Annonce
Debat

Der er gået Københavneri i regeringens beslutninger

Nu kommer der så også nye og forhøjede bilafgifter. Arkivfoto: Martin Franciere
Annonce

Læserbrev: Den socialdemokratiske regering er blevet magtfuldkommen og har ingen føling med, hvad der rører sig i det vestlige Danmark. Det viser de seneste beslutninger med al mulig tydelighed.

Lad os starte med den nylige nedslagtning af raske mink, en beslutning som har vidtrækkende konsekvenser for de vestjyske kommuner, som netop er de kommuner i landet med flest minkfarme. Her har Holstebros socialdemokratiske borgmester, sammen med de øvrige vestjyske borgmestre, måttet underskrive et brev hvor han beder sine socialdemokratiske partifæller og ministre genoverveje deres beslutning.

Ligeledes har Karsten Filsø fra SF været ude og undsige sit parti, som ellers arbejder så hårdt for at få forbudt minkavl i Danmark.

Midt i coronakrisen er regeringen også på vej med et hårdt slag til danskere, der udlejer deres sommerhus ud. Regeringen vil nu begrænse udlejningen af private sommerhuse betydeligt fra 41 uger årligt til højst 35 uger.

Hvis regeringen kommer igennem med forslaget, vil det give færre turister til lokalområderne og forslaget kommer på et tidspunkt, hvor der på grund af corona og rejserestriktioner er fuldt tryk på udlejningen af sommerhuse til danskerne.


Nu er regeringen så kommet med forslag til nye og forhøjede bilafgifter i Danmark, en forslag som nok har noget større betydning for vestjyderne, som ikke har samme adgang til offentlig transport som man har i København.

Henrik Eliselyst Vennevold, (V)


Også her har borgmesteren måttet underskrive et brev til sine socialdemokratiske partifæller i København og bede dem revurdere.

I 2020 fik vi en ny udligningsreform som, efter forhandlingerne mellem Socialdemokraterne og Venstre, endte med at give lidt flere penge til Holstebro.

Det lå dog ikke i kortene efter den socialdemokratiske regerings udspil. Borgmesteren i Holstebro havde sat næsen op efter yderligere op til 50 millioner kroner, så man kan forstå skuffelsen, da den socialdemokratiske regeringens udspil betød, at Holstebro Kommune skulle have cirka otte millioner kroner mindre i udligning.

Nu er regeringen så kommet med forslag til nye og forhøjede bilafgifter i Danmark, en forslag som nok har noget større betydning for vestjyderne, som ikke har samme adgang til offentlig transport som man har i København.

Man kan spørge sig selv om, hvad vores socialdemokratiske regering vil med Vestjylland og borgerne i det vestjyske.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
TTH Holstebro For abonnenter

Roman var den første udlænding i Tvis-trøjen, forelskede sig i byen og besøger altid et bestemt gravsted, når han er på visit

Annonce