Annonce
Struer

Der bliver ikke renoveret skoler i lokalområderne før efter 2022

Jakob Bisgaard, konstitueret kommunaldirektør i Struer Kommune. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Konstitueret kommunaldirektør Jakob Bisgaard bygger nu en forklaring på de vurderinger, der er lavet af, hvad det vil koste at få skolerne i lokalområderne op på niveau med Limfjordsskolen.

Struer: I et beredskabskatalog til budget 2020-2023 har Struer Kommune og her nærmere bestemt afdelingen Teknisk Drift og Anlæg beskrevet, hvad den vurderer, det vil koste at renovere skolerne uden for Struer by.

Langhøjskolen i Asp er den første i rækken, og om den står der:

For at tilpasse skolen til børnetallet og gøre den tidssvarende, foreslås det at ombygge dele af skolen til færre men større klasseværelser og samle lærerforberedelseslokalerne i ét lokale.

Og videre:

Faglokalerne samles i den ene ende af skolen, og SFO samles i sidefløjen. Den samlede renovering er beregnet til 16.600.000 kroner.

Næste skole i kataloget er den på Thyholm, hvorom der blandt andet står:

Det foreslås at nedrive den gamle fløj med seks mindre klasseværelser plus nogle faglokaler, i alt 764 kvadratmeter. Hvis fløjen ikke nedrives, skal den i løbet af de næste tre til fem år renoveres for cirka 1,8 millioner kroner. Renovering af resterende del af skolen - vurderet ud fra erfaringstal - svarer til 24.500.000 kroner.

Det er skolerne i lokalområderne, der bliver talt om nu. Det er næste step i det her, og når jeg hører byrådet, er der fuldstændig enighed om, at man har den skolestruktur, man gerne vil have, i Struer Kommune.

Jakob Bisgaard, konstitueret kommunaldirektør, Struer Kommune

Udmærkede skoler

På Hjerm Skole er vurderingen:

En renovering af skolen op til samme niveau som Limfjordsskolen vurderes til 17.800.000 kroner, mens beløbet på Bremdal Skole "blot" er 1.500.000 kroner.

Skolen er den nyeste af kommunens skoler, men den mangler lidt for at komme op på samme standard som Limfjordsskolen og Parkskolen, står der i beredskabskataloget.

Sidste nummer i rækken - Humlum Skole - vurderes til at skulle renoveres for 8.600.000 kroner.

Det giver alt i alt 69 millioner kroner. Hermed dog ikke sagt, at de fem skoler uden for byen er i så mange millioner kroner dårligere stand end de to store i byen.

- Jeg vil hellere sige, at det er det, der skal til, for at de bliver lige så moderne som Limfjordsskolen, siger Jakob Bisgaard, der er konstitueret kommunaldirektør i Struer Kommune.

- Det er ganske udmærkede skoler, som de er i dag, men det er mange år siden, man har renoveret på dem, så det er en opdatering af dem til moderne forhold i de eksisterende lokaler, vi her taler om, uddyber Jakob Bisgaard.

Annonce

Den store ramme

Der er i forbindelse med den seneste budgetaftale i Struer Kommune afsat 500.000 kroner i 2022 til en kortlægning af behovet for renovering og opgradering af de omtalte skoler.

- Det er til en analyse med nogle præcise overslag på, hvad der skal til, så vi kan få det ind i anlægsbudgettet, forklarer Jakob Bisgaard og gør opmærksom på, at anlægsbudgettet i Struer Kommune årligt ligger på cirka 45 millioner kroner.

- Det er den ramme, det skal sættes ind i, forklarer kommunaldirektøren og bekræfter, at der ikke blive renoveret nogen skoler, før analysen er lavet i 2022.

- Og jeg kan heller ikke sige, hvornår det kommer til at ske derefter, tilføjer han.

Det er en politisk beslutning, at tingene er, som de er, og Jakob Bisgaard er jo som bekendt ikke politiker, men:

- Det er skolerne i lokalområderne, der bliver talt om nu. Det er næste step i det her, og når jeg hører byrådet, er der fuldstændig enighed om, at man har den skolestruktur, man gerne vil have, i Struer Kommune.

Der er allerede fyldt godt op i nogle af klasselokalerne på Langhøjskolen. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Her er vi på Thyholm Skole, hvor man sidste år fejrede 100-års jubilæum. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Hjerm Skole fra et besøg i foråret 2019. Arkivfoto: Morten Stricker
Humlum Skole, som lige nu arbejder på at blive til en landsbyordning. Arkivfoto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Struer

47-årig familiefar omkom i redningsforsøg - forsøgte at svømme ud til to børn i en gummibåd

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce