Annonce
Portræt

Der er altid noget, man kan hjælpe med

Ruth Lovmand Rasmussen på Beringshavens trehjulede cykel, som de frivillige kører de ældre rundt i, når vejret er til det. Her ses hun sammen med formanden for vennekredsen, Klaus Warming, og frivillig Villy Hedegaard. Privatfoto
Det giver glæde og god energi at hjælpe andre, siger 74-årige Ruth Lovmand Rasmussen, der laver alt det frivillige arbejde, hun kan klemme ind i kalenderen.
Annonce

Holstebro: Hun er 74 år og nærmer sig vel det, man kan kalde "oppe i årene’" Alligevel er det ofte hende, der holder en hånd, bladrer i en sangbog og hygger om de ældre på Plejeboligerne Beringshaven i Holstebro. Ruth Lovmand Rasmussen er en af plejecentrets frivillige venner, og hun nyder de oplevelser, hun får med sig fra plejecentret.

- Når folk spørger mig, hvorfor jeg bruger så meget af min tid på andre, kan jeg kun svare, at jeg faktisk også bruger den på mig selv. For jeg får så meget glæde ud af det. Det er så givende at komme på plejehjemmet og blive mødt af mennesker, der lyser op og bliver glade, når man dukker op, siger Ruth Lovmand Rasmussen med et stort smil.

Men plejecentret er langt fra det eneste sted, der nyder godt af hendes kræfter. Hun er også ansat som koordinator for de frivillige på Nr. Vosborg, hvor hun også yder en frivillig indsats, når der er større arrangementer. Desuden er hun lønnet guide for Holstebro Turistforening, men fungerer samtidig som frivillig ambassadør for foreningen blandt andet i forbindelse med messer.

Ruth Lovmand Rasmussen

Navn: Ruth Lovmand Rasmussen

Alder: 74

Bopælsby: Holstebro

Civilstand: Bor alene, men jeg har en kæreste. Tre børn og fire børnebørn

Karriere: Kontoruddannelse - efterfulgt af diverse efteruddannelser. Fra 1987 til 2006 ansat ved Ringkjøbing Amt i Uddannelses- og Kulturafdeling. Fra 2007 sekretær og guide på Herregården Nr. Vosborg, Vemb.

Frivilligt arbejde: Plejeboligerne Beringshaven, Nr. Vosborg, Holstebro Turistforening.

Annonce

Ubetaleligt

- Man siger at frivillighed blomstrer af lyst og dør af pligt. Jeg har virkelig meget lyst til at gøre noget for andre, så jeg bliver bestemt ved, så længe jeg kan - og så længe de vil have mig. Det betyder meget for mig at mærke, at jeg gør en forskel for andre, siger hun og fortæller, at med to af sine tre egne voksne børn bosat i udlandet og den sidste i Aarhus, så kan hun ikke være bedstemor i hverdagen. Og det giver tid til det frivillige arbejde.

- Jeg kom egentlig i gang lidt ved et tilfælde efter at have været på fuld tid hos Nr. Vosborg, men når jeg tænker tilbage, var mine forældre også meget aktive, blandt andet som frivillige ved Tvis Plejehjem og ældrecentre i Holstebro. Jeg forstår godt, hvis unge familier ikke har tid, men for alle os pensionister, så er det altså bare om at komme i gang med det frivillige arbejde. Det giver så meget god energi, siger Ruth Lovmand Rasmussen, og peger på, at de fleste foreninger og organisationer altid kan bruge flere hænder.

- Der er altid noget man kan hjælpe med – stort som småt. Alt gør en forskel. Og man behøver ikke bruge mere tid på det, end man vil. Men man får sin indsats tifold tilbage, for alle synes, det er dejligt at gøre en forskel. Jeg glemmer aldrig, da vi lavede erindringsdans med de ældre i Beringshaven, og jeg sammen med en anden frivillig støttede en mand og en kvinde, der begge sad i kørestol, som var oppe at danse. Da musikken gik i gang, og de begyndte dansen, trillede mandens tårer af glæde. Det er da ubetaleligt!

Ruth Lovmand Rasmussen sammen med sin far. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Benjamin forsvarer sin ph.d.

Struer

Havne Allé lukkes i weekenden

USA

Indsættelsesceremonien er slut: Joe Biden tweeter for første gang som præsident

Annonce