TTH Herrer

Der er håb: En har slået Kiel på udebane, en anden har vundet EHF-cuppen

Sebastian Frandsen ved, hvad der skal til for at vinde i Kiel. Vignir Svavarsson har tidligere løftet EHF cup-trofæet. De skal forsøge begge dele, når Kiel venter i Final 4. Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix
Det ligner umiddelbart en kamp mod overmagten, når TTH Holstebro skal op imod den tyske gigant THW Kiel til Final 4. Værterne er et af de mest vindende hold i europæisk håndbold, men der er spillere i truppen, som ved, hvad der skal til.

Kiel: Det kommer til at kræve noget ekstraordinært, hvis TTH Holstebro skal spille sig i EHF-cup finalen.

Man kan nærmest ikke forestille sig en sværere opgave, end at møde tyskerne i Sparkassen Arena i Kiel, hvor der er plads til 10.250 tilskuere. For selvom holdet i de seneste sæsoner har været i en genopbygningsfase, så er det et hold, som i den grad har fundet melodien anført af brødrene Landin.

Der er dog en hos TTH Holstebro, som har været en del af det vindende udebanehold. Han var godt nok ikke på banen, men Sebastian Frandsen var en del af det BSV-hold, som sensationelt slog Kiel med 21-24 i Champions League tilbage i 2017.

- Det er noget af det ypperste, som man kan opnå som håndboldspiller. Det er en fantastisk hal, og der er virkelig gang i den. Det er en af de vilde at krydse af som håndboldspiller, når man har spillet der, siger Sebastian Frandsen, som med et glimt i øjet håber, at han kan bevare sin status som ubesejret i Kiel.

THW Kiel

THW Kiel

Hjemmebane: Sparkassen Arena med plads til 10.250 tilskuere

Cheftræner: Alfred Gislason

Profiler: Niklas Landin, Magnus Landin, Niclas Ekberg, Domagoj Duvnjak, Harald Reinkind, Patrick Wiencek, Nicola Bilyk

THW Kiel havde en af sine mest mindeværdige sæsoner, da de i 2012 vandt "The Treble". Her lykkedes det for holdet at vinde både Bundesligaen, pokalturneringen og Champions League. I den sæson vandt de samtlige ligakampe, hvilket var første gang, det var sket.

Holdets seneste titel var i 2019, hvor de vandt pokalturneringen efter en sejr over Magdeburg. I denne sæsons EHF cup fik GOG ørerne i maskinen i Kiel, da fynboerne tabte med 37-23.

Prøvet det før

Det er ikke kun målmanden, som håber at kunne gentage tidligere bedrifter. Vignir Svavarsson vandt EHF-cuppen tilbage i 2009-2010, da han tørnede ud for tyske Lemgo.

Det var inden, Final 4-stævnet blev indført. Den 38-årige islænding har prøvet meget i karrieren, men en tur til Kiel for at spille vigtige europæiske kampe rangerer højt.

- Vi har prøvet Final 4-formatet i Danmark, da vi vandt pokalen, men jeg tror, at det er endnu større i Tyskland. Der er altid god stemning i Kiel, og det er en rigtig fed hal, så det bliver sindssygt fedt, siger Vignir Svavarsson.

Svær opgave

Det er et stort cadeau til klubbens europæiske sæson, at de er med blandt de fire bedste i EHF-cuppen. Spillerne lægger heller ikke skjul på, at det bliver en svær opgave at komme i finalen.

- Det bliver tungt. Der er ingen tvivl om, at vi skal være kørende på samtlige cylindre. Kiel er nok det bedste hold til det stævne, og vi må indtage rollen som klare underdogs. Vi skal virkelig lykkedes med vores forsvarsspil, så vi kan få nogle kontraer, ellers bliver det svært. Kiel er et klassemandskab, det ser man hver weekend, siger Sebastian Frandsen.

THW Kiel er et af de mest vindende hold i europæisk håndbold. Store bededag står TTH Holstebro overfor dem i EHF-cuppens semifinale. Billedet er fra Champions League-sejren i 2012. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Ikke overskud

TTH Holstebro har solgt 200 billetter til finaleweekenden, og det er TTH-direktør John Mikkelsen tilfreds med.

- På en helligdagsweekend hvor folk også har andet at lave, synes jeg, det er en flot opbakning. Det bliver mega sjovt, og jeg er glad for, at folk kommer og støtter os, siger John Mikkelsen.

Selvom TTH Holstebro har kvalificeret sig til finalestævnet, så er det stadig ikke en overskudssforretning for TTH Holstebro at være med.

- Samlet set er vi ikke i plus. Vi har stadig så mange udgifter fra de første runder og gruppespillet, at det ikke når at blive en god forretning, siger John Mikkelsen.

Der er 100.000 euro til vinderen, 50.000 euro til nummer to, 25.000 euro til nummer tre og 10.000 euro til nummer fire, og hvis TTH skulle gå hen og vinde, så bliver det da også pludselig en god forretning ifølge direktøren.

Han er stolt over, at TTH Holstebro nu træder ind i en af de helt store europæiske arenaer foran flere millioner TV-seere

- Det svarer jo lidt til, at FC Midtjylland møder Barcelona. Det er kæmpe stort for klubben, og det er også med til at give os et rigtigt godt omdømme internationalt, siger John Mikkelsen.

Kampen mellem TTH Holstebro og Kiel starter fredag aften klokken 18.00. Der vil være liveopdateringer på avisens hjemmeside, og der vil komme reaktioner efter kampen på nettet og i avisen.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
112

Fik oversprayet sin bil og sprættet dæk op

Sport For abonnenter

TTH-direktør i den varme stol: Jeg håber HB rykker op, men de behøver ikke blive til en superligaklub...

Struer

Maria Gjerding: Vi er slet ikke i mål, men vi er godt på vej

Sport

Måbjergs målkonge skød jysk mesterskab i hus

Holstebro

Nykredit taber otte millioner på årets landsby - Plexus reddet ud af gældskniben

Fodbold For abonnenter

Nedrykkede Herrup sprudlede da presset forsvandt

Holstebro

Får en million kroner til nyt naturområde: Håber at starte byggeriet i 2020

112

En højst uheldig dag: 11 sigtelser mod ung mand

Annonce