Annonce
Holstebro

Der er blevet færre elever i folkeskolen - og færre penge til dem

Holstebro Kommune brugte 63.710 kroner pr. elev i skoleåret 2016/2017. Det tal faldt til 60.083 kroner året efter - og igen til 59.161 kroner i skoleåret 2018/2019. Tallene fremgår af Folkeskolens Kvalitetsrapport for 2018/2019 og er trukket fra uddannelsesstatistik.dk, som adskiller sig fra en lignende opgørelse fra KL, som dog viser udgiften pr. elev inkl. specialundervisning. Foto: Morten Stricker.
Holstebro Kommune bruger færre og færre penge per elev i folkeskolen, og det går ud over skolernes evne til at nå de nationale mål for dansk og matematik.
Annonce

Holstebro: Tendensen er klar. Der bliver færre elever i Holstebro Kommunes folkeskoler, kommunen bruger stadig færre penge per elev, og eleverne trivsel både hvad angår det sociale, det faglige, ro og orden, støtte og inspiration er faldende.

Det fremgår af kvalitetsrapporten for folkeskolen i skoleåret 2018/2019, hvor Holstebros elever dog fortsat forlader folkeskolen efter 9. klasser med et karaktergennemsnit, der ligger over landsgennemsnittet, ligesom eleverne på de fleste skoler klarer sig bedre end elever på landsplan med samme socioøkonomiske baggrunde.

- Generelt går det jo godt, men der er noget omkring det faglige niveau i dansk og matematik på mellemtrinnet, som vi bør rette opmærksomhed på, siger Torben Voss, formand for Vestjysk Lærerforening.

Han tolker udviklingen som en direkte konsekvens af, at lærerne har fået mindre tid til forberedelse og skal undervise mere.

- Der er ikke nok tid til at tage sig af den enkelte elev. Og der mangler penge til at få lærerne sendt på efteruddannelse og til vikarer. Det slår igennem. Det gør det også, at flere børn end tidligere inkluderes, siger Torben Voss.

Politikerne i børn- og familieudvalget præsenteres for kvalitetsrapporten på et møde i dag.

Det har ikke været mulig at få en kommentar fra formanden for børne- og familieudvalget. Næstformand Torben Strømgaard (V) ønsker ikke kommentere rapporten, før han har haft mulighed for at læse den.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Sparekassen støtter hurtige Mikkel

Annonce