Annonce
Portræt

Der er altid noget, man kan hjælpe med

Ruth Lovmand Rasmussen på Beringshavens trehjulede cykel, som de frivillige kører de ældre rundt i, når vejret er til det. Her ses hun sammen med formanden for vennekredsen, Klaus Warming, og frivillig Villy Hedegaard. Privatfoto
Det giver glæde og god energi at hjælpe andre, siger 74-årige Ruth Lovmand Rasmussen, der laver alt det frivillige arbejde, hun kan klemme ind i kalenderen.

Holstebro: Hun er 74 år og nærmer sig vel det, man kan kalde "oppe i årene’" Alligevel er det ofte hende, der holder en hånd, bladrer i en sangbog og hygger om de ældre på Plejeboligerne Beringshaven i Holstebro. Ruth Lovmand Rasmussen er en af plejecentrets frivillige venner, og hun nyder de oplevelser, hun får med sig fra plejecentret.

- Når folk spørger mig, hvorfor jeg bruger så meget af min tid på andre, kan jeg kun svare, at jeg faktisk også bruger den på mig selv. For jeg får så meget glæde ud af det. Det er så givende at komme på plejehjemmet og blive mødt af mennesker, der lyser op og bliver glade, når man dukker op, siger Ruth Lovmand Rasmussen med et stort smil.

Men plejecentret er langt fra det eneste sted, der nyder godt af hendes kræfter. Hun er også ansat som koordinator for de frivillige på Nr. Vosborg, hvor hun også yder en frivillig indsats, når der er større arrangementer. Desuden er hun lønnet guide for Holstebro Turistforening, men fungerer samtidig som frivillig ambassadør for foreningen blandt andet i forbindelse med messer.

Annonce

Ruth Lovmand Rasmussen

Navn: Ruth Lovmand Rasmussen

Alder: 74

Bopælsby: Holstebro

Civilstand: Bor alene, men jeg har en kæreste. Tre børn og fire børnebørn

Karriere: Kontoruddannelse - efterfulgt af diverse efteruddannelser. Fra 1987 til 2006 ansat ved Ringkjøbing Amt i Uddannelses- og Kulturafdeling. Fra 2007 sekretær og guide på Herregården Nr. Vosborg, Vemb.

Frivilligt arbejde: Plejeboligerne Beringshaven, Nr. Vosborg, Holstebro Turistforening.

Ubetaleligt

- Man siger at frivillighed blomstrer af lyst og dør af pligt. Jeg har virkelig meget lyst til at gøre noget for andre, så jeg bliver bestemt ved, så længe jeg kan - og så længe de vil have mig. Det betyder meget for mig at mærke, at jeg gør en forskel for andre, siger hun og fortæller, at med to af sine tre egne voksne børn bosat i udlandet og den sidste i Aarhus, så kan hun ikke være bedstemor i hverdagen. Og det giver tid til det frivillige arbejde.

- Jeg kom egentlig i gang lidt ved et tilfælde efter at have været på fuld tid hos Nr. Vosborg, men når jeg tænker tilbage, var mine forældre også meget aktive, blandt andet som frivillige ved Tvis Plejehjem og ældrecentre i Holstebro. Jeg forstår godt, hvis unge familier ikke har tid, men for alle os pensionister, så er det altså bare om at komme i gang med det frivillige arbejde. Det giver så meget god energi, siger Ruth Lovmand Rasmussen, og peger på, at de fleste foreninger og organisationer altid kan bruge flere hænder.

- Der er altid noget man kan hjælpe med – stort som småt. Alt gør en forskel. Og man behøver ikke bruge mere tid på det, end man vil. Men man får sin indsats tifold tilbage, for alle synes, det er dejligt at gøre en forskel. Jeg glemmer aldrig, da vi lavede erindringsdans med de ældre i Beringshaven, og jeg sammen med en anden frivillig støttede en mand og en kvinde, der begge sad i kørestol, som var oppe at danse. Da musikken gik i gang, og de begyndte dansen, trillede mandens tårer af glæde. Det er da ubetaleligt!

Ruth Lovmand Rasmussen sammen med sin far. Privatfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer For abonnenter

Mens han stod fast på retfærdighed, hævede han penge på kommunens kreditkort

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

112

Spritbilist: I får aldrig mine nøgler

Annonce