Annonce
Lemvig

Der blev svedt lidt mere end normalt da rutinerede spillere hentede DM-guld

Der var medalje og champagne til DM-vinderne fra Harboøre efter de sikrede sig mesterskabet for serie 1-hold. Privatfoto
Harboøres bedste keglebillardspillere blev danske mestre efter tæt duel. Holdet kan også glæde sig over oprykning til 3. division i den kommende sæson

Harboøre: Keglebillardspillerne fra Harboøre kunne lørdag eftermiddag smykke sig med en guldmedalje, efter de vandt det danske mesterskab for serie 1-spillere.

Det skete efter en tæt duel i den afgørende duel mod bornholmske Nexø, der sammen med Birkerød var på besøg i Lemvig Billardklubs lokaler, hvor slutspillet blev afviklet.

Harboøre-spillerne var under pres i den sidste, og afgørende kamp mod Nexø, men fik reddet uafgjort 4-4 hjem. Og det var nok til at hente DM-titlen, efter man i første kamp havde besejret Birkerød 8-0. Bornholmerne havde "kun" slået Birkerød 6-2, og derfor kunne Harboøre nøjes med uafgjort i den afgørende kamp mod Nexø. Derfor var der også masser af spænding i de to kampe i opgøret mellem hjemmeholdet og Nexø, der blev sidst færdig.

- Vi havde tabt temmeligt klart ved bord 1 og bord 3, men vandt ved bord 2 og 4. Især kampen ved bord 4 var spændende, da det var den, der var sidst færdig og skulle afgøre mesterskabet, siger Jens Erik Frost, der selv var med på det vindende hold.

Det blev til en sejr på 400-360 ved bord 4, og dermed hentede Harboøre det uafgjorte resultat mod bornholmerne, der var nok til at sikre mesterskabet.

- Vi er nogle rutinerede drenge, hvor flere af os har rundet de 60 år. Der blev måske svedt lidt mere, end der normalt gør ved bordet, men vi var ikke rystende nervøse, siger Jens Erik Frost om de spændende finalekampe.

Finalestævnet var flyttet til Lemvig, hvor der er fire borde til rådighed, så alle fire kampe kunne spilles samtidig. I Harboøre har man nemlig kun tre borde til rådighed.

Ud over det danske mesterskab for serie 1-spillere kan Harboøre-spillerne også glæde sig over, at de i den kommende sæson skal dyste i 3. division efter de tidligere på året vandt deres serie 1-række overbevisende.

Det var Henning Lilleøre, Tommy Vejlby, Jens Erik Frost samt Chresten Holm, der var med på det vindende hold. Chresten Holm var dog skiftet ud med Lars Tommerup ved regionsfinalen for to uger siden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det kan ikke blive 100 procent

Flere ældre overlever ikke det uheld, at de taber en cigaret, og så går der ild i tøjet eller sengen, og det får fatale konsekvenser i form af dødsfald. Senest skete det i denne uge i Holstebro i en plejebolig. Det får debatten til at køre på, om man skal forbyde denne rygning, så man undgår disse uheld. Selv en snarrådig indsats fra plejepersonalet var ikke nok til at forhindre dødsulykken i Holstebro. Der er sket mange begrænsninger af rygning de sidste år, og det er sket af hensyntagen til andre, der ikke skal udsættes for passiv rygning. Derfor er rygning forbudt flere og flere steder i det offentlige rum, og den udvikling stopper sandsynligvis ikke. Det vil sikkert ikke vare længe, før eget hjem er eneste sted, man må ryge. Det er dog fortsat op til ens eget ansvar, om man vil ødelægge sit eget helbred med rygningen, og det vil også være noget af en tærskel at overskride, da det så må følges op af, vi heller ikke må spise flødeskumskager og flæskesvær - endsige drikke alkohol. Alt sammen noget, der ikke er godt for helbredet - i hvert tilfælde i større mængder. Derfor er det ikke muligt at skride ind over for den ældres ret til selv at bestemme, at han/hun vil ryge i eget hjem. En plejebolig er eget hjem. På fællesarealerne må der naturligvis ikke ryges af hensyn til ansatte og andre beboere. Der er dog den diskussion i emnet, at en plejebolig også er arbejdsplads for en række ansatte, som nødvendigvis må komme der for at pleje beboeren. Her kan man så sige, at der ikke må ryges, mens de ansatte er der, og der skal luftes ud. Men når beboeren sidder alene, så er det svært med et forbud, da det vil være et opgør med den ældres selvbestemmelsesret. Så det er en vanskelig diskussion, fordi vi jo skal passe på, at beboeren ikke sætter ild til sig selv og kan forårsage, at branden også breder sig til at gå ud over andre. Det er ikke altid, rygeforklæder med mere er nok. Vi kan se, at alarmer heller ikke altid er det. Men man kan ikke gøre andet, end at disse sikkerhedsmæssige ting er 100 procent i orden, så man mindsker risikoen. Men den ældres selvbestemmelsesret gør, at det aldrig kan blive 100 procent sikkert, og det er så den risiko, den ældre har lov til selv at vælge ved at ryge.

Annonce