Annonce
Kultur

- Der er et eller andet specielt, der binder klubbens medlemmer sammen

Det var overskyet, det regnede en smule, men himlen åbnede sig ikke under Kilen Rundt. Foto: Stine Kjærside
Tirsdag aften var det atter tid til det årlige Kilen Rundt, arrangeret af AK Kilen. Og en smule regn kan ikke slå en klub med et stort sammenhold ud.

Struer: Selvom udsigten ikke så for godt ud, så artede vejret sig, næsten, hele tirsdag aften, da mere end 800 borgere i alle aldre havde taget løbeskoene på for at gennemføre Kilen Rundt på enten fem eller ti kilometer.

Mere end 700 havde forhåndstilmeldt sig det traditionelle løb, mens mere end 100 meldte sig på selve dagen.

- Jeg synes selv, det er fedt at se, at der er mange, unge mennesker, siger Gitte Rasborg, der er med i arrangørgruppen fra AK Kilen.

Hendes egen familie var også selv trukket i løbetøjet tirsdag, mens Gitte Rasborg holdt skansen sammen med de andre arrangører.

Bag løbet står nemlig en række arrangører fra AK Kilen, der har brugt mange vinteraftener på at få det traditionelle løb til at glide som smurt på selve dagen. Der skal arrangeres sponsoraftaler, mad og vand til de mange løbere og en hel masse andet, heriblandt en masse frivillige.

De hurtigste

5 kilometer

0-17 år drenge: Samuel Sigala, 17,01 minutter

0-17 år piger: Hanneh Odgaard Jakobsen, 21,14 minutter

18+ kvinder: Anne Friis, 25,03 minutter

18+ mænd: Kristian Fast, 17,22 minutter

10 kilometer

0-17 år drenge: Martin K. Borup, 43,41 minutter

0-17 år piger: Løbenummer 1159, 48,07 minutter

18+ kvinder: Randi Pedersen, 47,02 minutter

18+ mænd: Nils Odenwald, 37,13 minutter

Noget specielt

Og AK Kilen behøver ikke at kigge langt for at finde frivillige.

- Vi synes, at det er fedt at arrangere sådan noget her, siger Gitte Rasborg.

- Så er det ikke lige os, der kommer ud at løbe i aften, nej, men det gør vi så næste gang, en anden klub arrangerer noget. Vi ser det lidt som en hyggeaften, det her.

Og hygge lader det til, at der er nok af i AK Kilen. Så meget, faktisk, at flere medlemmer, der ikke længere selv kan løbe, stadig er med i klubben og deltager i arrangementerne, klubben laver, som for eksempel Kilen Rundt.

En af dem er Robert Foldager, der selv har været medlem af AK Kilen i omkring 30 år.

- Men jeg løber ikke mere på grund af mine knæ. De kan ikke holde til det mere, siger han.

Tirsdag aften fungerede han i stedet som konferencier, og han er ofte også at finde til træningerne om lørdagen.

- Så sidder jeg og drikker kaffe. Jeg ved ikke helt, hvad det er, men der er et eller andet specielt, der binder klubbens medlemmer sammen, også selvom man ikke løber mere, siger Robert Foldager.

Fra starten var gået, til den første fem kilometer-løber igen var i mål, skulle man ikke vente længe. Det tog Samuel Sigala 17,01 minutter at spæne de fem kilometer i 0-17 år-kategorien.

Vinderne af alle kategorier vandt en præmie, og derudover blev der trukket lod blandt alle deltagere om flere ekstra præmier, doneret af løbets sponsorer.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tak for havefesten

18 år blev det til. 18 år med guitarsoloer, fadøl og festglade mennesker. År med solskin og overskud, men til sidst også for mange år med regnvejr og underskud, og nu er det slut med Rock i Holstebro. Det kan man begræde herfra og til al evighed. I sidste ende var det dog publikum som svigtede, og kombinationen af flere år med dårligere regnskaber var mere end en-dags-festivalen kunne klare. Det er altid trist, når noget, der engang var stort, må lukke og slukke. Mange har erindringer og oplevelser bundet op i arrangementet – ja nogle har måske endda mødt deres udkårne på festivalpladsen, til tonerne af nogle landets mest populære kunstnere. For andre har det været en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor man mødte alle de mennesker, man ikke lige fik set nok til i en travl hverdag. Det var ikke uden grund, at det blev kaldt Nordvestjyllands største havefest, der dog de sidste år blev mindre og mindre, mens arrangørerne kæmpede en hård kamp for at skabe et økonomisk bæredygtigt projekt, hvor der var en sammenhæng mellem det musikalske ambitionsniveau og publikums interesse. De kommende dage vil det sikkert være mismodet, der fylder mest - og skuffelse over, at det i sidste ende ikke lykkedes at finde en aftale med kreditorerne, så festivalen fik lige en chance mere til for at bevise sin levedygtighed. Men det ændrer ikke på, at Rock i Holstebro i mange år lavede Nordvestjyllands største fest. Der var år, hvor tilskuertallet nåede op over 10.000, og hvor ikke bare gæsterne fik en fed fest; der var også penge at tjene for de frivillige foreninger, der bidrog til, at festivalen kunne afholdes. Det ville naturligvis være lettere, hvis der ikke var konkurrence, og Rock i Holstebro kunne have koncertmarkedet næsten for sig selv. Men der er i dag kommet et langt større udbud af koncerter og arrangementer året rundt, hvilket kun er positivt for det musikelskende publikum. Tilbage er bare at sige tak for festen og kampen. Og hvem ved, måske der af asken fra Rock i Holstebro vokser nye initiativer frem.

Annonce