Annonce
Holstebro

Der er én positiv ting ved det dårlige danske sommervejr: Den udendørs fest gik i stå

Sådan så det ud ved Tvis Mølle Naturlaboratorium mandag morgen. En oprydning venter for andre end dem, der holdt festen. Privatfoto
På papiret var der lagt op til en sommer med masser af hjemlige fester på offentlige steder - og dermed masser af oprydning. Men vejret begrænsede det hele.
Annonce

Holstebro: Jo, der er stadig glasskår i volleyball-banens sand.

De fleste dage ligger der også nogle tommer øldåser, lidt cigaret- og ispapir.

I dette tilfælde er der tale om området ved Teen Town i Ulfborg. Her besluttede frivillige som Fin Konnerup tidligere på sommeren, at nok var nok og opfordrede folk til at hjælpe med at rydde op efter det omfattende rod og hærværk på stedet.

- Det er ikke dagligt, at vi rydder noget op nu, men tæt på, forklarer han i dag og tilføjer om de frivilliges tankegang:

- Det var jo som med et gammelt hus, der står tomt. En dag smadrer én en rude, og efter 14 dage er alle husets ruder smadret. Det samme med flasker. Ligger der to-tre smadrede flasker, så smadrer nogen en dag 100 flasker.


Jeg har forhørt mig hos Kaj Bech (har ansvaret for Holstebro Kommunes park- og vejaktiviteter, red.), og der har ikke været mere oprydning, end der plejer. Mere eller mindre har der været status quo i forhold til andre år

Martin Meisler Elmholdt-Svendsen, teamleder ved Trafik, Park og Skov hos Holstebro Kommune.


Derfor rydder de frivillige op jævnligt. De har også opfordret til, at man slår vejen forbi stedet, når man alligevel går tur med hunden.

- Ikke for at skræmme, men fordi de unge mennesker skal vide, at der kommer nogen. Jeg har da også hørt fra nogle, at de af den grund nu tør at opholde sig dér. Og jeg er faktisk lidt overrasket over udviklingen, for jo mere vi har gjort opmærksom på rodet, jo bedre er det blevet. Det har ikke været sådan, at jeg har råbt og skreget, men gjort opmærksom på at hjælpe til, siger Fin Konnerup.

Annonce

Parkeringshuset

Corona og sommerferie indenlands kunne lyde som en giftig cocktail af udendørs fester, hvor rodet efterlades til andre.

Det har dog ikke været tilfældet, forklarer teamleder ved Trafik, Park og Skov hos Holstebro Kommune, Martin Meisler Elmholdt-Svendsen.

- Jeg har forhørt mig hos Kaj Bech (har ansvaret for Holstebro Kommunes park- og vejaktiviteter, red.), og der har ikke været mere oprydning, end der plejer. Mere eller mindre har der været status quo i forhold til andre år, siger han.

Martin Meisler Elmholdt-Svendsen har et bud på, hvorfor et ekstraordinært oprydningsarbejde er udeblevet.

- Man kan nok forbinde det lidt med vejret, som jo ikke har været supergodt. Normalt er der oprydning ved Skolegade, på sportspladser, og i år har der været lidt ved TV Midtvest, siger han og tilføjer:

- Der har været lidt ekstra oprydning end tidligere i parkeringshuset (tæt på Rådhuset, red.), og det hænger nok sammen med, at dér var der tørvejr.

Og så lige tilbage til Teen Town i Ulfborg. Her er der stadigvæk glasskår i volleyball-banens sand, og her stopper de frivilliges arbejdsiver. De vil trods alt ikke give sig i kast med det omfattende arbejde. I stedet har de sat et skilt op, der advarer, og ellers ventes der på hjælp fra kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
TTH Holstebro For abonnenter

Udvisningshelvede var med til at knuse drømmen om tredje pokaltitel: Min følelse er, at dommerne var noget hårdere ved os end ved dem

Holstebro

Vinderup ramt af indbrudsbølge

Struer

Masteklager bliver hørt

Danmark For abonnenter

For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce