buster Juul 4, Janus Smarason 3, Sebastian Barthold 2, Mads Christiansen 1, Mark Strandgaard 1.

Udvisninger: TTH 1, AAH 4.

Tilskuere: 2215 i Gråkjær Arena.

Hård sæsonåbning

Status for TTH Holstebro er, at holdet har syv point efter otte kampe. En sløj pointhøst hvis man gerne vil anses som et tophold, men dertil skal det nævnes, at holdet har mødt Skjern, BSH og Aalborg i de seneste kampe.

Storsejre mod Nordsjælland og KIF Kolding ændrer ikke på, at holdet har lang vej, før at de for alvor kan kalde sig selv for et tophold.

- Mod Nordsjælland og KIF Kolding kan vi godt spille på 90 procent og stadig vinde, men det kan vi simpelthen ikke mod de bedste hold, og det skal vi indse, siger Allan Damgaard.

Kigger man på holdkortet, så er der en stor bredde på holdet i denne sæson. Dygtige spillere som enten har præsteret på højt niveau eller har et stort potentiale, men som ikke helt har fundet sammen endnu.

- Vi har mange forskellige spiltyper, og vi mangler stadig at få noget kontinuitet. De mange spiltyper gør, at vi er nødt til at spille meget forskelligt alt efter hvem der er på banen, siger Christoffer Cichosz, som dog ikke køber trænerens præmis om, at det nødvendigvis tager et halvt år at spille et hold sammen.

- Jeg synes, at vi har vist gode momenter mod både Skjern og BSH, hvor det kunne være blevet til to point, men vi må samtidig erkende, at vi mangler nogle procenter, før vi er helt der, hvor vi skal være, siger stregspilleren, som har været blandt sit holds bedste i de seneste kampe.

Hvis Patrick Westerholm får ret i sin antagelse, om at holdet ikke spiller godt før jul, så må man i det mindste håbe, at julen varer lige til påske og gerne lidt længere.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Moralske investeringer

Det er ganske fornuftigt, at politikerne i økonomiudvalget i Holstebro har valgt at sende et forslag om den fremtidige investeringspolitik til hjørnespark. Der er intet galt med at se på, om man forvalter skatteborgernes penge fornuftigt, og får det afkast, som man kan forvente. Men i oplægget til den nye investeringspolitik ønskede kommunen at forbyde investeringer i alkohol, voksenunderholdning (porno red.), alkohol, tobak, fossile brændstoffer og hasardspil. Det letteste i verden er at sadle en høj hvid hest, og ride ud i offentligheden og moralisere for skatteborgernes penge. Men det kan i den sammenhæng være værd at minde om, at Holstebros moderne historie delvist er skrevet med tobak fra Færchs fabrikker, og en af kommunens største arbejdspladser er stadig kasernen, der i disse tider får nyt materiel for millioner af kroner, der er med til at fastholde og udvikle regimentet. Vi er også alle medejere af Danske Spil via staten, og mon kommunen ville sige nej, hvis Carlsberg ville flytte sit hovedsæde til Holstebro? Det er fint, at kommunen har høje etiske og moralske standarder for sine investeringer, men der er ingen grund til at miste jordforbindelsen af den grund. Kommunen har allerede en investeringspolitik, der skal sikre, at investeringerne overholder FN’s anbefalinger om "Responsible Investment" - ansvarlige investeringer. Det handler om, at man ikke må investere i virksomheder, der lader hån om basale menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder med meget mere. Det må som udgangspunkt være fint. Kommunens opgave er at levere ydelser som skolegang, ældrepleje og meget andet. Det er ikke en kommunalpolitisk opgave at lege investeringspoliti. Når virksomheder driver deres aktiviteter lovligt, er det ikke kommunens ansvar at bedømme dem moralsk. Det risikerer at blive skruen uden ende, hvor politikerne giver sig selv så mange benspænd, at det bliver vanskeligt at forrente borgernes skattepenge på en bare nogenlunde tilfredsstillende måde.

Annonce