Annonce
Vestjylland

Der bliver lidt længere mellem de danske gæster i sommerhusene: - Tilbage til normalen før corona

Ifølge Danmarks Statistik tegnede danskerne sig for mere end ti millioner overnatninger i sommerhuse i de første 11 måneder af 2021. Lige nu peger tendensen i retning af, at danskerne i år har fundet andre alternativer til sommerhusferie. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Meldingen er stort set den samme fra udlejningsbureauerne Esmark, Feriepartner Hvide Sande og DanCenter: Danskerne vender blikket mod en anden ferieform, men til gengæld står tyskerne nærmest i kø for at sikre sig et sommerhus her i 2022.

Hvide Sande: Mange af os længes vel efter det. Blå himmel, lune vinde og aftener, der dufter af rosé i glasset og kød på grillen.

Det har de også en klar fornemmelse af rundt om i flere af de udlejningsbureauer, der frister med sommerhuse i forskellige prisklasser.

- Vi har allerede solgt halvdelen af den kapacitet, vi har til rådighed i år, siger Thomas Christiansen, salgs- og marketingdirektør hos Esmark.

Annonce

Lykke Høj, direktør hos Feriepartner Hvide Sande, er også i godt humør:

- 2022 tegner rigtig godt. Vi får udsolgt til sommer. Det er der slet ikke tvivl om, fastslår hun.

Tilsvarende er der optimisme at spore hos DanCenter, der dog melder om et ændret mønster i bookingsystemet:

- Tendensen peger lige nu i retning af, at antallet af overnatninger fra danske gæster i 2022 vil være færre end de seneste år. Vi kan i øjeblikket se et fald på 18 procent i vores danske bookinger for hele året sammenlignet med samme tidspunkt sidste år, siger Kim Holsted, administrerende direktør hos DanCenter og formand for Feriehusudlejernes Brancheforening, i en pressemeddelelse.

Rekordmange danskere

Kim Holsted siger videre:

- Selv om vi håber på fortsat at have fornøjelsen af et stort antal danske gæster i år, er det forventeligt, at niveauet nærmer sig normalen fra før coronapandemien.

Lykke Høj gentager på det nærmeste de syv sidste ord i udsagnet fra Kim Holsted - og uddyber:

- Især i 2021 havde vi en fantastisk sæson målt på danske gæster. Vi havde mere end 30 procent danske bookinger. Det har vi aldrig haft før, og det får vi nok heller aldrig igen. Mønstret i 2022 kommer mere til at ligne det fra 2019, siger direktøren hos Feriepartner Hvide Sande og tilføjer:

- Der er lidt mindre aktivitet her i vinterperioden og til foråret, for folk er ikke hjemsendt længere. Det var vi blevet forvænte med.

I år forventer Lykke Høj, at fordelingen mellem tyske og danske gæster i fritidsboligerne bliver på niveauet 80/20.

Der er lidt mindre aktivitet her i vinterperioden og til foråret, for folk er ikke hjemsendt længere. Det var vi blevet forvænte med

Lykke Høj, direktør, Feriepartner Hvide Sande

Hos Esmark fortæller Thomas Christiansen, at 95 procent af de bookinger, der indtil videre er i hus for 2022, er fra tyske turister - mod normalt 90 procent:

- Det gode og det positive er - at på trods af en lang periode med usikkerhed omkring corona - så vil tyskerne gerne herop. Og det virker til, at de i år er endnu mere sultne, siger salgs- og marketingdirektøren.

Annonce

De unge tyskere er på vej

Hos DanCenter siger administrerende direktør Kim Holsted om udviklingen:

- Vores foreløbige data for 2022 viser, at de tyske gæster tegner sig for langt størstedelen af vores bookinger, og sådan har det været altid - med undtagelse af de seneste to år, hvor corona har præget hele verden. Indtil videre tegner tyskerne sig for 58 procent af alle vores bookinger i 2022, og det er yderst glædeligt for både os og de mange lokalsamfund i landets sommerhusområder.

Et godt spørgsmål er, om tyskerne målt i kroner og ører - eller euro - er lige så gode kunder som danskerne i sommerlandet?

Til det siger Thomas Christiansen hos Esmark:

- Historisk set har tyskerne haft et ry og et rygte for, at de ikke bruger så mange penge som danskerne. Men der kommer flere og flere af de yngre, tyske generationer, som - trods alt - lægger lidt flere penge. Det kan vi også se på de huse, de efterspørger. De er villige til at betale lidt mere.

Tilbage hos Lykke Høj udtrykker hun en tro på en god og stabil sommer på markedet for husudlejning:

- Og jeg tror på en lang sæson. Mange har fået øjnene op for, at det er fedt at holde ferie i Danmark.

Annonce
Holstebro

Langvarig sygeplejestrejke trækker spor: Dobbelt så mange patienter valgte privathospital

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Maggie er med 'mor' i salonen hver dag: - Kunderne synes, det er så hyggeligt - nogen bliver ligefrem skuffede hvis hun ikke er her

Holstebro For abonnenter

Da Poul Henning pludseligt døde, reddede han fem andre: - Det er uretfærdigt, men tænk på dem, som fik deres kære med til juleaften på grund af ham

Holstebro

Jysk Energi melder alt klar til elbilerne

Vestjylland

Politiet efterlyser vidner til brutalt overfald på åben gade: 32-årig fik knytknæveslag og flaske i hovedet

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Navne For abonnenter

Poul-Erik Sloth Nielsen blev 'kun' 72 år - men der er mange, som bliver 100 år og ikke har prøvet så meget, som han har

Holstebro For abonnenter

Ragnvald fik livet tilbage, da en anden mistede sit: - Jeg er dybt taknemlig

Vestjylland

Spurgt på gaden: Er du organdonor?

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Hvorfor skal jeg have skattefri penge ind på kontoen, som jeg ikke har bedt om og ikke har brug for?

Holstebro For abonnenter

Hun er selv vaccineret - men ikke hendes børn:  - For at være ærlig, så kan jeg ikke forstå, hvorfor der skal være så stort et pres

Holstebro

Nye regler kan smadre skiferien for Karsten: - Det kan ikke passe. Jeg har fået tre stik og er immun - jeg må være ønsket at få ind

Annonce